SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE HANDBAL

ROMÂNIA - MUNTENEGRU / Corespondență GSP din Japonia / VIDEO Adrian Vasile, pentru GSP: „Va fi cea mai ciudată zi: să se cânte imnul României împotriva mea!”

Articol de , - Publicat marti, 03 decembrie 2019 16:20

"Principalul" lui CSM Bucureşti, Adi Vasile, secundul Muntenegrului, spune că va fi pus în cea mai ingrată situaţie miercuri dimineață: să bată ţara în care s-a născut, trăieşte şi antrenează. România - Muntenegru începe la ora 8:00, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV Telekom Sport, TV Digi Sport și TV Look Sport. 

  • GSP e singura redacție din România care a trimis o echipă de jurnaliști la Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia. Dan Udrea și Cristi Preda (foto) transmit de la fața locului detalii;
  • România a urcat pe 3 în grupă, după ce în această dimineață Muntenegru a învins Ungaria, 25-24. Într-un alt meci, Spania n-a avut probleme cu Senegal, 29-20.
  • Programul României la CM Handbal: România-Muntenegru (mâine, ora 08:00) și România-Ungaria (vineri, ora 12:00);
  • Dacă se clasează în primele 3 ale grupei, România intră într-una din cele două grupe principale, unde va mai juca 3 meciuri. În cazul în care se va clasa în primele două echipe ale grupei principale, România ajunge în semifinale.

Supermeciul România - Muntenegru, de la Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia, propune un duel inedit. 

Un român va fi adversarul României. Adrian Vasile, antrenorul vicecampioanei CSM Bucureşti, care l-a reconfirmat în funcţie până în vara lui 2021, este secundul lui Per Johansson la naţionala Muntenegrului. Şi chiar dacă este deja de 2 ani în această funcţie, va fi pentru prima dată pus în faţa unui meci în care să joace împotriva "tricolorelor".

- E complicat pentru dumneavoastră, ca român, să pregătiți un meci împotriva României?
- Este. Simt foarte multă emoţie, mi-e un pic mai greu să mă gândesc atât de mult la handbal, cât la toată starea de emoţie pe care o voi avea în jurul meciului. E un sentiment pe care îl am de ceva timp şi devine şi mai putenic cu cât se apropie meciul, încerc să mi-l aşez, să mi-l sedimentez bine în cap pentru a putea face clar diferenţa dintre cele două. Să joc împotriva României, eu crescând cu valorile hanbalului românesc, chiar sunt într-o situaţie delicată!

 

- V-ați gândit cum vă veți comporta în timpul meciului: o să te bucuri la golurile Muntenegrului, o să celebrați la final o eventuală victorie sau vă veți cenzura?
- Credeţi-mă că mi-au trecut nişte filme prin cap, mi le-am imaginat, să nu credeţi că nu m-am gândit, dar e imposibil să spun acum cum îmi voi gestiona şi controla emoţia şi reacţiile. În timpul meciului voi încerca să mă detaşez de ce înseamnă această emoţie, mai ales că, aşa cum am zis, eu am fost crescut de nişte valori uriaşe ale handbalului românesc, iar mândria cea mai mare era când ni se cânta imnul.

- Se va cânta imnul şi acum!
- Da, dar să se cânte imnul practic practic împotriva ta produce ceva ce nici n-ai cum să anticipezi, n-am mai trecut prin aşa ceva. Chiar mă bucur că n-am mai jucat cu România de când sunt eu la Muntenegru, dar iată că a venit şi acest moment. Cred că o să fie un carusel de emoţii, chiar habar n-am cum voi reacţiona.

"Fanii români veniţi în Japonia sunt fantastici"

- Românul de pe banca Muntengrului ce mesaj are pentru suporterii României?
- Să ţină cu România! Avem foarte mulţi fani care au venit aici, în Japonia, pentru a susţine echipa naţională. E o mare plăcere să vezi cum toţi vorbesc apreciativ despre ei, sunt fantastici. Să le sprijine pe fete şi să dea Dumnezeu ca şi România, dar şi Muntenegru să aibă motive să sărbătorească după Campionatul Mondial!

- Credeți că e decisivă partida pentru accesul în Main Round?
- La câte surprize am văzut până acum şi la acest turneu final, cred că nu putem spune despre un meci anume că e decisiv. E foarte mult echilibru între echipe, ce e valabil azi, pozitiv sau negativ, nu mai e la fel şi mâine. De la zi la zi se pot schimba radical lucrurile.

4 jucătoaredin naţionala României la Mondial sunt de la CSM Bucureşti, unde antrenor principal e Adi Vasile: Denisa Dedu, Neagu, Pintea şi Perianu

- Tactic, cum aticipați meciul?
- Două echipe puternice, care au în componenţă jucătoare cu mare experienţă la nivel internaţional, indiferent că vorbim de meciuri cu echipa naţională sau cu formaţia de club la care activează. Va fi un meci echilibrat, cu multă dârzenie, cu spirit de sacrificiu. E ca o luptă a oamenilor cu nervii tari, cu inteligenţă, combinaţie între inimă şi inteligenţă.

- E un mare atu pe care îl are Muntenegru fiindcă sunteți dumneavoastră acolo şi cunoaşteți multe dintre jucătoarele României?
- Se poate privi şi din acest unghi. Cred totuşi că la acest nivel informaţiile nu mai sunt un secret. Pe de altă parte, eu sunt de părere că jucătorii buni, de mare valoare, găsesc întotdeauna o variantă de a face lucrurile bune şi de a avea reuşite chiar dacă adversarul ştie exact ce şi cum faci.

+23 FOTO

L-a înlocuit pe Ryde, acum sunt adversari

În vară, CSM a început campionatul cu Tomas Ryde pe bancă, dar chiar înaintea debutului în grupele Champions League, suedezul a decis să renunţe. În locul său a fost numit Adi Vasile, care îi fusese secund tehnicianului nordic. Ryde n-a demisionat şi de la prima reprezentativă, iar acum ei se vor afla în postura de adversari.

Jovanka Radicevici, fosta extremă a lui CSM Bucureşti: "România nu mai este o forţă, dar va fi un meci dur" 

VEZI ȘI:

ROMÂNIA - KAZAHSTAN 22-20 // Cristina Neagu, exasperată de colege! Critici la time-out: „Stați și așteptați! Hai, Vizitiu, capul sus!”

ROMÂNIA - KAZAHSTAN 22-20 // CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA VIDEO Patricia Vizitiu: „Nu mai contează dacă bați la două sau la 10 goluri diferență”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close