SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL

LIVE Interdicție ciudată pentru români la Campionatul Mondial de handbal » Fanii „tricolori” le-au cerut explicații danezilor: „E prima oară când pățim așa ceva”

Danemarca a interzis tobele românești la CM feminin de handbal. Foto: Facebook @Angela Pop +8   FOTO
Danemarca a interzis tobele românești la CM feminin de handbal. Foto: Facebook @Angela Pop

Articol de - Publicat sambata, 02 decembrie 2023 14:14 / Actualizat luni, 15 ianuarie 2024 13:07

România a fost încurajată de peste 100 de suporteri la meciul de debut cu Chile (44-19) de la Campionatul Mondial feminin de handbal din Danemarca. 

  • Pentru naționala noastră, urmează România - Serbia (3 decembrie) și România - Danemarca (5 decembrie). Turneul final este transmis în România de Digi Sport și Prima Sport.

Fanii români au fost extrem de mulțumiți pentru victoria clară a tricolorelor, scor 44-17, dar ei nu au putut să-și încurajeze favoritele cu bine cunoscutele tobe, deoarece nu au fost lăsați să intre în sală cu ele.

Prima reacție după debutul României la turneul final: „Ce caută naționala asta la Mondial?”
ROMÂNIA - CHILE 44-19
Prima reacție după debutul României la turneul final: „Ce caută naționala asta la Mondial?”

România a fost încurajată de peste 100 de suporteri! Suporteri în roșu, galben și albastru

Unii dintre cei mai frumoși și constanți suporteri de la turneele finale de handbal, românii, au creat de fiecare dată atmosfere speciale la partidele naționalei feminine. Organizați și pentru ediția a 26-a a Campionatului Mondial, fanii tricolorelor s-au strâns din mai multe localități și sunt prezenți la turneul final

Români veniți din Galați, Pitești, Deva, Cluj, Baia Mare, București, Bistrița, Petroșani, Brașov, Iași, dar și din Suedia , Danemarca și Germania s-au întâlnit la sala din Herning și au încercat pe o singură voce să încurajeze naționala la partida cu Chile. 

Din păcate, organizatorii danezi nu i-au lăsat pe fanii români să stea grupați, chiar dacă în sala de 15.000 de locuri erau aproximativ 9600, de privitori și le-au interzis acestora accesul cu tobe.

Una dintre organizatoarele grupului, Angela Pop din Deva, spune că la nicio competiție dintre cele 11 la care a încurajat România începând din 2010, nu au fost interzise tobele românilor.

Interdicție ciudată pentru români la Campionatul Mondial de handbal » Fanii „tricolori” le-au cerut explicații danezilor: „E prima oară când pățim așa ceva”
Fanii români nu au putut să-și încurajeze favoritele cu bine cunoscutele tobe, deoarece nu au fost lăsați să intre în sală cu ele. Foto: Facebook @Angela Pop

„Din păcate, organizatorii de la Herning «au făcut» o regulă specială. Nu permit accesul tobelor în sală. Au motivat că deranjăm prin zgomotul produs. 

Sala de La Herning este singura de la Mondiale care are un regulament «special». Islanda a avut suporteri cu tobe în meciul cu Slovenia, care s-a jucat la Stavanger, în Norvegia. Pe noi de ce nu ne lasă? Aveam doar două tobe...”, a declarat pentru GSP Angela Pop.

VIDEO. Fără tobe, dar cu clopote! Danemarca a interzis tobele românești la CM feminin de handbal

Suporterii români au luat legătura cu Narcisa Lecușanu, membru în boardul IHF și aceasta le-a confirmat că federația internațională nu a interzis folosirea tobelor de către suporteri la turneul mondial

Contactat de suporteri, președintele FRH Constantin Din a încercat și el să-i ajute pe fanii tricolori, dar organizatorii danezi nu au cedat. Românii au fost surprinși de interzicerea tobelor, deoarece la turneele finale din 2010 și 2015 din Danemarca, au putut folosi aceste instrumente chiar în sala de la Herning!

Până la urmă, în meciul de vineri cu Chile, șefa galeriei, Angela Pop, a introdus în sală două clopote și handbalistele naționalei au avut parte de încurajări inedite.

Sursă foto: Facebook @Angela Pop
+4 FOTO

Citește și:

Semnal de alarmă pentru România » Serbia a chinuit Danemarca la Campionatul Mondial

Fostul selecționer avertizează după victoria României cu Chile: „Echipa a arătat bine, dar toată concentrarea trebuie să fie pe meciul ăsta”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (10)
AdrianUCV1948
AdrianUCV1948  •  05 Decembrie 2023, 16:14
Postat de mr90 pe 02 Decembrie 2023, 15:32

Foarte bine ! Ar trebui interzise si vuvuzelele alea, ati incercat sa va uitati la un meci de acasa al CSM ? Se cutremura sala de zgomot, faci otita pina ajungi acasa !

Tu ai mai vazut meciuri de handbal pana acum? Peste tot exista tobe si vuvuzele, cam asta inseamna atmosfera la handbal.

mehigh_ms
mehigh_ms  •  04 Decembrie 2023, 08:02
Postat de ionescugeorge77 pe 02 Decembrie 2023, 14:48

...pe nimeni nu intereseaza handbalul ...dati ce spune jiji ...

esti penibil!!

sorinarges1961
sorinarges1961  •  02 Decembrie 2023, 22:42

La handbal și pe mine mă exasperează vuvuzelele și tobele .... Sunt pentru sporturi in aer liber nu pentru sală. O măsură bună ....

Vezi toate comentariile (10)
Comentează