SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI-SCM RM. VÂLCEA

FOTO CSM București, la un pas de titlul de campioană: victorie clară în derby-ul cu SCM Rm. Vâlcea! Antrenorul oltencelor a atacat arbitrajul

Bucuria CSM București după meciul de la Sf. Gheorghe // FOTO Dan Potor +4   FOTO
Bucuria CSM București după meciul de la Sf. Gheorghe // FOTO Dan Potor

Articol de - Publicat joi, 20 mai 2021 21:45 / Actualizat joi, 20 mai 2021 22:53

CSM București și-a învins a doua oară în acest sezon rivala din Vâlcea, 32-26. După doi ani în care au suferit în fața oltencelor, „tigroaicele” și-au recăpătat coroana. Titlul e ca și acontat

CSM București s-a impus, la Sf. Gheorghe, în derby-ul Ligii Naționale cu 32-26 în fața marii rivale din Vâlcea. Întâlnirea mai avea miză doar pentru oltence, care sperau într-un pas greșit al Minaurului și astfel să ajungă pe locul 2.

CSM București se îndreaptă cu pași siguri spre al cincilea titlu de campioană, dar echipa lui Adi Vasile își dorea să le mai învingă încă o dată pe oltence. Neagu și compania nu au uitat suferințele îndurate în ultimii doi ani, atunci când Vâlcea a fost regină în România.

Neagu și Pintea on-fire

CSM a început meciul cu un uluitor 4-0, vâlcencele fiind năucite parcă de acest start. Ușor-ușor însă, Vâlcea a reintrat în joc, a egalat la 7 și chiar a luat conducerea, 9-8. Numai că perioada bună a vâlcencelor nu a durat prea mult.

Avându-le în teren pe Neagu și Pintea, de neoprit, bucureștencele au trecut din nou în față și nu au mai cedat inițiativa. Oltencele au fost mai mereu cu 2-3 pași în urmă, au încercat să iuțească jocul, să le surprindă pe adversare pe extreme, numai că au ratat enorm și au făcut foarte multe greșeli neprovocate.

După 17-13 la pauză, CSM s-a distanțat și mai mult la 6, 7 și chiar 8 goluri diferență. Au mai fost câteva momente în care elevele lui Florentin Pera au dat semne de relansare, dar unele tardive, sporadice. Adi Vasile a avut chiar posibilitatea pe final să schimbe câteva dintre titulare, dar nici așa Vâlcea nu a mai avut nimic de făcut.

Superioritate clară a CSM București, care a dominat un sezon atipic, cu multe etape concentrate pe perioade scurte de timp. Vâlcea a plătit tribut subțirimii lotului, dar a avut și ghinionul ca pe început de sezon să aibă aproape toate jucătoarele infectate cu coronavirus. A profitat de acest lucru și Minaur Baia Mare care va termina clar sezonul pe locul 2, cu oportunitatea participării în grupele Ligii Campionilor. Se așteaptă un wild-card din partea Federației Europene de Handbal

CSM București 32: Neagu 10, Pintea 9, Omoregie 4, Lazovici 3, Bazaliu 2, Moisă 2, C. Martin 1, Cvijici 1. Antrenor: Adi Vasile

SCM Rm. Vâlcea 26: Liscevici 8, Glibko 6, Aardahl 2, Elghaoui 2, M. Lopez 2, Florica 2, M. Gonzalez 2, Fraga 1, Nikolici 1. Antrenor: Florentin Pera

CSM București, la două meciuri de titlu

CSM București poate câștiga titlul matematic duminică, la Sf. Gheorghe. Bucureștencele trebuie să învingă sâmbătă Măgura Cisnădie și duminică pe Universitatea Cluj. Clujencele sunt singurele care au reușit să nu piardă în acest sezon cu echipa bucureșteană. Ultimele trei etape care se vor disputa la București nu mai au nicio importanță pentru CSM, dar "tigroaicele" și-au stabilit drept obiectiv să câștige titlul în acest an neînvinse.

  1. CSM București 70p
  2. 2. Minaur Baia Mare 61p
  3. 3. SCM Rm. Vâlcea 57p

Cristina  Neagu, 48 de goluri cu Vâlcea

CSM București și SCM Rm. Vâlcea s-au întâlnit de 5 ori în acest sezon, iar bucureștencele au condus cu 3-2 la meciurile directe. Cristina Neagu a reușit însă cifre considerabile cu echipa olteană. A marcat 48 de goluri în cele 5 partide: 7 în finala Cupei României, 7 în meciul tur de la Sf. Gheorghe, 24 în dubla din Liga Campionilor, din "optimi", și 10 azi, tot la Sf. Gheorghe. O medie de aproape 10 goluri pe meci pentru interul stânga. 

Cred că noi am fost echipa mai bună, am jucat mai bine pe faza de apărare și scorul putea să arate și mai rău pentru Vâlcea. Cred că am pus o mână pe titlu și am dovedit că suntem cea mai bună echipă în acest sezon. Sper să terminăm acest campionat neînvinse și sănătoase
- Cristina Neagu

Pera a contestat delegarea arbitrilor

Florentin Pera, antrenorul vâlcencelor, a protestat de multe ori, pe parcursul partidei, la deciziile celor doi arbitri din Constanța, Ionuț Cazan și Gesur Suliman. Aceștia au lăsat jocul mult prea dur pe cele două semicercuri, câștig de cauză având echipa cu jucătoare mai puternice, CSM București.

 "Cred că putea fi evitată delegarea celor doi arbitri din Constanța, care ne-au arbitrat și în sezonul trecut, când au greșit în favoarea CSM-ului, la fel cum au făcut și azi. Mi-au dat dreptate și oficialii jocului, la fiecare fază contestată, dar pe noi ce ne mai încălzește? Vina pentru înfrângere ne aparține însă în totalitate. Trebuie să fiu corect și să spun că CSM București a fost echipa mai bună în acest sezon și merită titlul", a declarat Pera. Vâlcea a ratat în sezonul viitor participarea în grupele Ligii Campionilor, acolo unde a fost în ultimele două sezoane, dar va merge direct în grupele EHF European League. 

Rezultate etapa a 25-a în Liga Națională

  • Gloria Bistrița - Cluj 28-22
  • CSM Galați-Activ Ploiești 29-27
  • Minaur Baia Mare- SCM Craiova 28-21
  • Rapid București-Dacia Mioveni 36-21
  • Dunărea Brăila-Măgura Cisnădie 27-30
  •  HC Zalău-Gloria Buzău 23-25

VIDEO Cristina Neagu se gândește la retragere: „Ar fi bine să fac o pauză! Mă gândesc să mă apuc de antrenorat!”

Citește și: 

Istorie la Budapesta » Robert Glință e primul român campion european în probele masculine de natație! AUR la 100 m spate

S-au stabilit primele echipe din Final Four-ul Ligii Campionilor, la masculin!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
huhurez
huhurez  •  25 Mai 2021, 15:40
Postat de huhurez pe 25 Mai 2021, 03:44

***

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

huhurez
huhurez  •  25 Mai 2021, 03:44
Postat de basistul pe 22 Mai 2021, 21:32

Restanta CSM-ului cu Slobozia de sezonul trecut ... nu s-a mai programat ... pentru ca s-a decis inghetarea campionatului ... iar in ciuda eforturile penibile ale lui Dedu si Varzaru ... Slobozia a refuzat sa dispute meciul restanta cu CSM ... din moment ce se luase decizia de a se ingeta meciurile ... exista zero logica ... ca sa se mai dispute un meci ... practic anuland motivului pentru care se decisase ingetarea campionatului. In realitate restanta cu Slobozia, a fost unul din 4 meciuri pe care CSM le-a amanat in prima parte a sezonului .... cand avea lotul plin de accidentari ... fiind o strategie ... pentru a juca aceste meciuri cu tot lotul valid ... si intr-o perioada in care desintatea de meciuri era mult mai mica. Conform troll-ilor CSM-isti ... care sustin o echipa intretinuta de PMb ... CSM ar fi castigat restanta cu Slobozia ... si ar fi trecut pe primul loc ... dar titlul de campioana tot nu s-ar mai fi decernat ... din moment ce nu s-au disputat toate etapele ... deci nici practica nu-i ajuta, nici teoria ... pentru ca titlul de campioana de decerneaza in momentul finalizarii tuturor etapelor. Si inca o chestie ... in cele 2 meciuri tut-retur direct SCM a iesit pe avantaj Head 2 Head. Conform suporterilor inchipuiti ai CSM ... o restanta cu Slobozia pe care l-au amanat ca sa triseze ... este mai important decat criterilul H2H ... cu rivala directa la titlu ...:)) Campionatul s-a intrerupt din forta majora, la fel ca in toata europa ... trisorii nu au castigat.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

suporter.csmbucuresti
suporter.csmbucuresti  •  23 Mai 2021, 08:31
Postat de basistul pe 22 Mai 2021, 21:51

In ce priveste acest sezon ... rezultatul este complet irelevant (DPDV SPORTIV) ... din moment ce echipa SCM-ului si nu numai ... a fost mereu lovita de absente datoratita infectarilor cu Covid, sau cazurilor suspecte cu COVID-19, cazuri de auto-izolare, etc. Au avut de castigat echipele care au avut o banca mai numeroasa, deci un campionat decis in proportue de 90% de bugetul net! Desi *** de suporteri ai CSM nu o sa recunoasca niciodata ... nu se poate stabili o ierarhie competitonala corecta ... in asemnea conditii ... de instabilitate de lot, de formula tactica, de antrenament ... doar o prosteala de competitie ... pentru prosteli de suporteri ...:)) Mai intru pe articolele astea ... si vad ... doar cativa latrai csm-isti ... care cearta pe redactorii gspi-isti ... ca nu ridica in slavi ... o echipa care are buget cat toata Liga Florilor la un loc ... si nu are nici o treaba cu F4 ... si in liga nationala, fie peide trofee in fiecare an, fie castiga gafaind ... si cu ajutorul unor strategii de cheating, sau pe forta majora. Si mai e cineva care toata ziua injura la Pera, care de cand e la SCM a castigat mai multe trofee decat echipa finantata de banii si gropile bucurestenilor ...:)) A ... si antrenorul care le-a aratat CSM-ului degetul central ... cand l-au ofertat ...:))

Ciocu' mic tolomaken, ca valcea s-a facut de ras in Europa si sezonul asta!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează