SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - CROAȚIA

EXCLUSIV Cum va arăta handbalul feminin românesc fără Cristina Neagu? Specialiștii avertizează: „Bazându-ne atât de mult pe ea, poate nu ne-am uitat ce creștem în spate”

Cristina Neagu a înscris 16 goluri la Europeanul din Danemarca. Sursă foto: Imago +9   FOTO
Cristina Neagu a înscris 16 goluri la Europeanul din Danemarca. Sursă foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 10 decembrie 2020 10:20 / Actualizat joi, 10 decembrie 2020 11:30

Parcursul naționalei de la Campionatul European din Danemarca a născut noi întrebări despre viitorul handbalului feminin românesc, unul care continuă să fie în zodia Cristinei Neagu (32 de ani).

  • România - Croația, primul meci  al „tricolorelor” din grupa principală a Campionatului European de handbal feminin, se joacă azi, de la ora 19:15. Partida va putea fi urmărită în format liveTEXT pe GSP.ro și va fi transmisă la TV pe Digi Sport 1, Telekom Sport 1 și Look Sport+.

Invitat astăzi la GSP Live, Costică Buceschi (50 de ani), fost secund la echipa națională, în prezent antrenor la Minaur Baia Mare, a vorbit despre jucătoarele care ar putea s-o înlocuiască pe Cristina Neagu după aceasta se va retrage. Tehnicianul mărturisește că e foarte important ca oamenii din handbal să acorde o mai mare atenție tinerelor jucătoare. 

Costică Buceschi: „Bazându-ne atât de mulți ani pe Cristina Neagu, poate nu ne-am uitat ce creștem în spatele ei”

„Asta e o mare dilemă. Bazându-ne atât de mulți ani pe Cristina Neagu, poate nu ne-am uitat ce creștem în spatele ei. Avem jucătoare foarte bune, toată lumea pomenește de Bianca Bazaliu, dar ea nu a crescut în spatele Cristinei, nu a jucat. A mers la CSM București și stă tot în spatele Cristinei Neagu. Mai avem o jucătoare care n-ar fi trebuit să lipsească din acest lot, Bianca Tiron (Dunărea Brăila). Ea trebuia să fie acolo, fiindcă, la ora actuală, e una dintre puținele jucătoare care reușesc să înscrie de la linia de nouă metri. 

Indiferent că suntem antrenori de ligă sau de junioare, cea mai mare problemă este să găsim jucătoare care să vină din spate. Simt că este un gol de mare în spatele anumitor jucătoare care au dus greul la echipa națională. Mi-aș dori să fiu mai optimist și aș vrea să văd la următorul turneu final și alte jucătoare. În momentul în care Cristina se va retrage, va fi foarte dificil ca cineva să poată umple acest gol”, a spus Costică Buceschi, la GSP Live. 

Costică Buceschi, despre Cristina Neagu: „Doar ea știe prin ce probleme a trecut”

Cristina Neagu a fost departe de forma ei obișnuită la Campionatul European de handbal feminin din Danemarca, starul lui CSM București venind după o perioadă în care s-a confruntat cu numeroase accidentări. Costică Buceschi a vorbit despre cei care au criticat-o pe Neagu la acest European:

„Lumea așteaptă foarte multe de la ea fiindcă nimeni nu concepe ca un jucător să aibă accidentări, să îmbătrânească sau să aibă momente mai dificile. Sunt lucruri inevitabile. Oricărui jucător, la un moment dat, îi scade din viteză, din forță. Ea a avut la un moment dat și probleme la umăr, la genunchi. Doar ea și cei din jurul ei știu prin ce probleme a trecut”, a afirmat tehnicianul lui Minaur Baia Mare. 

Costică Buceschi: „Adversarii s-au obișnuit ca jocul României să se învârtă în jurul Cristinei Neagu”

Toată lumea s-a obișnuit, în special adversarii, ca jocul României să se învârtă în jurul Cristinei. Fiecare echipă, în momentul în care va evolua împotriva României, va încerca să-și pună cei mai buni apărători în acea zonă. E clar că pentru ea e foarte dificil să poată înscrie la fiecare aruncare, dar rămâne o jucătoare foarte bună și foarte periculoasă pentru adversare. Contează foarte mult și cum își face ea jocul cu celelalte adversare, cum își pune în valoare extremele, pivoții.
- Costică Buceschi

16 goluriîn 3 meciuri a reușit Cristina Neagu la Europeanul din Danemarca

FOTO Imagini spectaculoase din meciul România - Norvegia 20-28

+5 FOTO
  • Sursă foto: kolektiffImages

CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL FEMININ: PROGRAMUL GRUPEI PRINCIPALE II

  • 10 decembrie, ora 19:15 » Croația - România
  • 10 decembrie, ora 21:30 » Olanda - Norvegia
  • 12 decembrie, ora 17:00 » Ungaria - Germania
  • 12 decembrie, ora 19:15 » Croația - Norvegia
  • 14 decembrie, ora 19:15 » Olanda - Germania
  • 14 decembrie, ora 21:30 » Ungaria - România
  • 15 decembrie, ora 17:00 » Olanda - România
  • 15 decembrie, ora 19:15 » Croația - Germania
  • 15 decembrie, ora 21:30 »  Ungaria - Norvegia

Campionatul European de handbal feminin: clasamentul grupei II principale

EchipăMeciuriGolaverajPuncte
1. Norvegia270-434
2. Croația251-474
3. Olanda253-512
4. Germania245-612
5. Ungaria246-52
6. România239-510

Citește și alte știri din handbal:

Bogdan Burcea: "Acceptăm criticile, dar lăsați să se termine Campionatul European!"

Cristina Laslo intuiește ce i-ar prinde bine naționalei României: „Îmi doresc atacuri mai rapide”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
cineva
cineva  •  11 Decembrie 2020, 06:21
Postat de batranu pe 10 Decembrie 2020, 14:23

Pai viitorul e simplu: nu vor mai participa la turnee finale, exact ca la fotbal. Generatia lui Neagu va fi cea de aur iar la retragere ne va spune sa le facem statui ca si Hagi. Baietii de la handbal demult sunt sefi la telecomanda TV in perioada turneelor finale.

Generatia lui neagu cea de aur???? Inseamna ca nu te pricepi deloc la handbal sau ai vre o 12 ani si nu ai prins generatiile anterioare, nu ma apuc acum sa iti dau exemple de performantele echipei romaniei de handbal feminin. Generatia din care face parte neagu e printre cele mai slabe pe care le a avut handbalul feminin romanesc

batranu
batranu  •  10 Decembrie 2020, 14:23

Pai viitorul e simplu: nu vor mai participa la turnee finale, exact ca la fotbal. Generatia lui Neagu va fi cea de aur iar la retragere ne va spune sa le facem statui ca si Hagi. Baietii de la handbal demult sunt sefi la telecomanda TV in perioada turneelor finale.

131668434566273
Razvan Mihailescu  •  10 Decembrie 2020, 12:42

Stil de joc tipic romanesc când antrenor ii roman, dai o la Neagu sa o bubuie, sau da o la pivot la ingramadeala pe centru, altceva nu vezi nici la csm

Vezi toate comentariile (3)
Comentează