SPORTURI  »  HANDBAL  »  DACIA MIOVENI

Cum dau primarii afară jucătoarele și antrenorii? Cazul incredibil al antrenorului de la Dacia Mioveni, pus pe liber deși echipa este pe primul loc!

Marius Dănuleț este supranumit
Marius Dănuleț este supranumit "Omul statistică" pentru faptul că e foarte riguros în ceea ce face Foto: Marius Ionescu

Articol de - Publicat sambata, 08 februarie 2020 10:10

Marius Dănuleț (37 de ani) este șeful Centrului de Excelență de la Rm. Vâlcea. La începutul actualului sezon, tehnicianul a primit o ofertă ca să antreneze echipa feminină din liga secundă Dacia Mioveni.

„M-a încântat ideea. Mi s-a prezentat un proiect frumos, se dorea promovarea în prima ligă. Mi-am spus că trebuie să fac și acest pas, să nu antrenez toată viața la juniori”, a explicat Dănuleț de ce a acceptat postul.

Nu a pus problema banilor, își dorea în primul rând să antreneze la un alt nivel. „Abia după ce promovam cu echipa, abia atunci condițiile se îmbunătățeau. Obiectivul era promovarea în prima ligă, iar clubul trebuie să-mi prelungească pe încă un an contractul și să-mi dubleze salariul”, a dezvăluit Marius Dănuleț.

Echipa pe primul loc, dat afară!

Cu Marius Dănuleț pe bancă, Dacia Mioveni a terminat pe primul loc prima parte a campionatului. A pierdut un singur meci, la Tg. Jiu, dar a învins în ambele partide pe contracandidata la primul loc, Activ Ploiești. "Aveam 3 puncte avans față de Ploiești și 6 față de CSM Tg. Jiu. Eram în obiectiv. Dar mi s-a pus în vedere că mi se desface contractul. Chiar primarul de la Mioveni, domnul Ion Georgescu, m-a chemat la dânsul și mi-a spus că trebuie să plec", a explicat Marius Dănuleț.

„Dacia Mioveni e un club privat, dar primarul este cel care ia toate deciziile. Primăria susține echipa în baza proiectelor, dar primarul se comportă ca un patron”, a subliniat Dănuleț.

Pe 7 ianuarie, primarul Ion Georgescu a convocat echipa pentru o ședință. Atunci a spus că din acel moment, cei care finanțează fac programul echipei și că eu mi-am făcut un contract în care am numai drepturi, nu și obligații. «Contractul e unul abuziv. Toți antrenorii de până acum au plecat și noi ne-am ales cu paguba. Am plătit, dar echipa nu a promovat. Dacă faceți la fel și dumneavoastră?», a întrebat acolo primarul Mioveniului", povestește tehnicianul.

A propus să lucreze fără bani!

Marius Dănuleț a făcut însă o propunere. "Facem un act notarial. Eu îmi asum să lucrez gratis, până în vară, doar să mi se acorde cazare și masă, iar în vară, dacă echipa va promova, să-mi primesc salariile restanțe!". Primarul nu a vrut însă. M-a chemat și mi-a propus să-mi plătească salariile reeșalonat, dar nu a vrut să încheiem un astfel de act notarial".

Pe data de 8 ianuarie, antrenorul a fost chemat la club. I s-a pus în brațe o notificare, datată cu 7 ianuarie, în care era înștiințat că nu mai este antrenorul echipei.

„Mi-au pus însă în vedere niște lucruri incredibile. Nu aveam voie să iau legătura cu jucătoarele! Parcă eram un violator sau un urmărit”, a subliniat antrenorul de handbal.

Echipa i-a fost încredințată fostului secund Daniel Gheorghe, cel care ratase promovarea echipei în turneul de baraj din sezonul trecut!

Clubul nu comentează

Președintele interimar al CS Dacia Mioveni 2012, Laurențiu Tudora nu a vrut să facă niciun comentariu în legătură cu demiterea antrenorului Marius Dănuleț. "Decizia a fost luată de Consiliul Director al clubului. Eu am preluat clubul în 6 ianuarie și am semnat acea notificare. Există un memoriu la federație, până nu se judecă nu pot face nicio declarație", a spus oficialul clubului argeșean.

"Nu vreau să li se mai întâmple și la alții!"

Marius Dănuleț a depus un memoriu la Federația Română de Handbal, acesta urmând să se judece. "Sunt lucruri care se întâmplă pe la multe cluburi din țară. Antrenori și jucătoare date afară fără niciun motiv. Sunt jucătoare care se accidentează și apoi sunt puse pe liber. Vreau ca aceste lucruri să nu se mai întâmple. Federația să ia măsuri pentru că de asta handbalul are de suferit", a declarat Marius Dănuleț. Și la Mioveni este un astfel de caz, în acest moment. Una dintre jucătoare, Carmen Veșcă s-a accidentat. Clubul însă i-a trimis o notificare prin care i s-a făcut cunoscut că nu mai are nevoie de serviciile sale și, ca atare, i s-a încheiat contractul! 

Cu CSM București în Cupa României

Dacia Mioveni s-a calificat în premieră în "optmile" de finală ale Cupei României. Argeșencele au trecut de două tururi până acum, învingând cu 42-20 pe ACS Școala 181 București și cu 32-27 pe CSM Tg. Mureș. În turul următor vor da însă peste deținătoarea trofeului, CSM București, disputa urmând să se dispute într-o singură manșă, la Mioveni, pe 17 februarie.

Citește și:

EXCLUSIV CSM București se repliază după ce a pierdut-o pe Andrea Lekic » Elizabeth Omoregie și-a prelungit contractul cu „tigroaicele”

Tomas Ryde a răbufnit împotriva conducătorilor de la CSM București: „Proastă obișnuință!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
134016914760397
Mihai Popescu  •  12 Februarie 2020, 02:27

Cred ca nu ati inteles despre ce e vorba in realitate. Proiectele pentru alocarea de bani pentru cluburi sau asociatii private pot fi sau nu aprobate de catre primarii, in baza unor criterii stabilite prin lege si nu dupa bunul plac al unora. Banii sunt ai comunitatii, nu ai primarului. Iar faptul ca se aloca bani pentru sport la un club privat nu inseamna ca da dreptul primarului sa se bage in viata echipelor. Dar s-a vazut ca odata cu demiterea lui Danulet, primarul a inceput sa-si faca de cap si pe la echipa de handbal. Coboara in timpul meciului la banca si da indicatii marelui antrenor "gheorghe" - care pentru a-si pastra scaunul, se lasa calcat in picioare. De fapt, toata lumea stie cine a fost in spatele demiterii lui Danulet ! Cel care astazi este doar cu numele antrenorul echipei din Mioveni, ca in rest, doar executa ordinele de sus... Oricum orice sut *** e un pas in fata, ii prevad un mare viitor acestui antrenor Danulet, cred ca in 2-3 ani va ajunge selectionerul nationalei Romaniei de fete, daca nu ,poate chiar la baieti , depinde unde va fi nevoie mai mare de valoare ...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cip1978
cip1978  •  08 Februarie 2020, 13:22

Primarul ala o fi vreun psd-ist *** ...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1295745607278467
Iosif Dorel Brumar  •  08 Februarie 2020, 13:00

Dau pentru ca pot ! Atunci cand primaria sustine echipa ,,privata ?!"(nu stiu in ce procentaj ?!), este si normal sa se intample asta ?!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează