SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - UNGARIA, AZI, 19:30, TVR2 ȘI TVR HD, GSP.RO

Corespondență din Suedia » Selecționerul României, Martin Ambros, abia așteaptă meciul cu Ungaria: "Sunt fericit că am ajuns să antrenez România! Le cunosc mai bine pe jucătoarele maghiare"

FOTO: Marius Ionescu
FOTO: Marius Ionescu

Articol de - Publicat duminica, 11 decembrie 2016 13:49

Martin Ambros e atuul României în partida de azi cu Ungaria. De patru ani în campionatul vecin, la Gyor, spaniolul știe ce poate adversara de azi, punctele forte și slabe.

Pe cât de agitat și exuberant e pe marginea terenului, pe atât de calm și rezervat e în declarații Martin Ambros. Antrenorul României vorbește doar de concentrare, de dăruire, de determinare.

Avertizează că orice meci e greu și că la acest nivel, oricine poate bate pe oricine!

"Mi-am dorit să antrenez România pentru că știu că este o echipă mare și că pot face rezultate cu aceste fete. Sunt foarte bucuros că am ajuns să antrenez România!", spune Ambros. A început să clădească o echipă care să se oprească peste patru ani, la Tokio, pe podiumul olimpic. La asta gândește tot timpul.

"Sunt foarte mulțumit că am intrat cu două uncte în grupa principală. De acum totul depinde numai de noi. Trebuie să luăm meciurile unul câte unul , dar acum toată energia este canalizată spre partida cu Ungaria"
Martin Ambros

Îi e teamă de o reacție a fanilor maghiari, care îl iubesc atât de mult. Au demonstrat-o la Gyor, dar și în cele trei meciuri în care a antrenat Ungaria, alături de Gabor Elek, antrenorul celeilalte echipe de top din Ungaria, FTC Budapesta.

"Le cunosc mai bine pe jucătoarele maghiare, am antrenat naționala lor. Aș putea spune că eu le-am adus pe câteva aici. Pe multe dintre ele le cunosc chiar personal. Cu juctoarele din echipa României am petrecut foarte puțin timp. Când ești antrenorul unei echipe nu se rezumă totul la handbal", spune Ambros.

3 victorii și 3 înfrângeriacesta e palmaresul lui Martin Ambros pe banca României. A pierdut însă un singur meci oficial, contra campioanei mondiale, Norvegia

E un profesionist și cel mai mult urăște să piardă. Orice joc, orice scop propus, trebuie dus la îndeplinire. Când îl întrebi dacă România poate câștiga Campionatul European, ți-o taie scurt. "Urmează un meci greu, cu Ungaria. Ne-au bătut în ultimul meci. Sigur că atunci nu am jucat cu toată echipa, dar trebuie să fie un advertisment pentru noi", spune ibericul.

E mulțumit de jocul fetelor de până acum și crede că meciul cu Croația a fost cel mai greu de până acum. "Din cauza presiunii de a ne califica în grupa principală, am avut emoții, jucătoarele au fost un pic surescitate. Orice ar fi, trebuie să arătăm determinare, dorință și să jucăm cât maai bine de maximum. Atunci la final ne vom putea bucura", a încheiat Martin Ambros.

  • 29-24 a învins Ungaria pe România acum două săptămâni, la Cluj, în finala "Trofeului Carpați".
  • "Tricolorele" au jucat atunci însă fără Neagu, Ungureanu și Iuganu, iar maghiarele au folosit cea mai bună echipă

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
ceaiuri
ceaiuri  •  11 Decembrie 2016, 14:16

suntem ca joc peste ele,normal astazi nu putem pierde,martin stie f bine nationala vecina si cred ca nu va intampina pb in a alcatui echipa..castigatoare

guyencea
guyencea  •  11 Decembrie 2016, 14:16

Martin Ambros du-ne departe si ai sa vezi cat de mult te pot iubi romanii!! Dragostea noastra este unica!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează