SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPA ROMÂNIEI

CSM Constanța câștigă Cupa României, după o victorie la limită cu Minaur Baia Mare

Două zile de bucurie pentru CSM Constanța FOTO Facebook CSM Constanța
Două zile de bucurie pentru CSM Constanța FOTO Facebook CSM Constanța

Articol de - Publicat duminica, 14 mai 2023 20:20 / Actualizat duminica, 14 mai 2023 21:07

CSM Constanța s-a impus, duminică, în Cupa României, după ce a trecut în finală de CS Minaur Baia Mare cu 24-23

Final Four-ul Cupei României disputat la Baia Mare, în sala "Lascăr Pană", a tras cortina peste sezonul 2022/2023 în handbalul masculin. Dinamo a devenit campioană fără să piardă vreun meci în Liga Zimbrilor, dar a fost învinsă surprinzător în Cupa României în sferturi de finală de către CSM Constanța. Astfel că ultimul trofeu a fost râvnit de patru echipe: CSM Constanța, CS Minaur Baia Mare, CSU Suceava și CSM București.

CSM Constanța, care a prins ultima treaptă a podiumului în Liga Zimbrilor, a reușit să meargă până la capăt, deși nu i-a fost deloc ușor. Sâmbătă, în semifinale, a avut parte de un meci extrem de disputat cu CSU Suceava, echipă care a terminat campionatul pe poziția a zecea. 

Cele 60 de minute s-au terminat la egalitate, 27-27, iar meciul s-a decis după patru reprize de prelungiri, scorul final fiind 42-39. În cealaltă semifinală, CS Minaur Baia Mare a trecut de CSM București cu 22-21.

Băimărenii porneau cu prima șansă pentru că sunt vicecampionii acestei ediții de Liga Zimbrilor, pentru că evoluau acasă și pentru că îi învinseseră pe adversarii de finală în ambele meciuri din campionat, dar și pentru că erau echipa mai odihnită.

Un meci cu de toate

Partida a fost una extrem de echilibrată, cu nervi, presiune și tensiune. Au fost multe eliminări, chiar și un cartonaș roșu încasat de Emil Caba de la Constanța, deși doar participase la faza în care Vujovic și Nikolic se ciocniseră, primul având gura plină de sânge. Până la urmă, formația antrenată de George Buricea a intrat la pauză în avantaj cu două goluri, 12-10.

Echipa din Baia Mare a încercat o revenire, dar CSM Constanța s-a bătut și a reușit să controleze și partea secundă. Cu cinci minute înainte de final conducea cu trei goluri, 22-19. Chiar dacă scorul final e strâns, el a fost definitivat după o lovitură de la 7m executată de Milan Kotrc.

9 Cupe ale Românieia câștigat Steaua București, cele mai multe din istoria acestei competiții

Este al doilea trofeu pentru echipa din Constanța, după cel din 2018, orașul de pe malul mării având alte cinci trofee din vremea când HCM domina handbalul masculin românesc. Victoria celor de la CSM a întrerupt seria celor de la Dinamo, care câștigaseră Cupa în 2020, 2021 și 2022

În finala mică, CSU Suceava a trecut de CSM București cu 35-29. z

5 goluriau marcat Valentino Ravnic și Alexandru Nistor pentru CSM Constanța în partida de ieri, ei fiind cei mai buni marcatori ai echipei lor

Citește și:

Dinamo își face planul pentru sezonul viitor » Miza pe trei jucători sârbi de Liga Campionilor
TRANSFERURI
Dinamo își face planul pentru sezonul viitor » Miza pe trei jucători sârbi de Liga Campionilor
Marele rival al lui David Popovici a revenit după aproape un an de absență » Misterul din spatele pauzei
ÎNOT
Marele rival al lui David Popovici a revenit după aproape un an de absență » Misterul din spatele pauzei

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
pafnutie.gigel.becaliu
pafnutie.gigel.becaliu  •  14 Mai 2023, 21:08

Nesemnificativ! Constănțenii sunt niste scandalagii notorii cu un joc rudimentar! Nu aduc nimic semnificativ în handbalul actual. Joaca brutal de multe ori și nu sunt sancționați de arbitri.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează