Articol de - Publicat luni, 11 decembrie 2023 09:00 / Actualizat luni, 11 decembrie 2023 12:13

Naționala Danemarcei a folosit un echipament revoluționar înaintea meciurilor de la Campionatul Mondial de handbal feminin. Nordicele s-au distrat cu România, victorie 39-23.

Danemarca, una dintre gazdele turneului final, este cotată cu șanse reale la medalii. S-a calificat deja în faza „sferturilor”. Luni, de la ora 21:30, va da bătalia pentru primul loc în grupa principală 3, împotriva Germaniei. Nordicele au nevoie neapărată de victorie.

Două jucătoare au fugit din cantonamentul echipei de la CM de handbal feminin și sunt de negăsit » Naționala scrie istorie fără ele
CM feminin
Două jucătoare au fugit din cantonamentul echipei de la CM de handbal feminin și sunt de negăsit » Naționala scrie istorie fără ele

FOTO. Danemarca, echipamente revoluționare la Campionatul Mondial de handbal feminin 

+5 FOTO

Line Hovgaard, doctor în sport și psihologie, preparatoarea fizică a naționalei daneze, susține că nimic nu este întâmplător.

Danemarca a folosit un echipament inovativ în timpul încălzirii la acest Mondial. Jucătoarele au apărut în pantaloni lungi, unii speciali creați pentru acest eveniment. Cel puțin asta susține Hovgaard.

„Încercăm constant să vedem cum putem îmbunătăți performanțele sportivilor. Menținerea căldurii este un aspect foarte important. Știm că un grad în plus la temperatura corpului crește explozivitatea cu 5%”, a explicat specialista din tabăra daneză, potrivit Europamester.

Cine e Line Hovgaard: a lucrat și cu naționala masculină

Line Hovgaard-Hansen este o absolventă a Facultății de Psihologie din cadrul Universității din Copenhaga. A urmat cursuri de specializare în pregătirea fizică. Din 2011 ocupă rolul de preparator fizic al primei reprezentative de handbal a Danemarcei.

A mai lucrat, în paralel, la echipa masculină de baschet Bakken Bears și la cea de handbal feminin Viborg.

@danskhaandbold Håndboldkvinderne er samlet igen 🤩 Kom med til samlingens første træning i “ASMR”-udgave 😅 #håndbold #håndboldkvinderne #aimtoexcite #asmr #swifties #træning #handball ♬ original sound - DanskHåndbold

Danemarca, medaliată cu bronz la ultima ediție a Campionatului Mondial de handbal feminin, poate câștiga grupa principală 3 cu o victorie în fața Germaniei, azi, de la ora 21:30. În aceste condiții, ar evita, cel mai probabil, un duel cu Suedia în sferturile de finală.

Tot astăzi, România, care a fost eliminată matematic de la Campionatul Mondial de handbal feminin, are ultimul meci din grupele principale, cu Polonia, liveTEXT pe GSP.ro, de la ora 19:00. 

VIDEO. Rezumatul victoriei obținute de România în fața Japoniei, în grupa principală a Campionatului Mondial de handbal feminin 

Citește și alte știri de la Campionatul Mondial de handbal feminin: 

Ce a arătat victoria de la Mondial contra Japoniei: România poate să se apere și să înscrie consistent de la 9 metri
CAMPIONATUL MONDIAL
Ce a arătat victoria de la Mondial contra Japoniei: România poate să se apere și să înscrie consistent de la 9 metri
O „tricoloră” exponențială, out pentru meciul Polonia - România de la CM de handbal
ROMÂNIA
O „tricoloră” exponențială, out pentru meciul Polonia - România de la CM de handbal

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”