SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA ZIMBRILOR

Exasperați de arbitraj » CSM Constanța acuză după derby-ul cu Dinamo: „Nepuțință ori rea intenție!”

FOTO: Facebook @csdinamohandbal
FOTO: Facebook @csdinamohandbal

Articol de - Publicat luni, 14 noiembrie 2022 02:39 / Actualizat luni, 14 noiembrie 2022 09:18

Oficialii de la CSM Constanța cer să fie analizate deciziile cuplului Belean-Hendrean, acuzând că au influențat clar rezultatul derby-ului cu Dinamo București. Campioana României s-a impus cu 33-29, întorcând scorul în ultimele 5 minute. 

CSM Constanța a fost la un pas să detoneze o adevărată bombă în handbalul românesc. Elevii lui George Buricea au condus timp de 55 de minute în derby-ul cu Dinamo București de vinerea trecută, contând pentru etapa a 11-a. Și nu oricum, ci chiar în „Ștefan cel Mare”, în fața fanilor dinamoviști.

S-au aliniat astrele: „tricolorele” sunt la mâna lor! » Calea României spre semifinalele Euro 2022, simplificată de rezultatele perfecte de azi
Euro 2022
S-au aliniat astrele: „tricolorele” sunt la mâna lor! » Calea României spre semifinalele Euro 2022, simplificată de rezultatele perfecte de azi

Constănțenii nu doar că s-au aflat în avantaj, dar au avut și cinci goluri în fața gazdelor. Echipa lui Xavi Pascual și-a adus aminte că este campioană abia pe final. Cinci goluri consecutive au răsturnat situația și au dus victoria în tabăra reprezentantei României în Liga Campionilor, 33-29.

CSM Constanța acuză arbitrajul din meciul cu Dinamo

Unele decizii ale arbitrilor Claudiu Belean și Ștefan Hendrea i-au revoltat însă pe oaspeți. Cel mai bun exemplu este intervenția lui Alex Pascual asupra lui Ionuț Nistor, la scorul 27-27. O tragere de tricou evidentă, nesancționată de arbitri cu eliminare de 2 minute.

„Am meritat să câștigăm după cum a arătat jocul. Dar de ce nu am fost lăsați să jucăm? Poate că pierdeam oricum pe final, nu avem de unde să știm. Însă deciziile arbitrilor au influențat soarta meciului. 

Vrem să fim mai corecți și mai buni? Trebuie să tragem linie la astfel de lucruri. Mă încearcă un sentiment de neputință, dar și de milă față de băieții noștri, care au lupta extraordinar. Vrem să fie analizate deciziile luate de arbitri", a spus conducătorul secției de handbal a clubului constănțean, Silviu Băiceanu.

„Îmi felicit echipa pentru felul în care s-a bătut pentru fiecare minge și pentru handbalul pe care l-au jucat băieții. A fost un meci de nivelul Ligii Campionilor în Liga Zimbrilor. Am fost peste Dinamo timp de 55 de minute. În mod normal, nu aveau nevoie de ajutor ca să ne bată, pentru că au superjucători și superantrenor. Ceea ce s-a întâmplat la nivel de arbitraj mi-a lăsat un gust amar", a adăugat antrenorul George Buricea. 

„Ori este neputință, ori rea intenție!”

Fostul mare internațional Silviu Băiceanu solicită să fie făcute publice rapoartele despre arbitraj și calificativele primite de cuplul Belean-Hendrea.

- Silviu, ați făcut un joc excelent în Ștefan cel Mare, dar ați pierdut pe final. 
- Da, din păcate, deciziile arbitrilor au influențat clar rezultatul și întreaga desfășurare a meciului, pentru că au venit în momente-cheie. Au fost foarte multe faze clare în această situație și atunci putem să vorbim de neputință sau rea intenție. Nu sunt niște arbitri lipsiți de experiență, așa că neputința ar fi ceva foarte grav. Și nici nu vreau să mă gândesc mai departe.

- Ce reproșezi mai exact arbitrilor? 
- Show-ul a început când ne-am distanțat prima oară la cinci goluri, 8-3, după aproape un sfert de oră de joc. Și cele mai multe decizii de neînțeles au fost luate în prima repriză. Dar aș dori să-mi explice cineva de ce nu a fost eliminat Alex Pascual la scorul 27-27. Este o fază clară ca lumina zilei. Tricoul lui Nistor se depărtează de corp, iar jucătorul ajunge paralel cu terenul. Nu ai cum să nu vezi ce s-a întâmplat. Pot să mă gândesc la rea intenție?

3 eliminăria primit Irakli Chikovani, jucătorul constănțean văzând cartonașul roșu în minutul 49

- Ai vorbit la final cu cei doi arbitri? 
- Nu, ce să vorbesc? Nu am făcut asta niciodată, nu vreau să o fac acum. Ce se poate întâmpla? Doar să lase capul în pământ. Dar nu au această reacție, inventează tot felul scuze. Vrem să se facă publice rapoartele despre arbitraj, să vedem cu toții ce calificative au luat. Suntem oameni și greșim, pentru că nu suntem roboți. Dacă au greșit, să plătească. Plătim baremuri de arbitraj majorate. Să fie suspendați câteva etape, să simtă la buzunar că au greșit. Dacă nu poți să te ridici la acest nivel, mergi în liga a secundă.

- Este al doilea eșec din acest sezon, după cel de la Baia Mare, venit tot pe final. 
- Și acolo la fel, am primit un gol după ce jucătorul advers a făcut 6 pași. Nici la juniori nu vezi o astfel de greșeală. Nu vrem decât să fim arbitrați corect, să se fluiere ce se întâmplă pe teren. În niciun meci din acest sezon nu am fost avantajați, majoritatea deciziilor controversate au venit împotriva noastră.

- Despre adversari ce spuneți? 
- Nu avem nimic cu Dinamo, chiar ne-au felicitat la finalul meciului și ne-au spus că am fost mai buni. Dar rămânem cu felicitările și fără 3 puncte extrem de importante în lupta pentru locul 2. Dinamo are o echipă foarte bună, probabil că va câștiga din nou campionatul, dar nu era un meci în care se decidea titlul. Am jucat cu un adversar din Liga Campionilor, cu un buget de 4-5 ori mai mare decât al nostru și un lot extraordinar. Au o echipă pe teren, una pe bancă și încă una prin tribune. Iar noi ne-am bazat pe 7-8 jucători. În aceste condiții, am simțit din plin aceste decizii ale arbitrilor.

Citește și alte știri din handbal:

Probleme pentru naționala României: „Crina Pintea a fost foarte răcită, Lorena Ostase are fisură la deget”
România - Muntenegru
Probleme pentru naționala României: „Crina Pintea a fost foarte răcită, Lorena Ostase are fisură la deget”
Bianca Bazaliu, copleșită după ce a adus victoria României la European: „Atâtea mesaje și story-uri... le mulțumesc tuturor!”
CE HANDBAL FEMININ
Bianca Bazaliu, copleșită după ce a adus victoria României la European: „Atâtea mesaje și story-uri... le mulțumesc tuturor!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
ceaiuri
ceaiuri  •  15 Noiembrie 2022, 16:43

greseli se fac si in competitii oficiale(nu am vazut meciul)dar intodeauna o echipa o sa invoce greseli de arbitraj....azi as miza pe un egal pt un campionat cat mai dinamic

offside
offside  •  14 Noiembrie 2022, 16:18
Postat de Custof pe 14 Noiembrie 2022, 13:55

Oare va convine ceva atunci când pierdeți cu Dinamo ????????clovnilor!!!

Ai nasul roșu sau așa te - ai născut? Vreți respect, oferiți respect. Altfel sunteți pe post de hârtie igienica.

Custof
Custof  •  14 Noiembrie 2022, 13:55

Oare va convine ceva atunci când pierdeți cu Dinamo ????????clovnilor!!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează