SPORTURI  »  HANDBAL  »  EURO 2022

Imediat după anunțul lui Halep, oficialii anti-doping au venit în cantonamentul naționalei de handbal: „Au dat probe 12 jucătoare!”

FOTO: Facebook @FederatiadeHandbal
FOTO: Facebook @FederatiadeHandbal

Articol de GSP - Publicat vineri, 28 octombrie 2022 21:53 / Actualizat vineri, 28 octombrie 2022 23:45

Florentin Pera, selecționerul naționalei de handbal feminin, spune că elevele lui au fost supuse unui control anti-doping la scurt timp după ce Simona Halep (31 de ani, 10 WTA) a anunțat că a fost depistată pozitiv la US Open. 

  • Campionatul European de handbal feminin este programat în perioada 4-20 noiembrie 2022, în Slovenia, Macedonia de Nord și Muntenegru
  • „Tricolorele” fac parte din grupa C, alături de Franța, Olanda și Macedonia de Nord. Primele 3 clasate avansează în faza grupelor principale

Lotul României efectuează un stagiu de pregătire în Ungaria. Mâine, de la ora 18:00, va întâlni reprezentativa maghiară într-un meci amical, liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Pro Arena. Înaintea să plece din țară, „tricolorele” au fost supuse unui control anti-doping. 

Informații explozive despre ambiția și presiunea lui Mouratoglou: „Nu-i păsa de sănătatea mea! Doctorii îi spuneau că mă voi accidenta, iar lui nu-i păsa! Voia doar să fie cunoscut”
HALEP, DEPISTATĂ POZITIV
Informații explozive despre ambiția și presiunea lui Mouratoglou: „Nu-i păsa de sănătatea mea! Doctorii îi spuneau că mă voi accidenta, iar lui nu-i păsa! Voia doar să fie cunoscut”

Control anti-doping în lotul naționalei de handbal feminin 

„Îmi pare rău pentru Simona, e o sportivă extraordinară care ne-a reprezentat ţara la cel mai bun nivel. Îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat, eu sper să treacă cu bine peste toate aceste probleme şi să-şi arate nevinovăţia. 

Odată cu situaţia Simonei, la noi, în prima zi de cantonament, a fost antidopingul. Au dat probe 12 jucătoare, dar din ce ştiu eu nu au fost probleme”, a dezvăluit Florentin Pera, potrivit AS.

Crina Pintea: „Nu cred că Simona Halep a luat ceva”

„Întotdeauna pentru noi a fost o grijă în plus, pentru că trebuie să avem foarte mare grijă la ce mâncăm, ce consumăm, ce pastile luăm. 

Nu ştiu ce să spun despre Simona. Tot ce pot să spun este că nu cred că a luat ceva, atât pot să spun. Sunt multe controale în handbal, dar nu mulţi bani ca în tenis. A fost şi perioada în care trebuia să spui în fiecare zi unde eşti, ce faci… mai sunt jucătoare în acest ciclu, dar nu mai sunt eu de puţin timp. 

Asta e bine, e o uşurare pentru noi. Fac mai rar controalele, este în funcţie de sportiv. Mi s-a întâmplat de mai multe ori să vină acasă, sau să nu fiu acasă. Dar de obicei le puneam la ora 6, ca să fim în pat, în locul unde am anunțat”, a comentat și Crina Pintea. 

Lotul României pentru Euro 2022:

  • Portari: Iulia Dumanska (Gloria Bistrița), Diana Ciucă (Rapid), Daciana Hosu (SCM Rm. Vâlcea)
  • Extreme stânga: Nicoleta Dincă (Gloria Bistrița), Alexandra Dindiligan (CSM București), Corina Lupei (SCM Rm Vâlcea)
  • Extreme dreapta: Sonia Seraficeanu (Gloria Bistrița), Alexandra Badea (Rapid), Mihaela Mihai (CSM București)
  • Pivoți: Crina Pintea (CSM București), Lorena Ostase (Rapid), Andreea Țârle (Minaur Baia Mare)
  • Linia de 9 metri: Cristina Neagu (CSM București), Bianca Bazaliu (Gloria Bistrița), Eliza Buceschi (Rapid), Laura Pristăvița (Gloria Bistrița), Sorina Grozav (Rapid), Diana Lixăndroiu (CSM Slatina)

Programul României în grupa C la Euro 2022

  • 5 noiembrie România-Țările de Jos
  • 7 noiembrie România-Franța
  • 9 noiembrie România-Macedonia de Nord

VIDEO Christopher Roux, jurnalist al publicației franceze Nice-Matin, despre cazul Halep: „Nu înțeleg de ce se pune așa problema în România”

Citește și alte știri din sportul românesc: 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
sughibughi
sughibughi  •  29 Octombrie 2022, 07:30

astea se dopeaza mai ieftin

paolo11
paolo11  •  29 Octombrie 2022, 06:17
Postat de vasileroaita pe 28 Octombrie 2022, 22:47

Naționala feminină a avut de suferit la precedentul Turneu Final, când 4 jucătoare de la Brașov au fost depistate că s-au dopat la baza FCSB din Berceni!

Le-a dat ciobanu' o pastila, poate ti-o iei și tu...

vasileroaita
vasileroaita  •  28 Octombrie 2022, 22:47

Naționala feminină a avut de suferit la precedentul Turneu Final, când 4 jucătoare de la Brașov au fost depistate că s-au dopat la baza FCSB din Berceni!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează