SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

Cu Motorul turat! Dinamo va juca azi, de la ora 18:00, al doilea meci în grupa D a Ligii Campionilor cu campioana Ucrainei, Motor Zaporojie

Articol de - Publicat joi, 29 septembrie 2016 00:00

Dinamo revine în fața propriilor suporteri azi, cu un meci de gală, de Liga Campionilor, împotriva uneia dintre favoritele grupei D, Motor Zaporojie.

Campioana Ucrainei este o prezență constantă în Ligă în ultimele sezoane, în 2014 și 2016 reușind să treacă de faza grupelor și să ajungă până în "optimi".

Sezonul trecut, Motor Zaporojie a jucat în aceeași grupă cu Minaur Baia Mare. Cele două echipe și-au împărțit victoriile. A fost 30-35 la Baia Mare și 25-23 la Brovary, acolo unde s-a disputat partida. Zaporojie a mers mai departe din grupă, a trecut și de play-off, dar a fost eliminată de MKB Veszprem, campioana Ungariei, formație care avea să joace finala competiției.

Un mix cu internaționali

Echipa adversă, pregătită de Mikola Stepaneţ (51 de ani), fost jucător ucrainean, se bazează pe un nucleu de handbaliști din naționala Ucrainei (Jukov, Șevelev, Burka, Șelmenko), de ruși (Kalaraş, Kireev, Soroka, Tcelișcev), dar și un internațional belarus (Puhuski) și unul lituanian (Malasinskas).

De altfel, bielorusul Puhuski a fost golgeterul formației în ediția trecută a Ligii, centrul celor de la Motor marcând 90 de goluri în 14 partide. Șelmenko (62 goluri) și Burka (56) au fost următorii principali marcatori ai ucrainenilor.

Victoria, singurul obiectiv

Dinamoviștii sunt optimiști înaintea meciului și spun că singurul rezultat care le menține șansa de calificare în "optimi" este victoria. "Trebuie să câștigăm toate meciurile pe teren propriu. Ne dorim să avem cât mai mulți suporteri aproape, să jucăm cu sala plină și atunci misiunea va fi mai ușoară", a declarat interul Alin Șania.

"Motor e o echipă omogenă, joacă de câțiva ani în aceeași formulă. O formație cu jucători mari, masivi, care se bazează în principal pe apărare" a fost caracterizarea făcută adversarilor de către antrenorul Eliodor Voica.

Egaluri în prima etapă

În runda inaugurală, atât Dinamo, cât și Motor Zaporojie au remizat în partidele pe care le-au disputat. Dinamo a fost egalată la ultima fază, din aruncare de la 7 metri, în deplasarea din Danemarca, împotriva celor de la Team Tvis Holstebro, 32-32. Motor Zaporojie a scos un egal pe teren propriu, cu francezii de la Nantes, echipa creditată cu cele mai mari șanse la ocuparea primului loc, 26-26. Zaporojie își joacă meciurile de pe teren propriu în acest sezon la Harkov, partida cu Dinamo, din etapa a 8-a, fiind programată pe 26 noiembrie 2016.

Program etapa a 2-a, grupa D: Dinamo-Motor Zaporojie (azi, ora 18:00), ABC Braga-Team Tvis Holstebro (1 octombrie, 19:00), Nantes-Beşiktaş Istanbul (1 octombrie, 19:30)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
caminero
caminero  •  29 Septembrie 2016, 15:08

Genial! ati scris tot-tot-tot, doar sala unde se joaca meciul n-ati scris-o! sa fie Dinamo?!? sa fie Polivalenta?!? sau chiar Floreasca? ca sa nu mai zic ca acum un deceniu si mai bine, Dinamo juca meciurile europene la Buzau ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează