SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA

Vești bune pentru naționala de handbal feminin! Crina Pintea va juca la EURO

Crina Pintea se alătură lotului pentru amicalele din Ungaria/ FOTO Raed Krishan
Crina Pintea se alătură lotului pentru amicalele din Ungaria/ FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat sambata, 29 octombrie 2022 08:58 / Actualizat sambata, 29 octombrie 2022 15:50

Naționala feminină a României a plecat ieri în Ungaria pentru ultimul stagiu de pregătire înaintea Campionatului European (4-20 noiembrie). Crina Pintea, pivotul de la CSM revine după o problemă la șold

România va juca la EURO în grupa de la Skopje, cu Franța, Olanda și Macedonia de Nord, iar primele trei clasate merg mai departe în grupele principale. Turneul final se va disputa între 4-20 noiembrie în trei țări: Slovenia, Muntenegru și Macedonia de Nord.

Imediat după anunțul lui Halep, oficialii anti-doping au venit în cantonamentul naționalei de handbal: „Au dat probe 12 jucătoare!”
Euro 2022
Imediat după anunțul lui Halep, oficialii anti-doping au venit în cantonamentul naționalei de handbal: „Au dat probe 12 jucătoare!”

Totul OK la Cheile Grădiștei. Florentin Pera: „Sunt mulțumit de cum au răspuns jucătoarele”

Handbalistele pregătite de Florentin Pera, Bogdan Burcea și Ildiko Barbu s-au reunit luni la sediul federației și apoi au plecat pentru 5 zile în cantonamentul montan de la Cheile Grădiștei.

„Sunt mulțumit de cum au răspuns toate jucătoarele în pregătire, de modul cum s-au implicat și de atmosfera pozitivă din cadrul lotului. Ponderea cea mai mare în antrenamente au avut-o factorii de pregătire teoretici și tehnico-tactici. Consider că ne-am îndeplinit obiectivele de pregătire și fetele și-au îmbunătățit performanțele de la zi la zi”, a declarat pentru Gazeta Sporturilor selecționerul Florentin Pera.

„Tricolorele” au avut și două ședințe de refacere, iar joi seară au vizionat partida dintre Olanda și Norvegia, meci câștigat de olandeze cu 33-24.

Pera a avut la dispoziție 17 jucătoare, celor 16 sportive plecate de luni li s-a alăturat marți și Sorina Grozav, care a fost răcită.

Două meciuri amicale pentru România

Lotul României a plecat ieri după-amiază în Ungaria, cu o cursă București - Budapesta și apoi cu autocarul la Tatabanya. România va susține două meciuri amicale: astăzi, cu Ungaria, și pe 2 noiembrie, cu Germania.

Pentru perioada de pregătire din țara vecină, antrenorii o vor avea în lot și pe Crina Pintea. Absentă în cantonamentul de la munte din cauza unor dureri la șold, pivotul României a urmat un tratament pentru recuperare și a anunțat că se simte mai bine.

„Cele două partide reprezintă o bună oportunitate pentru a ne edifica asupra nivelului la care suntem înaintea Campionatului European”, a spus Pera înainte de plecarea spre Budapesta.

România va debuta la EURO 2022 sâmbătă, 5 noiembrie, de la ora 21:30, împotriva Olandei. 

Un "7" posibil al României: Dumanska, Dindiligan, Neagu, Buceschi, Pristăvița, Seraficeanu, Pintea.

Jucătoarele României, obișnuite cu absențele

Ieri, la plecarea spre Ungaria, Crina Pintea a declarat pe Aeroportul Henri Coandă că ea și colegele ei abordează Campionatul cu gândul de a se lupta în fiecare meci. „Noi mergem la acolo să ne batem cu fiecare adversar, aşa cum am făcut-o de fiecare dată.

O luăm pas cu pas, primul meci este cel cu Olanda, aşa că trebuie să ne pregătim pentru el”, a spus pivotul de la CSM, citată de Agerpres. Întrebată despre absenţele din lot, a subliniat că „suntem obişnuite... Dacă ne gândim, din 2019 mereu am avut absenţe. E greu, dar eu cred foarte mult în fete. Noi vom da tot ce avem mai bun la ora asta”.

Pintea nu crede că Halep a luat ceva

Pintea a vorbit și despre cazul de dopaj al Simonei Halep, care a testat pozitiv la roxadustat în timpul US Open. „Întotdeauna a fost o grijă în plus pentru noi ce mâncăm, ce pastile luăm. Tot ce pot să spun despre Halep este că nu cred că a luat ceva. 

În handbal sunt multe controale, dar nu şi mulţi bani. Cam aşa stau lucrurile. Și noi trebuie să spunem în fiecare zi unde suntem, ce facem şi aşa mai departe. Mi s-a întâmplat de mai multe ori să fiu căutată acasă la 6 dimineaţa... mi s-a întâmplat şi să nu fiu acasă pentru că plecasem mai devreme la antrenament. 

Dar noi suntem conştiente de ceea ce facem. Eu, şi la fel cred şi despre Simona, nu aş face ceva ca să trişez”, a precizat Pintea. 

Lotul României pentru Euro 2022:

  • Portari: Iulia Dumanska (Gloria Bistrița), Diana Ciucă (Rapid), Daciana Hosu (SCM Rm. Vâlcea)
  • Extreme stânga: Ana Maria Tănasie (Minaur), Alexandra Dindiligan (CSM București), Corina Lupei (SCM Rm Vâlcea)
  • Extreme dreapta: Sonia Seraficeanu (Gloria Bistrița), Alexandra Badea (Rapid), Mihaela Mihai (CSM București)
  • Pivoți: Crina Pintea (CSM București), Lorena Ostase (Rapid), Andreea Țârle (Minaur Baia Mare)
  • Linia de 9 metri: Cristina Neagu (CSM București), Bianca Bazaliu (Gloria Bistrița), Eliza Buceschi (Rapid), Laura Pristăvița (Gloria Bistrița), Sorina Grozav (Rapid), Diana Lixăndroiu (CSM Slatina)

Programul României în grupa C

  • 5 noiembrie România-Țările de Jos
  • 7 noiembrie România-Franța
  • 9 noiembrie România-Macedonia de Nord

Citește și:

Un jucător legendar o așteaptă pe Halep înapoi în circuit: „Clar s-a întâmplat ceva ciudat!”

Mouratoglou își continuă rutina: „Are o țintă pe spate!” » Ce subiect a abordat în primul interviu după ce Simona Halep a fost depistată pozitiv

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează