SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DIN JAPONIA

CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA // Reguli stricte pentru handbaliste: n-au voie să joace cu tatuajele mari la vedere! Cum a procedat Mădălina Zamfirescu

Articol de , - Publicat luni, 02 decembrie 2019 19:55

În Japonia, respectiva regulă se aplică şi handbalistelor. Mădălina Zamfirescu e nevoită să joace cu tricou cu mânecă lungă pentru a-şi ascunde tatuajul imens de pe mâna stângă

  • GSP e singura redacție din România care a trimis o echipă de jurnaliști la Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia. Dan Udrea și Cristi Preda (foto) transmit de la fața locului detalii;
  • Programul României la CM Handbal: România-Kazahstan (marți, 3 decembrie, ora 12:00), România-Muntenegru (miercuri, 4 decembrie, ora 08:00) și România-Ungaria (vineri, 6 decembrie, ora 12:00);
  • Dacă se clasează în primele 3 ale grupei, România intră într-una din cele două grupe principale, unde va mai juca 3 meciuri. În cazul în care se va clasa în primele două echipe ale grupei principale, România ajunge în semifinale.

În România, dar şi oriunde în Europa, Statele Unite sau Australia, vedem jucători şi jucătoare, de fotbal, de tenis, baschet sau tenis, înotători sau atleţi, care concurează având la vedere tatuajele pe care le poartă. Ei bine, în Japonia nu se poate acest lucru. Este una dintre regulile de aici! Nu ai voie să laşi să-ţi vadă toată lumea un tatuaj, mai ales dacă acesta este de mari dimensiuni!

Anunţuri şi poze care interzic tatuajele mari

Există chiar şi anumite locaţii în care sunt amplasate anunţuri, însoţite de poze explicite, conform cărora nu ai voie să te afişezi cu tatuajele neacoperite. De regulă, acest lucru se întâmplă la hoteluri şi centre SPA, dar şi delegaţiile echipelor participante la Campionatul Mondial au fost informate cu privire la acest lucru, iar jucătoarele care sunt vizate s-au conformat.

CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA // Reguli stricte pentru handbaliste: n-au voie să joace cu tatuajele mari la vedere! Cum a procedat Mădălina Zamfirescu

60% din hotelurileşi centrele SPA din Japonia interzic, sub orice formă, accesul persoanelor cu tatuaje la vedere

Megatatuajul Mădălinei ascuns sub mânecă lungă 

Este şi cazul uneia dintre componetele reprezentativei României. Mădălina Zamfirescu şi-a făcut recent un desen imens pe tot braţul stâng, însă în Japonia nu-l poate lăsa la vedere. Şi pentru a-l ascunde în timpul jocurilor a apelat, pe sub tricoul de joc, la o bluză subţire cu mânecă lungă, tocmai pentru a-i acoperi mâna. 

CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA // Reguli stricte pentru handbaliste: n-au voie să joace cu tatuajele mari la vedere! Cum a procedat Mădălina Zamfirescu

Perianu, Pintea, Neagu au şi ele tatuaje

Sunt şi alte fete din echipa lui Ryde care au tatuaje, însă de mai mici dimensiuni, iar ascunderea lor nu a fost o obligaţie. Perianu are două pe braţul stâng, Pintea deţine şi ea astfel de desene pe ambele mâini şi are şi pe gât pus Turnul Eiffel, dar foarte mic. Chiar şi Neagu e tatuată, dar pe degete şi inscripţia e aproape invizibilă. De fapt, în Japonia nu sunt interzise astfel de imprimeuri pe piele, ci afişarea lor în locuri publice. Totuşi, cei care hotărăsc să-şi facă un tatuaj şi să locuiască în această ţară aleg o parte a corpului care poate fi uşor acoperită, să nu aibă probleme privind accesul în anumite locaţii.

12% din populaţiaeuropeană, în jur de 60 de milioane de oameni, e tatuată, conform site-ului epochtimes-romania.com

Ale Denisei Dedu nu se văd la meci :)

CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA // Reguli stricte pentru handbaliste: n-au voie să joace cu tatuajele mari la vedere! Cum a procedat Mădălina Zamfirescu

Unele jucătoare au tatuaje, chiar de mari dimensiuni, însă sunt realizate în zone de pe corp care nu sunt expus, mai ales în timpul meciurilor. În acest caz se află Denisa Dedu. Portarul lui CSM Bucureşti şi-a dezvăluit însă cele două tatuaje în fotografiile postate pe Instagram. Unul e pe spate, realizat de-a lungul întregii coloane vertebrale, iar celălalt e pe piept, chiar între sâni.

Tatuajele mari sunt asociate Mafiei Yakuza

Principalul motiv, dar nu singurul, pentru care în Japonia nu este permis să porţi la vedere tatuajele imense e faptul că desenele de pe corp, mai ales dacă sunt de mari dimensiuni, gen pe tot spatele, braţele întregi sau piept, sunt asociate cu bandele criminale. Cei care fac parte din Mafia japoneză, denumită Yakuza, sunt tatuaţi din cap până în picioare.

"Lipsă de respect faţă de părinţi"

În al doilea rând, în cultura japonezilor există ideea că oricine apelează la un tatuaj de fapt încalcă respectul faţă de părinţi. Corpul uman e considerat un cadou pe care părinţii ţi-l fac atunci când te aduc pe lume şi japonezii nu concep ca tu să-ţi baţi joc de acest dar!

+5 FOTO

Japonezii oferă autocolante!

Există hoteluri, dar şi agenţi de turism în Japonia care oferă turiştilor autocolante. Cu ajutorul acestora se pot ascunde tatuajele dacă ele sunt de mari dimensiuni şi se încadrează în categoria celor care îţi interzic accesul într-o zonă publică.

VEZI ȘI:

CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA // FOTO EXCLUSIV Cristina Neagu, premiată în Japonia! Balonul de Aur 2018 din handbal e în braţele româncei!

CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA // VIDEO EXCLUSIV Reacția Cristinei Neagu, după ce a fost desemnată din nou cea mai bună handbalistă a lumii: „Nu sunt Messi, nu sunt Ronaldo. Am propria identitate, vreau ca lumea să țină cont de asta”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
tataika
tataika  •  03 Decembrie 2019, 06:02

"jurnalistul" dan udrea produce "articole" si cand nu are subiecte...

cpt.ahab
cpt.ahab  •  02 Decembrie 2019, 22:16

Europa galopează către comuna primitivă.

116988019705812
Trafalet Simfoniu  •  02 Decembrie 2019, 22:04

Perianu și-o fi tatuat-o pe dăncila , că sunt pe același calapod ...

Vezi toate comentariile (9)
Comentează
Close