SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI-POTAISSA TURDA 24-29

CSM București-Potaissa Turda 24-29 // „Tigrii” n-au primit amânarea finalei mici din Liga Națională și au băgat copiii! A debutat și fiul lui Alexandru Dedu

FOTO: Facebook @potaissaturda
FOTO: Facebook @potaissaturda

Articol de - Publicat miercuri, 15 mai 2019 17:26

CSM București a cerut amânarea partidei cu Potaissa Turda, primul meci din finala mică a Ligii Naționale de handbal masculin, dar s-a lovit de refuzul federației.

În semn de protest, pentru că sâmbătă joacă finala Challenge Cup, cu portughezii de la Madeira, „tigrii” au trimis în teren rezervele și au pierdut, scor 24-29. Astfel, un mic scandal a izbucnit înaintea primului meci din finala mică a campionatului masculin, CSM București- Potaissa Turda.

Formația bucureșteană a jucat duminică, la Madeira, prima manșă a finalei Challenge Cup. S-a întors cu un rezultat de egalitate, 22-22 și e acum favorită la cucerirea trofeului.

În campionat, „tigrii” au cerut devansarea partidelor cu Potaissa Turda pentru a pregăti în voie întâlnirile internaționale. S-au lovit de refuzul federației care a motivat faptul că de același tratament s-a bucurat și Turda, cu un sezon înainte. Interesant e și faptul că, deși au jucat duminică, bucureștenii s-au întors din Portugalia abia marți seara, explicația fiind aceea că nu s-au găsit bilete la avion!

Cert este că în primul meci cu Potaissa, antrenorul Paulo Perreira a trimis pe teren doar cinci jucători de la prima echipă, în rest apelând la juniori din cadrul clubului. CSM nu s-a făcut deloc de râs, „copiii” jucând cu multă determinare și dăruire.

A debutat fiul președintelui

Campioni naționali la juniori I, Claudiu Mazilescu, Aron Dedu, Mihai Nica și Liviu Caba și-au făcut debutul în prima ligă. Aron Dedu este nimeni altul decât fiul președintelui FRH, Alexandru Dedu, iar Liviu Caba este cel al directorului tehnic de la CSM București, Vlad Caba, fostul tehnician al HC Odorhei și al CSM București. Portughezul Paulo Pereira a fost foarte mulțumit de evoluția tinerilor, în special a pivoților Mihai Grigore și Bogdan Anca, dar și a extremei Bogdan Anca. Evoluție foarte bună și în apărare pentru cuplul Dedu-Caba, care nu au fost deloc intimidați de adversarii din fața lor.

Potaissa Turda este acum favorită la obținerea medaliilor de bronz, mai ales că va juca pe teren propriu meciul al doilea, pe 22 mai. Dacă bucureștenii se vor impune în Ardeal și vor egala situația, meciul decisiv va avea loc la București, pe 29 mai. 

Vezi și: 

VIDEO Cristina Neagu trage din greu la recuperare! Metoda inedită prin care omul de la FCSB o ajută

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează