SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

CSM BUCUREȘTI - METZ 32-27 // FOTO + VIDEO Meciul renașterii pentru Cristina Neagu și compania!

Articol de , - Publicat duminica, 02 februarie 2020 10:38

CSM București a învins Metz, scor 32-27, și păstrează șanse reale la calificarea în sferturile de finală ale Ligii Campionilor la handbal feminin.  

CSM BUCUREȘTI - METZ 32-27 // Cronică de Marian Ursescu: „Renașterea unei echipe”

CSM București nu a făcut niciun transfer nou înaintea partidei cu Metz. Aceleași fete care acum o săptămână pierduseră la 10 goluri în fața maghiarelor de la Ferencvaros, la Budapesta, au intrat pe teren și în bătrâna Sală Polivalentă.

Fanii nu-și pierduseră speranța că echipa favorită își va reveni, pentru că Neagu, Lekici, Pintea, Cvijici, Omoregie și celelalte nu puteau uita handbalul peste noapte. Atitudinea jucătoarelor de la CSM a fost însă total schimbată, mult în bine. „Tigroaicele" au arătat multă determinare, multă ambiție și au jucat meciul cu Metz ca și cum de acesta ar fi depins soarta lor. În mare măsură s-ar fi putut să fie adevărat, având în vedere grupa extrem de echilibrată, dar și de grea, în care au nimerit.

Neagu, Neagu, Neagu

Metz venea din postura de echipă neînvinsă, cu Emmanuel Mayonnade pe bancă, tehnicianul care le făcuse pe olandeze campioane mondiale în Japonia. Cu moralul la maxim, franțuzoaicele nu au știut să reacționeze când CSM le-a pus cu adevărat probleme. Apărarea a luptat din greu pentru recuperarea mingilor, Denisa Dedu a apărat excelent, iar în atac, când o ai pe Neagu în formă maximă, problema e rezolvată. Starul bucureștean a marcat de 9 ori în prima repriză și a dus CSM-ul în avantaj, la pauză, 16-14.

De altfel, succesul CSM-ului s-a conturat pe axa Dedu-Neagu-Pintea, un lucru dătător de speranță pentru naționala României în vederea turneului preolimpic din luna martie.

A schimbat apărarea, s-a ruinat

După pauză, Mayonnade a schimbat planul de joc. S-a apărat avansat, sistem 5-1 și 4-2. Fiasco total pentru Metz. „Pâine" de mâncat pentru Crina Pintea, pivotul CSM-ului care a fost "servită" pentru luptele de pe semicerc de coechipiere. Și Crina a câștigat bătăliile cu adversarele, trimițând mai mereu mingea în poartă. Metz a marcat un gol în 9 minute, iar CSM s-a distanțat la 21-15!

Franțuzoaicele au încercat să revină, dar echipa lui Adrian Vasile s-a apărat eroic, a știut să rupă ritmul adversarei și să câștige fără a da emoții suporterilor.

32-27, o victorie de răsunet pentru bucureștence și două puncte vitale pentru românce în vederea calificării în „sferturi". CSM are însă în continuare un parcurs foarte greu, prima deplasare de foc fiind săptămâna viitoare, în Norvegia, la Kristiansand.

VIDEO // Bucuria „tigroaicelor” după meci

+25 FOTO

Clasament Grupa I principală

CSM BUCUREȘTI - METZ 32-27 // FOTO + VIDEO Meciul renașterii pentru Cristina Neagu și compania!

Programul lui CSM București în grupa principală 

  • 08.02  Kristiansand - CSM București 
  • 21.02 CSM București - Ferencvaros  
  • 01.03 Metz - CSM București 
  • 07.03 CSM București - Kristiansand 

FINAL » CSM București - Metz 32-27

S-a terminat partida!

min. 51: Cristina Neagu înscrie din propria jumătate. 27-23

min. 50: Adrian Vasile cere timp de odihnă pentru a întrerupe seria de 3 goluri consecutive a franțuoaicelor. 26-23

min. 47: Neagu o angajează pe Pintea, iar pivotul naționalei are mână sigură. 26-22

min. 45: Lekic transformă o lovitură de la 7 metri. Bucureștencele joacă cu doi oameni în plus. 24-18

min. 41: CSM se distanțează. Antrenorul oaspeților cere timp de odihnă. 23-17

min. 38: Crina Pintea se luptă eroic pe semicerc și marchează. Denisa Dedu apără din postură de 1 la 1 cu Luciano. 20-15

min. 34: Cristina Neagu înscrie din inter dreapta. 18-14

min. 32: Cristina Neagu marchează. Metz trimite în bara transversală pe contraatac. 17-14

A început repriza secundă!

S-a terminat prima repriză!

min. 30: Lekic forțează în ultimele 10 secunde și marchează din inter stânga. Franțuzoaicele repun rapid și înscriu pe contraatac. Prima repriză se încheie 16-14 în favoarea bucureștencelor. 

min. 15: Apărarea lui CSM București funcționează excelent astăzi. Cristina Neagu își asumă aruncări și are o rată ridicată de succes..

Metz a eliminat CSM în 2019

Echipa care a oprit drumul CSM București spre Final Four-ul Ligii Campionilor în sezonul trecut vine din nou la București. Campioana Franței, Metz merge ceas și în actuala ediție, fiind neînvinsă în cele 7 meciuri disputate până acum. 

Pregătită de Emmanuel Mayonnade, tehnicianul care în luna decembrie a câștigat aurul mondial cu reprezentativa Olandei, Metz e favorită și în acest an la calificarea în Final Four. Mai ales că în prima etapă a câștigat derbyul cu Rostov, de pe teren propriu, 23-20.

Vezi și: 

Federația a uitat să facă premii și pentru cei mai buni „străini” din campionat!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (13)
imbrio
imbrio  •  02 Februarie 2020, 19:33
Postat de basistul pe 02 Februarie 2020, 19:15

Meciul Campioanei Romaniei si al liderului la zi al Ligii Nationale nu intereseaza pe brigada de loseri de pe gsp ... care este interesata ... jaful falimentar CSM ... scremut intre 2 campanii electorale ... si care a scos de la infiintare si pana acum ... vreo 50 de milioane de euro din bugetul PMB, fara sa puna nimic in loc ... decat ... scandaluri, vedetisme ieftine, PR electoral, si un handbal mediocru! ...:))

Basistule, CSM are deja o liga a campionilor câștigată, nu e floare la ureche sa faci asta...

basistul
basistul  •  02 Februarie 2020, 19:15

Meciul Campioanei Romaniei si al liderului la zi al Ligii Nationale nu intereseaza pe brigada de loseri de pe gsp ... care este interesata ... jaful falimentar CSM ... scremut intre 2 campanii electorale ... si care a scos de la infiintare si pana acum ... vreo 50 de milioane de euro din bugetul PMB, fara sa puna nimic in loc ... decat ... scandaluri, vedetisme ieftine, PR electoral, si un handbal mediocru! ...:))

basistul
basistul  •  02 Februarie 2020, 19:07

CSM o petarda de echipa cu niste petarde de suporteri ...:)) 3 infrangeri consecutive in fata unor echipe cu bugete mult mai mici, si un loc 4 calificant daca in prinde si pe ala ... ce anume puteti sa gasiti pozitiv in asta? CSM bate pe orice echipa? Hai zau? Nu vedeti ca Metz este demult calificata, si a jucat foarte relaxat si complet dezinteresata de rezultat. Si btw ... acum joaca campioana en-titre a Romaniei, si Liderul la zi al Ligi Nationale, care se va califica, dintr-o grupa cam de 3 ori mai dificila decat cea a CSM-ului, la sezonul de debut in CL, cu un buget de 4 ori mai mic! Ce mai e de comentat? ...:))

Vezi toate comentariile (13)
Comentează