SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL / LIGA NAȚIONALĂ

CSM București a spulberat Rapidul, victorii clare pentru Vâlcea, Cisnădie, Buzău. Totul despre etapa a 5-a

Carmen Martin a marcat în meciul de ieri, contra Rapidului, 7 goluri FOTO Dan Potor
Carmen Martin a marcat în meciul de ieri, contra Rapidului, 7 goluri FOTO Dan Potor

Articol de - Publicat marti, 03 noiembrie 2020 21:15 / Actualizat marti, 03 noiembrie 2020 21:17

CSM București, echipa lui Adi Vasil, e singura cu punctaj maxim după 5 etape scurse din Liga Florilor. Bucureștencele încă își așteaptă salariile restante din luna iulie, dar starea de incertitudine nu s-a reflectat încă în jocul fetelor. Baia Mare a învins Bistrița, în derby-ul etapei!

În etapa a cincea a Ligii Naționale, și ultima disputată în cadrul turneului de la Sf. Gheorghe, favoritele s-au impus fără mari probleme. CSM București, SCM Rm. Vâlcea, Gloria Buzău, Măgura Cisnădie au câștigat la diferențe mari de scor.

Instrucție cu Rapid

CSM București avea, la prima vedere, un prim test mai greu în fața Rapidului, o echipă care a adus câteva jucătoare de reală valoare: Buceschi, Kassoma, Laura Popa, Constantinescu. Numai că formația antrenată de Carmen Amariei a ținut piept multinaționalei sponsorizate de Primăria Capitalei doar o jumătate de repriză. După care "tigroaicele" au mărșăluit spre o victorie clară, la scor, în care toată lumea a vrut să înscrie, nemaipunându-se accent pe faza de apărare. S-a terminat 35-25, a patra victorie în turneu pentru CSM, care se pregătește acum de meciul de Liga Campionilor, cu Krim, de la Ljubljana.

"Am tratat adversarii cu respect. Lucrăm la spiritul de învingători, încercăm să batem pe oricine și cu acest gând intrăm la orice meci. Le-am spus fetelor că în meseria noastră nu există confort, trebuie să fim concentrați în permanență", a declarat antrenorul Adi Vasile. Tehnicianul CSM-ului spune că va fi un campionat atipic în acest sezon. "E greu să știi ce se va întâmpla în viitor cu acest virus. Îmi doresc să rămânem sănătoși și să putem juca handbal în continuare. E o perioadă ciudată care sper să se termine cât mai curând", a declarat tehnicianul.

Crina Pintea a comentat și pe seama salariilor neplătite. "Nu stăm să ne gândim prea mult la asta, deși e parte importantă. Încercăm să ne facem treaba cât mai bine pentru că jucăm handbal și pentru că iubim acest sport. Sperăm să se rezolve, îi lăsăm pe cei din conducere să-și facă treaba", a declarat Pintea.

"Fetele au arătat caracter! Vâlcea nu renunță la lupta pentru titlu!"

SCM Rm. Vâlcea a făcut și ea scor cu o altă nou-promovată, Dacia Mioveni: 39-22. Înfrângerea la limită cu Baia Mare nu a părut să lase urme în jocul oltencelor. Antrenorul Florentin Pera a dat din nou credit jucătoarelor tinere, care au ieșit încă o dată în evidență. Sara Rus, portarul de 18 ani, a avut 11 intervenții în poartă, Corina Lupei a marcat de 6 ori, iar Andreea Țîrle a mai contabilizat și ea, la 18 ani, alte trei goluri în Liga Națională. 

"Nu pot să fiu decât mulțumit după un astfel de turneu. Am obținut, cred eu, maximum, în condițiile date. Având în vedere că am fost la un pas să nu participăm, nu pot decât să-mi felicit fetele. Au arătat tărie de caracter, au arătat că au valoare și că la Vâlcea se vrea performanță. Vă spun de pe acum, Vâlcea se va bate la titlu până în ultima etapă. Liga Națională a devenit o Ligă a testelor negative, echipele care au mai puține probleme legate de acest virus au șanse mai mari la victorie. E un campionat lung, se pot întâmpla multe. Nu-mi doresc decât să fim sănătoși și să pot alinia cea mai bună echipă", a declarat antrenorul Florentin Pera.

Baia Mare a trecut și de Bistrița

Minaur Baia Mare și-a trecut în cont a treia victorie la turneul de la Sf. Gheorghe, dar nu fără ceva emoții. Maramureșencele au condus în permanență, au avut și 5 goluri avantaj, dar pe final echipa antrenată de Horațiu Pașca a avut șansa să egaleze. A ratat și trei aruncări de la 7 metri! Nu a făcut-o nici la 23-22, deși a avut două atacuri. 

Minaur și-a revenit ca din pumni și a câștigat cu 26-23, rămânând în cursa de urmărire a CSM București. Joc bun pentru Cristina Laslo, Andreea Popa, Asuka Fujita, de la maramureșence, de la Bistrița ieșind în evidență Dana Rațiu și Almudena Rodriguez. Fără antrenor pe bancă, cu câteva fete absente, din cauza infectărilor cu coronavirus, băimărencele au obținut totuși 10 puncte în 4 partide, reușind să învingă ultima campioană a României. Obiectiv îndeplinit pentru băimărence, care visează și ele la titlu.

CSM București a spulberat Rapidul, victorii clare pentru Vâlcea, Cisnădie, Buzău. Totul despre etapa a 5-a
Andreea Popa pătrunde printre Ilina și Vasileuskaia FOTO Dan Potor

Corecție severă pentru Zalău

HC Zalău a suferit una dintre cele mai drastice înfrângeri din ultimii ani în Liga Națională. Măgura Cisnădie a câștigat cu 39-24, un meci perfect pentru trupa lui Alexandru Weber. Linia de 9 metri a sibiencelor a fost imbatabilă, cu croata Blazevici, poloneza Lisewska și macedoneanca Georgijewska. Tadici i-a luat la țintă pe cei doi arbitri, cuplul Pîrvu-Potîrniche, având mai multă treabă cu Mihai Pîrvu. "Nu știu dacă nu are cumva buletin de Cisnădie pentru că văd că doar această echipă poate să o arbitreze", a tunat Tadici. Cisnădie a făcut însă cel mai bun joc din turneul de la Sf. Gheorghe, unde a terminat cu trei victorii și o singură înfrângere.

Rezultatele etapei a 5-a

Dacia Mioveni-SCM Rm. Vâlcea 22-39 
Activ Ploiești-SCM Craiova 17-24 
HC Zalău-Măgura Cisnădie 24-39 
Gloria Buzău-Crișul Chișineu Criș 41-22 
CSM Slatina-Dunărea Brăila 20-22 
Rapid București-CSM București 25-35 
Minaur Baia Mare-Gloria Bistrița 27-23 
CSM Galați-U Cluj Napoca 28-21

Clasament după 5 etape
1. CSM București 15p
2. Minaur Baua Mare 13
3. SCM Rm. Vâlcea 12p
4. Măgura Cisnădie 12p
5. Gloria Buzău 12p
6. Dunărea Brăila 12p
7. SCM Craiova 9p
8. Gloria Bistrița 9p
9. Dacia Mioveni 6p
10. CSM Slatina 4p
11. U Cluj Napoca 3p
12. CSM Galați 3p
13. CSM Ploiești 3p
14. HC Zalău 3p
15. Rapid București 2p
16. Crișul Chișineu-Criș 0p.

Care e echipa mai bună: SCM Rm. Vâlcea sau Minaur Baia Mare?

Dezvăluirea onestă a campioanei olimpice Ana Maria Popescu despre ultimele luni: „Mi-am trăit toate slăbiciunile”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează