SPORTURI  »  HANDBAL  »  EDITORIAL

Costi Prună, analiză la rece, după eliminarea lui CSM București din Liga Campionilor: Cine își merită fiecare cent din contract la CSM București?

CSM București (foto: Imago)
CSM București (foto: Imago)

Articol de - Publicat luni, 09 mai 2022 16:32 / Actualizat luni, 09 mai 2022 16:32

CSM București a mai ratat un sezon în Liga Campionilor, pierzând calificarea în Final Four cu danezele de la Esbjerg. După înfrângerea cu 25-26 în turul de la București, campioana României a scos în deplasare un egal în ultima secundă, 27-27, rezultat care o lasă în afara competiției. În 2018 s-a calificat ultima dată CSM București între cele mai bune patru echipe ale Europei.

Uneori trebuie să antrenezi și norocul

Cine nu a văzut meciul dintre Esbjerg și CSM poate spune că a fost neșansă, să pierzi calificarea din nou, din cauza unui singur gol în plus marcat de adversare. Să nu uităm totuși de norocul din „optimi”, unde CSM trebuia să joace cu ȚSKA Moscova, dar campioana României s-a calificat mai departe prin decizia federației europene, care a eliminat din competiție echipele din Rusia.

Din păcate, rezultatul final din Danemarca pare mincinos, pentru că gazdele au condus cu 27-24 în minutul 56 și apoi nu s-au mai forțat, deoarece CSM avea nevoie de patru goluri consecutive ca să întoarcă soarta calificării.

Unii pot spune că a fost fatalitate, deoarece CSM a pierdut în acest sezon de Liga Campionilor patru meciuri la un gol și, cel mai dureros, turul de la București cu Esbjerg, în ultima secundă. „E greu de crezut că linia dintre succes și insucces este atât de subțire”, a spus, după meciul retur, antrenorul CSM-ului, Adrian Vasile.

Oamenii din sport spun că norocul nu se poate antrena, dar poți antrena faza de apărare pe zona centrală, unde în sferturile de finală cu Esbjerg ai primit, în două meciuri, 34 de goluri din totalul de 53.

Trofee individuale versus jocul de echipă

Ce poți să faci când te „trădează” chiar de la prima aruncare jucătoarea cel mai bine plătită din lume, care a avut un procentaj de doar 50%, marcând 7 goluri din 14 încercări? Poate ar fi trebuit de-a lungul timpului ca antrenorii și managerii să aibă curajul și să-i spună Cristinei Neagu că nimeni nu este de neînlocuit și, probabil, atunci Arntzen, Omoregie și chiar Amorim ar fi putut ajuta mai mult echipa, în momentele când fostei jucătoare numărul 1 îi tremură mâna. 

Când toate mingile trec pe la Neagu, când majoritatea schemelor sunt făcute pentru interul stânga, e normal că jucătoarea este golgheteră în Liga Campionilor, adunând trofee individuale, și cere mărire de salariu pe final de carieră.

Poate la anul va fi cu noroc: mai bagi o fisă, mai tragi o dată

Dar cu echipa ce se întâmplă? Cine decontează ratarea din nou a obiectivului european și probabil a titlului național? Cum se justifică bugetul de 4 milioane de euro, fără acoperire în rezultate? Dacă era o echipă privată CSM București, cu siguranță nu s-ar fi ajuns în acest stadiu, pentru că la patron se plătește în funcție de performanță. 

Probabil a venit momentul pentru justificarea fiecărui cent pe care Primăria Generală a Bucureștiului îl pierde pe „rețeaua ciuruită” de la CSM București. „Vom reveni mai puternici în sezonul viitor din Liga Campionilor!”, crede Adrian Vasile.

Dacă nu câștigă campionatul național, CSM va sta cu mâna întinsă la EHF pentru a juca sezonul viitor în Liga Campionilor, așteptând invitația forului european. Momentan, în Liga Națională, cu două etape înainte de final, CSM este pe locul secund,cu patru puncte în spatele liderului Rapid, având un meci mai puțin disputat.

4 milioane de euroeste bugetul aproximativ al echipei CSM București

20.000 de euro pe lunăva fi din vară contractul Cristinei Neagu

55.000 de euro pentru două luniau fost costurile CSM-ului pentru Eduarda Amorim

10.000 de euro pe lunăeste contractul lui Adrian Vasile la CSM București

P.S. Prin necalificarea în F4, CSM a făcut și o economie. Nu-i mai mărește cu 1.000 de euro pe lună contractul antrenorului principal.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (30)
Razvan
Razvan  •  27 Mai 2022, 13:07

*** Sa i dai lui amorim 55 de mii pt. 2 luni.? Iei ce arunca altii, gyor a trimis o la plimbare, au luat o alti fraieri, de la aia la csm, platesti numele, ca si jucatoare ia trecut varful sportiv

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

aius
aius  •  15 Mai 2022, 09:26

Adi Vasile +Omoreghe-Out!!!

3192143110862984
Gheorghe Crinu  •  14 Mai 2022, 22:04

Costi Pruna dacă tu zici ca asta se numește analiza, dă-ți demisia. Am mai spus aici ca Raul cel mai mare este Adi Vasile. 10000 pentru ce, nu e bun sa antreneze nici la o echipa de liceu. Eu ți-am urmărit toate comentariile la meciuri, și nu te-am auzit niciodată spunând lucrurilor pe nume. Personal consider ca ești un comentator slab..

Vezi toate comentariile (30)
Comentează