Comentarii (4)
Mihnea Iorga  •  01 Iulie 2020, 23:01

Pana si sistemul american e mai echitabil. Intr-adevar zonele bogate au echipe multe, insa cam toate regiunile in care fotbalul are o minima popularitate au macar o reprezentanta in MLS, chiar daca nu poate emite pretentii la trofee... In schimb in handbalul feminin tari cu o bogata istorie sau tari in care handbalul incepuse sa se dezvolte in ultima perioada nu mai au nicio sansa sa sa evoleze in Champions League... Cehia si Polonia care reusisera sa ajunga din nou in Liga dupa cativa ani de absenta, Ucraina si Austria care inca dau cele mai titrate echipe din handbalul feminin, Macedonia cu reprezentanta in finala din 2018, Suedia cu Savehof an de an in Champions League, Spania cu rezultate excelente la nivel de nationala, toate nu mai au nicio sansa de a participa in competitia bogatilor in noul format... In ritmul asta handbal de performanta se va mai juca in 4-5 tari, in rest va deveni un sport practicat la nivel de semiamatori... Sportul va pierde, bogatii vor fi fericiti, din 5 tari, 3 vor lua medalie an de an...

vladutz13  •  01 Iulie 2020, 20:17

E foarte rau ce se intampla, ne ducem dupa sistemul american unde nu promoveaza nimeni, nu exista ligi inferioare, doar se mai tranzactioneaza din cand in cand locurile. De ce sa nu mai fie meciuri de calificare? De ce sa se atribuie asa doar pe coeficient locurile? sau si mai rau cu wild carduri??? bleah. Bogatii isi conserva puterea (in cazul asta la handbal feminin si noi ne numaram printre ei)

clarvazatorul  •  01 Iulie 2020, 20:00

Oricum grupa CSM-ului e de foc, pe langa ce are Gyor.

clarvazatorul  •  01 Iulie 2020, 19:58

Grupe grele pentru toate echipele! Noul format e spectaculos, va produce multe surprize, aici nu iti mai permiti sa pierzi puncte. Dar valorile sunt atat de apropiate, incat se vor pierde. In afara de Krim, posibil si Podravka, sunt numai trupe de elita. Acest format duce la dezvoltarea handbalului, calitativ, dar va ingropa cluburile mici. Totusi, formatul e corect, nu esti bun atunci joci in Cupa EHF. Deci nu ar fi o problema pentru formatiile romanesti. Singura problema e ca nu exista calificari. AICI E INJUSTITIA! Dinamo trebuia sa joace cel putin in calificari, e campioana si stam bine la club si la barbati. Adica ai o liga de primele 12 in Europa.

Comentează