SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

Danemarca și Norvegia cer garanții financiare federației europene!

Naționala României, la ultimul turneu final european, Franța 2018 FOTO Dan Potor
Naționala României, la ultimul turneu final european, Franța 2018 FOTO Dan Potor

Articol de - Publicat marti, 04 august 2020 14:47 / Actualizat marti, 04 august 2020 15:29

Federațiile din Danemarca și Norvegia, co-organizatorii Euro 2020, cer ajutorul forului european pentru a putea găzdui turneul final din luna decembrie

S-a vorbit mult de problemele financiare din jurul Europeanului feminin de handbal, programat între 3 și 20 decembrie, în Norvegia și Danemarca. Președintele federației norvegiene, Kåre Geir Lio a anunțat de acum mai bine de o lună că țara sa nu va mai putea susține turneul final dacă meciurile se vor juca fără spectatori, din cauza pandemiei de COVID-19. Omologul său danez, Per Bertelsen a ridicat aceeași problemă. "Danemarca poate renunța la găzduirea parțială a Campionatului European dacă Federația Europeană de Handbal (EHF) nu oferă nicio garanție financiară", a declarat Bertelsen pentru cotidianul BT.

"Vom face tot ce ține de noi pentru a nu se ajunge la renunțare. Dar dacă o anumită țară, unde nivelul costurilor este mai mic, va dori să preia organizarea, o poate face", a mai spus șeful handbalului danez. "Suntem încă interesați, dar asta în condițiile în care nu va trebui să acoperim deficitul de câteva milioane de euro. Problema este că pandemia de coronavirus face imposibilă umplerea tribunelor, o sursă importantă de venituri", a mai spus Bertelsen. Danezul solicită un plan de la EHF. "Sălile o să se poată ocupa poate în proporție de 10, 25, 50 la sută. EHF ar trebui să fie parte din acest plan".

România este calificată la Euro 2020 și va face parte din grupa D, care se joacă la Trondheim (Norvegia). Echipa pregătită de Bogdan Burcea și Robert Licu va întâlni, în ordine, Germania (3 decembrie), Polonia (5 decembrie) și Norvegia (7 decembrie).

Citește și alte știri din handbal

Europa a dat drumul la handbal, dar în România se stă!

Ambros Martin a plecat de la Rostov Don! „Vreau să fiu alături de familia mea”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (6)
ceaiuri
ceaiuri  •  05 August 2020, 16:01

fara spectatori nu mai e spectacol(Dedu daca se supara poate cere organizarea si mai mult ca sigur o obtine)..la niste garantii financiare mai mici totul e posibil

viorelpreda
viorelpreda  •  05 August 2020, 12:18
Postat de Gica Gica pe 04 August 2020, 22:12

nu e adevarat. anularea ar impinge in 2021 CE , un an extrem de incarcat cu JO si CM, deci exclus. Romania trebuie sa incerce singura sau cu inca o tara sa organizeze acest CE 2020. Poate organiza cu serbia , sau cu Ukraina sau cu Ungaria, sau singura!

Am zis anulat nu amanat.Fara spectatori nu vad sa se joace.

149517776804588
Gica Gica  •  04 August 2020, 22:12
Postat de viorelpreda pe 04 August 2020, 16:23

Euro 2020 va fi anulat.Aici ati vazut prima data.

nu e adevarat. anularea ar impinge in 2021 CE , un an extrem de incarcat cu JO si CM, deci exclus. Romania trebuie sa incerce singura sau cu inca o tara sa organizeze acest CE 2020. Poate organiza cu serbia , sau cu Ukraina sau cu Ungaria, sau singura!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close