SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA-POLONIA 31-22

Corespondență din Herning » Bronzul unicat, fără emoţii » România a controlat aseară finala mică, împotriva Poloniei, 31-22, cucerind clar medalia mondială care-i lipsea din palmares

Articol de , - Publicat luni, 21 decembrie 2015 00:00

Pînă ieri, româncele din diferite generaţii avuseseră patru ocazii de a-şi pune bronzul mondial de gît. Altă dată încheiaseră pe locul 4, dar după grupe.

Era singurul metal preţios care lipsea din vitrina echipei naţionale şi trebuia pus acolo, în spatele geamului de cristal. Pentru că aşa o ocazie nu mai putea fi ratată, după ce în 1999 şi 2007 medalia fugise la adversare în urma prelungirilor. Acum nu, nu mai putea fi aşa.

Faţă în faţă cu Polonia, "tricolorele" au utilizat experienţa amară din 2013 în favoarea lor. Atunci, în "optimi", conduseseră cu şase goluri, dar fuseseră ajunse şi înfrînte de o formaţie care prinsese aripi imense de curaj. Ieri, la Herning, Neagu şi celelalte s-au asigurat că o asemenea răsturnare nu va mai fi posibilă. De aceea, au luat meciul cu asalt din primele minute, la borna 8 a cronomentrului era deja 5-1. Dèjá vu? Nici vorbă. Doar jocul firesc al României din ultimele partide, în care totul s-a legat avantajos în componenţa Nechita, Brădeanu, Buceschi, Manea, Neagu şi Ardean Elisei în atac plus Ungureanu stăpînă a porţii.

Gol după gol, cu zîmbete furişe agăţate pe o perdea de concentrare, menţinînd mereu în faţă un avantaj consistent, handbalistele tricolore au traversat finala mică avînd un singur scop. Să ajungă la bronz. La medalia mult dorită, care părea o mare iluzie după încheierea grupelor. Nu şi pentru ele. Ele au ştiut că pot şi au ştiut cum să facă lucrurile concrete din teren. Cele care contează. Goluri. Intercepţii. Faulturi necesare. Blocaje. Pase utile.

N-a mai fost un final încins, cu emoţiile adunate în gît, ca în alte ocazii. În minutul 55, erau 12 goluri avans, 29-17. S-a încheiat însă 31-22, mai mult decît suficient pentru medalie. Pe teren cu cele care jucaseră mai puţin şi titularele ţîşnind de pe bancă să le îmbrăţişeze, să-şi unească lacrimile şi strigătele de bucurie. Blestemul de bronz fusese anulat, echipa României din 2015 e pe podiumul mondial!

ROMÂNIA 31 (15)

Neagu 10, Manea 4, Ardean Elisei 3, Geiger 3, Vizitiu 3, Buceschi 2, Nechita 2, Szucs 1, Perianu 1, Marin 1, Tănăsie 1

POLONIA 22 (8)

Achruk 6, Kudlacz-Gloc 4, Kobylinska 3, Niedwiedz 2, Zalewska 2, Sadej 2, Gadzina 1, Zych 1, Kulwinska 1

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (1)
cristinaco71
cristinaco71  •  21 Decembrie 2015, 16:26

VA MULTUMIM PENTRU ACEST MINUNAT CADOU PE CARE ÎL OFERITI ROMÂNILOR!!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează