SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPA ROMÂNIEI

Craiova prinde Europa » Oltencele au trecut de CSM Bistrița și s-au calificat în finala Cupei României

Laurisa Landre se desparte de Craiova, dar va juca azi finala Cupei României // FOTO Marius Ionescu (Ploiești)
Laurisa Landre se desparte de Craiova, dar va juca azi finala Cupei României // FOTO Marius Ionescu (Ploiești)

Articol de - Publicat sambata, 20 mai 2017 00:00

Oltencele s-au calificat în finala Cupei României după ce au trecut lejer, cu 37-26, de CSM Bistrița în Final Four-ul de la Ploiești.

Bătălia pentru Europa între SCM Craiova și CSM Bistrița a fost tranșată rapid de oltence în Final Four-ul de la Ploiești. Echipa lui Bogdan Burcea a dominat categoric jocul, Cristina Zamfir și Zorica Nikolici fiind imposibil de stopat de apărarea bistrițeană.

Craiova a găsit soluția să le oprească pe cele mai bune jucătoare ale ardelencelor, Laura Pristavița și Oana Chirilă. Chiar dacă până la urmă sârboaica Jelena Trifunovici avea să vadă cartonașul roșu pentru trei eliminări de două minute.

Dumanska și Pașca, portarii, și-au făcut și ele treaba, iar Craiova a intrat la cabine cu un avantaj mai mult decât liniștitor: 19-11.

După pauză nimic nu s-a schimbat, deși Craiova a schimbat liniile ca la hochei. Diferența a trecut de zece goluri, apărările nu au mai pus mult suflet, iar golurile s-au marcat cu repeziciune de-o parte și de alta.

S-a terminat 37-26, un rezultat care duce Craiova în Cupa EHF, după o pauză de un an. Bistrița rămâne cu calificarea în Final 4, cel mai bun rezultat din istorie, dar nu va evolua în cupele europene.

În cea de-a doua semifinală, CSM București nu avea cum să nu se califice cu Unirea Slobozia, o echipă a jucat însă foarte bine, deși e mai mult cu gândul la turneul de rămânere în Liga Națională.

CSM s-a impus cu 37-28, și va juca azi, de la ora 17:00, finala Cupei României contra SCM Craiova.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează