SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA NAȚIONALĂ

CSM București a dat de pământ cu Brăila » „Bufnițele” nu le-au speriat pe vâlcence, iar Bistrița a câștigat un meci de cupă europeană

Luptă pentru balon între Carmen Martin și Tamires Morena. Un
Luptă pentru balon între Carmen Martin și Tamires Morena. Un "război" câștigat de spaniolă în fața braziliencei FOTO sportpictures.eu

Articol de - Publicat marti, 02 februarie 2021 21:25 / Actualizat marti, 02 februarie 2021 21:50

CSM București a învins-o categoric pe Brăila, 38-24. După ce au realizat surpriza campionatului, egal cu Buzău, nou-promovata Activ Ploiești a luat 13 goluri diferență de la ”grădinița” de la SCM Rm. Vâlcea, 16-29. 

CSM București a bombardat poarta Brăilei din toate direcțiile și de pe toate posturile în meciul de marți seară, din Polivalenta bucureșteană. Neagu și compania au marcat câte 19 goluri în fiecare repriză. Brăila a arătat și ea forță ofensivă în prima parte, dar a avut mari probleme în defensivă.

În partea a doua, CSM a ridicat nivelul jocului în apărare, iar Dunărea s-a lovit ca de un zid. Pintea (9 goluri), Neagu (7), Lazovici (7) Carmen Martin (5) au marcat la foc automat. Noroc că Adi Vasile a schimbat titularele și a introdus pe final rezervele, pentru că altfel ar fi fost toate șansele ca Brăila să primească 40 de goluri. A "scăpat" doar cu 38-24! Portarii Brăilei au fost de nerecunoscut, la fel ca și pivoții. Doar interii Dmitrovici și Kanaval ce au mai avut câteva reușite personale.

"Bufnițele" adormite

Tot în etapa a 9-a, SCM Rm. Vâlcea a trecut lejer de Activ Plopeni, 29-16. Avertizate de egalul făcut de nou-promovată etapa trecută cu Gloria Buzău, oltencele au luat jocul în serios. Florentin Pera a jucat cu "grădinița", Hosu, Ciucă, Bucur, Stamin, Lupei, Dana Marin, dar nici așa nu au fost probleme. "Bufnițele" nu le-au speriat pe vâlcence, chinuindu-se să marcheze de 16 ori. Daria Bucur a marcat de 7 ori, dar MVP-ul meciului a fost portarul Daciana Hosu, 11 intervenții în prima repriză și 65 la sută procentaj al mingilor apărate. 

Belarusul la putere

Gloria Bistrița a câștigat un meci extrem de important cu Măgura Cisnădie, una dintre rivalele la un loc de cupă europeană. A fost 25-23 pentru năsăudence, care au urcat pe locul 5 în Liga Florilor, la un punct de sibience. Dziyana Ilina și Natalia Vasileuskaia, interii naționalei Belarusului, au fost principalele marcatoare ale echipei antrenate de Horațiu Pașca. La Cisnădei, portarul Elena Voicu a făcut din nou un joc senzațional, a avut 14 parade extraordinare, dar tot nu a fost de ajuns pentru echipa sa. CSM e lider cu 27 de puncte, maximum după 9 etape, urmată de Minaur Baia Mare cu 22 și Vâlcea cu 21. Oltencele au însă un meci mai puțin disputat.

CSM București a dat de pământ cu Brăila » „Bufnițele” nu le-au speriat pe vâlcence, iar Bistrița a câștigat un meci de cupă europeană
Bielorusa Dziyana Ilina felicitată după un nou gol FOTO Sabin Malișevschi

Etapa viitoare programează pe 18 februarie, marele derby, la Sf. Gheorghe, între cele două mari rivale, CSM și Vâlcea. Un meci în care învingătoarea va lua o opțiune serioasă la câștigarea unui nou titlu de campioană. Până atunci însă, miercuri dimineață se joacă în Sala Polivalentă, restul partidelor din etapa a 9-a: HC Zalău-Dacia Mioveni (10:15), CSM Galați-Gloria Buzău (13:00), CSM Slatina-SCM Craiova (15:45).

Destinație-surpriză pentru Crina Pintea » Echipa de la noi care continuă să aducă jucătoare de „națională”

Gheorghe Tadici, reacție acidă: „România are acum doi antrenori secunzi. Antrenorul principal este în teren!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
446194735563038
Cony Nick  •  03 Februarie 2021, 21:06

Expesie de la ***...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

446194735563038
Cony Nick  •  03 Februarie 2021, 21:05

Urâta Titlu si expresie!.... CSM București a dat de pământ cu Brăila » Expresie de ***....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează