SPORTURI  »  HANDBAL  »  NORVEGIA - ROMÂNIA 27-17

Cu gândurile în Danemarca » România și-a odihnit titularele și a pierdut la zece goluri în fața Norvegiei, 17-27

Patricia Vizitiu a fost ieri cea mai bună marcatoare a României, cu șase reușite // FOTO Raed Krishan
Patricia Vizitiu a fost ieri cea mai bună marcatoare a României, cu șase reușite // FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat luni, 14 martie 2016 00:00

La patru zile de la victoria efervescentă în fața Norvegiei, România și-a schimbat fața la Stavanger.

Jucătoarele care și-au lăsat inima pe terenul din Sala Polivalentă din Cluj-Napoca pentru a trece de campioana mondială cu 25-20 au stat ieri pe bancă. Antrenorul Thomas Ryde avertizase că meciul nu va mai fi la aceeași intensitate, că ținta româncelor e deja turneul preolimpic din Danemarca, 18-20 martie.

Așa că în teren, pentru a  face față tăvălugului norvegian, au fost Dedu, Perianu, Zamfirescu, Vizitiu, Marin, Tănăsie, Chiper. Au lipsit Neagu, care s-a consumat pe banca de rezerve la fiecare atac ratat, Ungureanu, Buceschi, care are probleme la genunchi, Ardean Elisei. Manea, Szucs și Brădeanu au intrat foarte puține minute.

Campioana mondială, olimpică și europeană a condus de la un capăt la altul al meciului și a marcat de câte ori a putut pentru a șterge din minte și din picioare eșecul înregistrat în tur, când aura de invicibilitate care dura de 16 ani a fost spulberată de "tricolore". 

S-a terminat 27-17, un rezultat care urcă din nou Norvegia pe primul loc în Grupa 1 de calificare pentru Euro 2016,  acolo unde merg primele două clasate.

Pentru România urmează un amical cu Suedia, miercuri, și apoi marea încercare din Danemarca.  Fetele se luptă cu țara gazdă, Muntenegru și Uruguay pentru cele două bilete de Rio.

Novegia 27 (12)
Loke 7, Kurtovic 6, Kristiansen 3, Mork 3, Aune 3, Herrem 3, Solberg 2 Antrenor: Thorir Hergeirsson

România 17 (8)
Vizitiu 6, Zamfirescu 3, Chintoan 2, Chiper 2, Tănăsie 1 , Manea 1, Perianu 1, Brădeanu 1 Antrenor: Tomas Ryde

Clasament

1. Norvegia 4 3 0 1 110-87 6
2. România 4 3 0 1 96-89  6
3. Belarus 4 2 0 2 114-116 4
4. Lituania 4 0 0 4 97-124 0

*primele două clasate se califică direct la CE

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
ceaiuri
ceaiuri  •  15 Martie 2016, 23:24

se putea iesi mai bine din acest joc..nu stiu dar cred ca mai sunt jucatoare bune ce pot face fata nationalei(perianu totusi destul de previzibila pe inter si lenta..nici centrul nu impresioneaza a facut destule greseli zamfirescu iar marin nu poate mai mult de atat)si cand incepi meciul cu mica care totusi are o varsta...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează