SPORTURI  »  HANDBAL  »  TRANSFER PINTEA

Crina Pintea, șanse minime să rămână la Gyor » Poate ajunge în România, dar nu la CSM București

Articol de - Publicat miercuri, 30 ianuarie 2019 14:30

Crina Pintea (28 de ani) are șanse mici să rămână la Gyor, deși evoluțiile ei i-au entuziasmat pe fanii maghiari. Crina are oferte concrete de la trei echipe importante.

Crina Pintea are contract cu Gyor până în iunie 2019. Maghiarii au plătit 50.000 de euro pe româncă clubului francez Issy Paris pentru o avea în această iarnă în jocurile din Liga Campionilor, iar "tricolora" nu le-a înșelat așteptările. Crina a debutat pe 2 ianuarie în tricoul verde cu numărul 77, în meciul cu marea rivală, FTC Budapesta, marcând de 8 ori.

De altfel, în luna ianuarie, Gyor a avut un adevărat tur de forță în campionat, jucând 5 partide. Crina a evoluat în toate cele 5 întâlniri și a marcat în total de 16 ori. Cea mai bună evoluție a venit însă în disputa de sâmbăta trecută, din Liga Campionilor, cu CSM București. Românca a înscris 9 goluri în poarta "tigroaicelor".

De ce nu i-au oferit un contract mai lung?

Paradoxal, în ciuda evoluțiilor ei, Gyor dă de înțeles că nu-i va prelungi contractul. Campioana Ungariei și-a asigurat deja postul de pivot. Kari Brattset (28 de ani), norvegianca adusă în vară de la Vipers Kristiansand, mai are încă un an de contract, iar marți a fost anunțată și campioana mondială și europeană, franțuzoaica Beatrice Edwige (30 de ani). Aceasta este o excelentă apărătoare, dar nu strălucește deloc pe faza de atac. Dovadă, în actualul sezon de Liga Campionilor, pentru Metz, a marcat doar 8 goluri, cu trei mai puține decât în tot sezonul trecut!

Gyor ar putea ține foarte bine trei pivoți, dar nu e echipa care să arunce cu banii aiurea, deși are cel mai mare buget dintre echipele feminine. Rămâne de văzut dacă românca îi va convinge pe oficialii de la Gyor să-i facă o nouă propunere și dacă, între timp, nu va semna cu altă formație. Pentru că nu duce lipsă de oferte.

CSM București, Rostov Don și SCM Rm. Vâlcea

Crina este dorită din vară de campioana României, CSM București. Oficialii din Capitală au recunoscut că au discutat cu pivotul naționalei, dar că nu au dorit-o în această iarnă. Cum în vară Oana Manea va renunța la handbal, Crina ar putea ajunge la București, urmând să se bată pentru un post de titulară cu Dragana Cvijici.

Campioana Rusiei, Rostov Don, discută și ea cu impresarul Crinei pentru a-i obține semnătura, selecționerul României, Ambros Martin, dorind-o foarte mult pe Pintea pentru a-și betona apărarea, dar și ca o soluție pentru faza ofensivă, în tentativa anunțată deja de a cuceri Liga Campionilor.

O altă ofertă demnă de luat în seamă vine de la liderul Ligii Naționale, SCM Rm. Vâlcea. Oficialii vâlceni marșează pe latura sensibilă a Crinei, care a crescut la Rm. Vâlcea, la Centrul Național de Excelență. În plus, acolo se află încă sora Crinei, care evoluază tot pe postul de pivot. 

Gyor a anuțat transferul lui Edwige

Marți seara, campioana Europei a anunțat un nou transfer pentru viitorul sezon. Este vorba de Beatrice Edwige, pivotul naționalei Franței. "După câțiva ani fantastici la Metz, am simțit că e momentul să urc în cariera mea. Am fost surprinsă, dar și bucuroasă pentru faptul că Gyor a fost interesată de mine. Vorbim despre cea mai bună echipă din lume. care an de an este în top. Am jucat ca adversar al Gyorului, iar atmosfera de acolo e copleșitoare. Vreau să câștig totul cu Gyor", a declarat Edwige, după ce a semnat noul contract. 

"Va fi emoționant pentru mine!"

Sâmbătă, în Sala Polivalentă, CSM București va întâlni de la ora 17:00 Krim Ljubljana, în al doilea meci din grupa a doua principală a Ligii Campionilor. Pentru Elizabeth Omoregie, jucătoarea transferată în vară chiar de la campioana Sloveniei, va fi un moment special.

"Sunt convinsă că va fi emoționant, copleșitor chiar. Va fi ciudat să joc împotriva lor, să îmbrac alt tricou. Krim a fost primul meu club profesionist din carieră și am acolo multe amintiri. Dar asta e viața, acum sunt concentrată la noua mea echipă", a declarat Omoregie. Bulgăroaica naturalizată de sloveni urmează să joace și pentru naționala Sloveniei. "Krim are o echipă tânără acum, iar situația noastră nu ne mai permite să facem alți pași greșiți. Cred că fiecare secundă va fi importantă, va trebui să ne facem jocul și să câștigăm", a încheiat Omoregie. 

Vezi și: 

CSM București l-a ratat pe selecționer! Ambros Martin și-a prelungit contractul cu Rostov Don

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
luisharcsa
luisharcsa  •  30 Ianuarie 2019, 18:46
Postat de peluza pe 30 Ianuarie 2019, 18:20

Parca nu a jucat decat 1 meci in campionat si 1 in Europa, in care a marcat in total 16 goluri. Astia sunt pe langa! Iar Pintea va semna cu CSM daca Gyor nu ii face o oferta. Va depinde mult de olandeza Broch, sa zicem ca daca ea nu revine atunci Gyor ar putea conta pe 2 in atac posibil si aparare Pintea si Brattset si 1 numai pe aparare (frantuzoaica). Sper sa revina Broch.

Broch nu revine 100%.Nu mai vrea handbal la acest nive. A spus ca vrea sa si traiasca. Pintea va semna cu Gyor. Asta de a scris articolul ,vrea accesari. Este la moda Crina.

peluza
peluza  •  30 Ianuarie 2019, 18:20

Si Ursescule, jumatate din ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

peluza
peluza  •  30 Ianuarie 2019, 18:20
Postat de George pe 30 Ianuarie 2019, 16:09

Adica, Crina a jucat 5 meciuri in campionatul ungariei, in care a marcat de 16 ori........intr-unul dintre ele a marcat de 8 ori si in celelalte ( 4 meciuri ) de inca 8 ori, adica o medie de 2 goluri pe meci..................pivot la handbal..............

Parca nu a jucat decat 1 meci in campionat si 1 in Europa, in care a marcat in total 16 goluri. Astia sunt pe langa! Iar Pintea va semna cu CSM daca Gyor nu ii face o oferta. Va depinde mult de olandeza Broch, sa zicem ca daca ea nu revine atunci Gyor ar putea conta pe 2 in atac posibil si aparare Pintea si Brattset si 1 numai pe aparare (frantuzoaica). Sper sa revina Broch.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează