SPORTURI  »  HANDBAL  »  SCM RM. VÂLCEA-CSM BUCUREȘTI, ORA 21:00

Cristian Gațu, Ștefan Birtalan, Vasile Stângă și Radu Voina analizează SCM Rm. Vâlcea-CSM București » Cei patru medaliați olimpici la handbal se așteaptă la un meci spectaculos

Articol de - Publicat miercuri, 13 martie 2019 13:02

Cristian Gațu, Ștefan Birtalan, Vasile Stângă și Radu Voina așteaptă cu interes duelul din această seară. „E greu de dat un pronostic, se poate întâmpla orice”, e părerea celor patru foști mari jucători.

SCM Rm. Vâlcea-CSM București, meciul anului în handbalul feminin românesc, partida care va decide campioana României, e așteptat cu interes și de foștii mari internaționali ai României, Ștefan Birtalan, Vasile Stângă, Cristian Gațu și Radu Voina.

„Abia aștept ora 21:00, să mă pun în fața televizorului și să mă uit la handbal. Greu de spus cine va câștiga, dar sunt convins că va fi un spectacol pe teren. Sunt jucătoare de mare calitate în ambele formații”, crede Ștefan Birtalan.

„Duelul Glibko-Omoregie poate decide meciul”

Fostul golgeter al Mondialului din 1974, nea Bibi crede că partida poate fi decisă de paradele portarilor, dar și de sclipirea unor handbaliste. „Îmi place foarte mult Glibko. Mi se pare că dă gol când vrea. Dacă joacă bine, să nu vă mire ca Vâlcea să câștige lejer. La fel și Omoregie. E fantastică. Sper ca Bucureștiul să aibă priceperea de a o face să rămână mulți ani prin România. E o jucătoare tânără de mare viitor”, spune fostul internațional.
Birtalan spune că nu scapă un meci de handbal transmis la TV.

Cunoaște foarte bine ambele echipe. „Vom avea și un duel senzațional al portarilor. Avem două portărițe de nivel mondial, Grubisici și Dumanska. Ele pot, la fel de bine, să decidă meciul”, crede Ștefan Birtalan. „Aș spune că Vâlcea are o șansă mare, joacă acasă, dar la fel de bine pot spune că echipa parcă nu mai joacă la același nivel ca în toamnă, când a bătut pe CSM de două ori”, a încheiat dublul campion mondial.

„L-am lăudat pe Pera, am văzut un joc modern, la fel ca la nordici!”

Vasile Stângă, managerul echipei masculine, Steaua, așteaptă și el disputa galactică de la Vâlcea. „E un meci deschis oricărui rezultat. Vâlcea mi se pare mai avidă de performanță. CSM nu se aștepta ca vreo echipă să-i poată pune probleme. Au și un sezon slăbuț, o situație grea, nu mai vorbim de Liga Campionilor. E un meci care nu trebuie ratat, asta e clar”, spune Stângă.

Golgeterul all-time al României, e fascinat de jocul lui Glibko, îi place enorm de mult portarul Iulia Dumanska, dar și de Jovanka Radicevici, „o jucătoare cu o mare personalitate”. 

La băncile tehnice, îl laudă pe tehnicianul Vâlcii. „L-am lăudat pe Pera, mi-a plăcut jocul echipei, am văzut un joc modern, aproape de norvegieni, de danezi. Joc în viteză, cu scheme de joc clare, se vede că le lucrează. De asta spun că văd un mic avantaj pe Vâlcea, 55-45 la sută, pe acolo”, spune fostul internațioinal. 

Nu are nicio favorită, dar i-ar plăcea să bată Vâlcea. „Asta pentru că sunt prieten cu Florin Verigeanu. Ne-am cunoscut la Valencia, pe când Mori, fosta lui soție, juca și ea în Spania. Și ne leagă o pritenie de câțiva ani. Pentru el aș vrea Vâlcea”, a încheiat Stângă. 

„Vâlcea a arătat constanță, CSM are forța să bată pe oricine!”

Radu Voina a fost ani la rând antrenorul Oltchimului, a jucat o finală de Liga Campionilor cu cea mai galonată echipă din handbalul feminin. „Fără să fiu subiectiv, din ceea ce a arătat CSM în ultimul timp, e cam greu să câștige, dar nu imposibil. Are jucătoare de valoare, pot învinge pe oricine. Vâlcea a arătat mai multă constanță, evoluții mai exacte”, crede Radu Voina. 

Publicul va conta enorm spune fostul internațional. „Oamenii de la Vâlcea sunt cunoscători de handbal, ei știu să pună presiune pe echipa adversă fără trivialități și jigniri. Presiunea e mai mare pe CSM, pentru ei se joacă sezonul în acest meci”, subliniazaă Radu Voina. 

Fidel jucătoarelor românce, Radu Voina le place pe Iulia Curea și Oana Manea, cu care a lucrat la OLtchim, dar și pe Iulia Dumanska și Cristina Florică, fete „care au adus suflu nou la Vâlcea”. 

„Pentru handbal, ar fi bine să câștige Vâlcea. Așa ar juca două echipe în Ligă!”

Cristian Gațu, fostul președinte al FRH, spune că diseară va ține cu echipa care va avea mai multe românce în teren. „Din punctul meu de vedere, e clar că Vâlcea-i favorită. La ce am văzut în ultimul timp că joacă ambele formații. Presiunea mai mare eu cred că e pe CSM, pentru ele ar fi un dezastru să piardă titlul. Sincer, eu aș vrea să bată Vâlcea, dar nu pentru că am ceva cu CSM. Ci pentru că ar fi în beneficiul handbalului. CSM poate să ajungă mai ușor din calificări în grupele Ligii Campionilor, și atunci România ar avea două echipe în Ligă”, spune Gațu. 

Nu are deloc încredere în antrenorul Dragan Djukici. „A făcut zarzavat din echipa asta! Nu mai știu care cum și unde joacă. Româncele sunt marginalizate. Îmi pare rău că nu pot merge la Rm. Vâlcea, am ceva treburi de rezolvat, că aș fi vrut să fiu în sală”, a încheiat Cristian Gațu, și el dublu campion mondial. 

Citește și:

Cum arată lista cu stranierii convocați de Cosmin Contra pentru „dubla” cu Suedia și Feroe » Vasile Mogoș, lăsat în afara lotului

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
ceaiuri
ceaiuri  •  13 Martie 2019, 16:13

cei patru stelisti,la fel ca si antrenorii din campionat vad scm favorita,de urmarit si duelul lekic,fraga duel ce poate inclina balanta victoriei,daca glibko e in forma oltencele nu pot rata victoria(de la inceputl anului ukrainianca are si cateva meciuri mai putin reusite dar brazilianca a inlocuit-o cu succes)

Vezi toate comentariile (1)
Comentează