SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE HANDBAL

CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA // VIDEO Muntenegrenii știu cum s-o blocheze pe Cristina Neagu, dar trag o concluzie care-i sperie: "E imposibil de oprit!"

Articol de GSP - Publicat marti, 03 decembrie 2019 19:34

Supermeciul România - Muntenegru, de la Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia, propune un duel inedit. Un român va fi adversarul României. Adrian Vasile.

  • GSP e singura redacție din România care a trimis o echipă de jurnaliști la Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia. Dan Udrea și Cristi Preda (foto) transmit de la fața locului detalii;
  • România a urcat pe 3 în grupă, după ce în această dimineață Muntenegru a învins Ungaria, 25-24. Într-un alt meci, Spania n-a avut probleme cu Senegal, 29-20.
  • Programul României la CM Handbal: România-Muntenegru (mâine, ora 08:00) și România-Ungaria (vineri, ora 12:00);
  • Dacă se clasează în primele 3 ale grupei, România intră într-una din cele două grupe principale, unde va mai juca 3 meciuri. În cazul în care se va clasa în primele două echipe ale grupei principale, România ajunge în semifinale.

Antrenorul vicecampioanei CSM Bucureşti, care l-a reconfirmat în funcţie până în vara lui 2021, este secundul lui Per Johansson la naţionala Muntenegrului. Şi chiar dacă este deja de 2 ani în această funcţie, va fi pentru prima dată pus în faţa unui meci în care să joace împotriva "tricolorelor".

- Neagu a marcat 13 goluri cu Senegal, e un motiv în plus de teamă pentru Muntenegru?
- Şi dacă n-ar fi marcat niciun gol, tot era pericolul numărul 1 în meciul cu noi, e o jucătoare la care trebuie să ai mare grijă când o ai ca adversar. Mă bucur mult pentru ea, să dea 13 goluri din 16 aruncări înseamnă că s-a simţit grozav, un astfel de randament îl ai doar când te simţi şi eşti într-o formă deosebită. Chiar dacă e un atu pentru România şi o piedică în plus pentru Muntenegru, eu mă bucur sincer pentru forma Cristinei.

- E o jucătoare imposibil de blocat sau sunt metode prin care poate fi oprită?
- Jucătorii foarte mari, într-o zi bună, au sclipiri pe care ţi-e extrem de greu să le controlezi sau să le opreşti. Sunt multe meciuri în care cauţi să tacticizezi, să ai strategii, dar tot calitatea formidabilă a unui jucător face diferenţa. Aşa şi cu Cristina, degeaba ştim noi ce aruncări are, ce face, cum se deplasează, dacă e în zi bună, e imposibil de oprit.
 

13 goluria marcat Neagu în meciul cu Senegal, marea majoritate din aruncări de la 9 metri

"O să vă dezvălui o discuţie pe care am avut-o cu ea după acel joc în care a dat 13 goluri. Am întrebat-o cum se simte şi mi-a răspuns aşa: "Îngrozitor mă simt, mă dor toate!". Apoi, a mers să ia trofeul de cea mai bună jucătoare şi am simțit-o cu un alt tonus, mult mai bun"
Tomas Ryde

CM Handbal // Jovanka Radicevici, fosta extremă a lui CSM Bucureşti: "Puneți prea multă presiune pe Neagu, dar România nu mai e o forță!"

VEZI ȘI:

ROMÂNIA - MUNTENEGRU / Corespondență GSP din Japonia / VIDEO Adrian Vasile, pentru GSP: „Va fi cea mai ciudată zi: să se cânte imnul României împotriva mea!”

ROMÂNIA - KAZAHSTAN 22-20 // CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA Cum explică Tomas Ryde chinul de azi: „Am încercat să iau decizii inteligente”

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (6)
3157398414285898
Takacs Istvan  •  04 Decembrie 2019, 08:46

Scrisoare deschisa pentru Ryde (Râde). Va rugam frumos sa nu o mai folositi in faza de atac pe Gabriela Perianu. Multumesc !

764352140354351
Rahat Cu Perja  •  04 Decembrie 2019, 07:47

Hai fetele! Hai Romania!

joze_maurinio
joze_maurinio  •  04 Decembrie 2019, 06:23

Romania pierde! Logic!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează