SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE HANDBAL

CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA // VIDEO EXCLUSIV Fanii „tricolori” au amenințat că vor boicota partida cu Spania! Cum s-a rezolvat neînțelegerea

Articol de , - Publicat sambata, 30 noiembrie 2019 09:16

România debutează astăzi, de la 11:00, la Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia, împotriva Spaniei. Fanii „tricolori” nu au fost lăsați să intre în sală cu tobe și au amenințat că vor boicota partida. În final, reprezentanții IHF s-au lăsat înduplecați.

  • GSP e singura redacție din România care a trimis o echipă de jurnaliști la Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia. Dan Udrea și Cristi Preda (foto) transmit de la fața locului detalii
  • CM de Handbal se va disputa în perioada 30 noiembrie - 15 decembrie, în Japonia;
  • România va juca 5 meciuri în grupe: cu Spania (30 noiembrie), Senegal (1 decembrie), Kazahstan (3 decembrie), Muntenegru (4 decembrie) și Ungaria (6 decembrie).
  • Dacă se clasează în primele 3 ale grupei, România intră într-una din cele două grupe principale, unde va mai juca 3 meciuri. În cazul în care se va clasa în primele două echipe ale grupei principale, România ajunge în semifinale.

UPDATE 10:30

După lungi negocieri purtate cu organizatorii și cu reprezentanții Federației Internaționale de handbal, fanii români au primit permisiunea de a intra în sală cu tobe.

Știrea inițială

România va începe aventura la Mondial în sala Kumamoto Prefectural Gymnasium, împotriva unei adversare pe care o cunoaște foarte bine. Fanii „tricolori” vor forma și de această data una dintre cele mai numeroase galerii. 

Astăzi, cu două ore înaintea meciului cu Spania, au avut o mică răfuială cu organizatorii. Japonezii nu le-au permis accesul în sală cu tobe. Explicația a fost că zgomotul i-ar deranja pe ceilalți spectatori. În plus, în vecinătatea sălii există blocuri de locuințe, iar oamenii de acolo ar resimți din plin gălăgia. Grupul de suporteri români nu s-a lăsat ușor și a amenințat că va boicota partida.

Supărarea românilor este justificată. Tot astăzi, la meciurile disputate de la ora 08:00, în săli mai mari, tobele au răsunat. Exemplele sunt meciurile Japonia - Argentina și Germania - Brazilia. 

Vezi și:

CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA // EXCLUSIV Cristina Neagu, în stare de șoc după România - Spania 16-31: „Sincer, nu văd niciun lucru bun, dar ce altceva să fac?”

CORESPONDEȚĂ DIN JAPONIA // EXCLUSIV Anca Polocoşer, distrusă de eşec: a izbucnit în plâns şi a fost calmată cu greu!

CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA // Lorena Ostase, una dintre cele mai tinere jucătoare din lotul României: "Avem în faţă o mare provocare, suntem gata de luptă!"

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (21)
cornelconasu
cornelconasu  •  30 Noiembrie 2019, 16:35

În primul rând ce.... boicot putea să facă ?! În al doilea să nu uităm că în cultura și tradiția japoneză, toba o întâlnim frecvent, nu văd de unde așa iritarea ! În al treilea cine e această doamnă toboșar, care își permite să meargă peste tot în lume după echipa națională și CSM ? Nu de alta , dar vreau și eu ”rețeta” ! Sper că, ..clubul sau federația nu au nici o implicare !

10157183648013802
Maria Mihălţan  •  30 Noiembrie 2019, 14:36

Niște oameni care nu pricep nimic din cultura japoneză. Bunele maniere te învață că atunci când mergi la cineva in vizită, respecți regulile casei. Focusul oricum, ar trebui sa fie și să rămână în cu totul și totul în altă parte decât la niște tobe.

sylverstar
sylverstar  •  30 Noiembrie 2019, 13:04

Redacția Gazeta Sporturilor, FYI, nu sunteți singura publicație de sport cu echipa trimisa in Japonia. Mai este acolo si echipa de la Lead.ro, care chiar e formată din jurnalisti sportivi! Nu ca voi!

Vezi toate comentariile (21)
Comentează