SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - MUNTENEGRU 28-25

Mai vine Cristina Neagu la lot? Ce răspuns a dat selecționerul Adi Vasile

FOTO: Facebook @FederatiadeHandbal
FOTO: Facebook @FederatiadeHandbal

Articol de GSP - Publicat duminica, 21 martie 2021 22:18 / Actualizat duminica, 21 martie 2021 22:39

România a învins Muntenegru, scor 28-25, dar a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Selecționerul Adi Vasile speră să o aibă pe Cristina Neagu la dispoziție și în următoarea campanie olimpică. 

Cristina Neagu (32 de ani), liderul naționalei feminine de handbal, a declarat că șansele să participe și la următoarea ediție a Jocurilor Olimpice, cea din anul 2024, sunt mici. Selecționerul Adi Vasile speră să o facă să se răzgândească. 

Adi Vasile: „De ce să nu o mai văd pe Neagu la lot?”

„De ce nu să nu o mai văd în lot? De ce să n-o mai văd şi pentru Paris (n.r. ediția din 2024 a Jocurilor Olimpice)? E important să fie sănătoasă, cred că şi peste trei ani va fi aceeaşi jucătoare bună. Peste trei ani poate fi la echipa naţională, a demonstrat cât ţine la echipa naţională şi e un adevărat căpitan. Ea marchează multe goluri, dă multe pase decisive, creează spaţii, dar şi colegele ei muncesc pentru ea. 

Ne place să urcăm pe cineva pe un piedestal, dar şi să-l răstignim apoi. Trebuie să muncim în handbalul românesc al naibii de mult şi al naibii de bine, astfel ca peste trei ani să găsim un nucleu mai mare de jucătoare care să-şi aducă aportul, aşa cum este Cristina Neagu”, a pus Adi Vasile. 

Scenariul norvegienilor, comentat de Adi Vasile

România și Muntenegru s-ar fi calificat împreună la Jocurile Olimpice, dacă „tricolorele” se impuneau la exact 5 goluri, iar muntenegrencele marcau peste 25 de goluri. Scenariul a fost vehiculat de norvegieni, iar Adi Vasile le-a dat acum replica. 

„Fetele noastre sunt profesioniste. Şi-au dat inima pe teren. Trebuie să mă opresc pentru că o să zic o prostie altfel. Am arătat că România tratează acest sport cu seriozitate şi că românii au coloană vertebrală. Arbitrajul de ieri nu aş vrea să-l comentez!”, a spus Adi Vasile. 

Citește și alte știri din handbal:

Adi Vasile, acoperit de scandări la conferința de după ratarea calificării: „Când mă uit în oglindă, o să regret decizia asta”

Marian Ursescu, analiză tăioasă după ratarea calificării la JO: „Sfârșitul generației Neagu, una care nu a realizat mai nimic” » Cauzele prăbușirii: „De-asta s-a ajuns aici!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
vado_br
vado_br  •  22 Martie 2021, 11:08

Cred ca actuala componenta a FRH + antrenorii trebuie sa-si dea demisia! Au esuat programul lor (daca a existat) si la baieti si la fete!

dobrin
dobrin  •  21 Martie 2021, 23:28

Neagu ar trebui sa se retraga daca nu pleaca Dedu cu clica lui.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează