SPORTURI  »  HANDBAL  »  EHF EUROPEAN LEAGUE

CSM Constanța are nevoie de un punct în meciul cu Tatabanya pentru calificare sau de o victorie pentru a încheia pe primul loc în grupa din EHF European League

George Buricea și jucătorii pe care îi antrenează la un time out FOTO CSM Constanța Facebook
George Buricea și jucătorii pe care îi antrenează la un time out FOTO CSM Constanța Facebook

Articol de - Publicat luni, 27 noiembrie 2023 20:22 / Actualizat luni, 27 noiembrie 2023 21:03

CSM Constanța joacă marți, de la ora 19.45, cu ungurii de la MOL Tatabanya KC în runda a patra a grupelor European League, un meci extrem de important

Neînvinsă în grupele European League, CSM Constanța mai are un pas de făcut până la primăvara europeană. Unul mic, dar deloc ușor, pentru că în ultimele două runde întâlnește cele  două contrandidatele. Mai întâi, MOL Tatabanya KC, pe teren propriu, apoi Sporting Lisabona, în deplasare. 

Pentru a-și asigura matematic unul dintre primele două locuri, elevii lui George Buricea mai au nevoie de un singur punct. Iar la îndemână le este să-l obțină în confruntarea cu maghiarii, programată marți, de la ora 19.45, în Sala Sporturilor.

O altă partidă față de cea din tur

Teoretic, constănțenii pleacă din postura de favoriți, mai ales că au câștigat clar în Ungaria, cu 29-24. Dar situația s-a schimbat față de partida din tur. Oaspeții îi au la dispoziție Petar Topic, Josip Peric și Matyas Gyori, toți jucători de bază, absenți la primul joc din cauza accidentărilor. În plus, au căpătat multă încredere și curaj după ce au câștigat pe teren propriu în fața celor de la Sporting Lisabona.

De partea cealaltă, CSM Constanța nu-l va putea folosi pe centrul Călin Căbuț, accidentat pe termen lung. „Este o mare pierdere pentru noi. Îl avem doar pe Drăgan pe acest post și îl mai pot folosi acolo și pe Ilie. Important este să jucăm cu sufletul, așa cum am făcut-o și până acum. Oricine ar intra, sunt sigur că va da totul pe teren", a explicat antrenorul George Buricea.

Mai mult, constănțenii vin după două partide mai puțin reușite. Au luat un punct în Polonia, la codașa KGHM Chrobry Glogow, unde au scăpat victoria printre degete, gazdele egalând cu 6 secunde înainte de final. Și au pierdut clar derby-ul din Liga Națională cu Dinamo București.

Marele atu al constănțenilor

Dar echipa din orașul de la malul mării beneficiază de un avantaj care ar putea fi decisiv. Aportul publicului, care a creat o atmosferă senzațională la precedentele meciuri de pe teren propriu. Cu siguranță, tribunele Sălii Sporturilor vor fi pline și la confruntea cu MOL Tatabanya, iar susținerea fanilor îi poate purta pe Drăgan și compania către victorie. Una care ar asigura nu doar calificarea, dar și câștigarea Grupei H.

 „Pentru noi, în acest moment, meciul cu MOL Tatabanya KC este cel mai important din al sezonului european", a spus pivotul argentinian Gaston Mourino.

  • Clasamentul Grupei H: 1. CSM Constanța 7p, 2. Sporting Lisabona 4p, 3. MOL Tatabanya KC 4, 4. KGHM Chrobry Glogow 1p.
  •  În celălalt meci din grupă, Sporting Lisabona joacă marți, de la ora 21.45, pe terenul polonezilor de la Chrobry Glogow.

Asta ne-am dorit, să avem meciuri din 3 în 3 zile, să jucăm cu cei mai buni, am ajuns acolo și, deocamdată, facem față cu brio - George Buricea

21 de goluriare Vitali Komogorov, cel mai bun marcator al constănțenilor în grupele European League în acest sezon

Citește și alte știri din handbal: 

Alarmă: Cristina Neagu este incertă pentru Campionatul Mondial! Speranța României, de 18 ani, convocată de urgență
MONDIALE
Alarmă: Cristina Neagu este incertă pentru Campionatul Mondial! Speranța României, de 18 ani, convocată de urgență
Președintele echipei Dunărea Brăila s-a supărat pe selecționerul Florentin Pera pentru că nu a luat-o în Danemarca pe Elena Șerban
CAMPIONATUL MONDIAL
Președintele echipei Dunărea Brăila s-a supărat pe selecționerul Florentin Pera pentru că nu a luat-o în Danemarca pe Elena Șerban

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează