SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA FLORILOR

Acuză clubul din România că a vrut să-i rupă contractul după ce a rămas însărcinată: „Am pierdut un sezon întreg!” » Povestea a ajuns și în Marca

Darly Zoqbi, în meciul de tristă amintire din 2021 // sursă foto: Imago Images
Darly Zoqbi, în meciul de tristă amintire din 2021 // sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 11 februarie 2023 17:54 / Actualizat sambata, 11 februarie 2023 18:15

Darly Zoqbi de Paula (40 de ani), din 2019 la Gloria Bistrița, acuză clubul din Liga Florilor că a tras-o pe linie moartă după ce a rămas însărcinată, deși este aptă de joc încă de la începutul sezonului. „Am pierdut un an din cauza asta”, transmite portarul cu aproape 70 de meciuri în naționala Spaniei.

Zilele trecute, Darly Zoqbi, vicecampioană mondială în 2019 alături de naționala Spaniei, și-a strigat disperarea pe rețelele de socializare.

„După accidentarea la genunchi și apoi sarcina mea, am fost și sunt în continuare marginalizată. Inițial, trebuia să stau departe de teren doar pentru sezonul 2021/2022 pentru a mă recupera, aceasta fiind decizia agreată la vremea respectivă cu clubul.

În mod normal, m-aș fi întors pe teren vara trecută și aș fi jucat în sezonul 2022/2023, dar din cauza problemelor contractuale acest lucru nu a fost și nu este posibil. Contractul se va încheia în această vară, iar cu această ocazie voi putea merge la altă echipă pentru a juca din nou”, a transmis Darly.

El face totul la FCSB! Conduce cea mai mare parte a antrenamentelor, ca încă un „principal undercover”
FCSB
El face totul la FCSB! Conduce cea mai mare parte a antrenamentelor, ca încă un „principal undercover”

Darly Zoqbi, blocată la Gloria Bistrița: cu contract, dar ignorată de club

Problemele jucătoarei din Spania au început în finalul sezonului 2020/2021, pe 3 iunie 2021, în chiar ultimul meci al Gloriei din acea stagiune, contra celor de la Activ Prahova Ploiești. Darly s-a accidentat în timpul unui plonjon și a primit un diagnostic crunt: ruptură a ligamentelor încrucișate anterioare de la genunchiul drept.

De atunci, iberica nu a mai jucat pentru Gloria Bistrița. Ulterior accidentării a rămas însărcinată și a dat naștere unei fetițe, Nicole, în mai 2022.

Darly s-a refăcut între timp, ar fi fost aptă de joc începând din vara lui 2022, dar susține că șefii Gloriei i-au închis orice ușă.

68 de meciuriare Darly pentru naționala Spaniei

Darly Zoqbi: „Avem dreptul să rămânem însărcinate și să ne continuăm carierele”

„Genunchiul meu s-a refăcut complet și am o fiică frumoasă care este cea mai mare motivație a mea de a reveni pe teren mai bună decât oricând. Îmi voi încheia cariera atunci când voi decide eu să o fac. 

Este deja dovedit că putem fi mame și în continuare sportive, că avem dreptul să rămânem însărcinate și să ne continuăm carierele. Așadar, MĂ VOI ÎNTOARCE”, scrie handbalista în comunicatul publicat pe conturile personale.

S-a luptat cu Gloria Bistrița la Comisii

GSP.ro a luat legătura cu portarul Gloriei, care a lămurit la ce s-a referit prin „probleme contractuale”. Clubul din Bistrița a încercat să-i rezilieze contractul în februarie 2022, cu 3 luni înainte ca Darly să nască, însă aceasta a făcut apel la Comisia de Apel din cadrul Federației Române de Handbal, care în august 2022 i-a dat câștig de cauză  și a obligat clubul să-i achite salariile restante începând din februarie 2022.

Ulterior deciziei Comisiei, Darly a cerut să fie reprimită în programul echipei, având în vedere că mai are contract până în vara lui 2023, la finalul sezonului în curs.

Fără succes. Se vede nevoită să stea în continuare pe tușă, motiv pentru care acuză clubul bistrițean că „am pierdut un sezon întreg din cauza asta”.

2015este anul în care Darly a fost declarată cel mai bun portar din campionatul Franței. Evolua atunci la Fleury Loiret HB

În continuare legată de club, Darly așteaptă finalul sezonului, pentru a se elibera de Gloria Bistrița și a-și continua cariera. La 40 de ani, nu ia în calcul să se retragă. Vrea să demonstreze că poate evolua la cel mai înalt nivel și din postura de mamă.

Gloria Bistrița a șters-o și de pe site

Gloria a eliminat-o pe Darly din lotul disponibil pe site-ul oficial. Echipa de pe locul 2 în Liga Florilor are alte 3 variante de portar în lot: Iulia Dumanska, Alexandra Perianu și Renata Lais de Arruda.

Povestea lui Darly a fost relatată și de cotidianul madrilen Marca. Spaniolii scriu că Federația de Handbal autohtonă este la curent cu situația sportivei și că reprezentanții acesteia au luat legătura cu omologii din România pentru a găsi o soluție.

Mai multe știri din sporturi: 

HANDBAL - Duminică se trage cortina peste grupe » CSM București și Rapid fac calcule pentru „sferturile” Ligii Campionilor

TENIS - Scandalul dintre Răzvan Itu și George Cosac s-a mutat la tribunal: „L-am dat în judecată pentru hărțuire”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
digitalmasacrer
digitalmasacrer  •  11 Februarie 2023, 18:43

"Zilele trecute, Darly Zoqbi, vicecampioană mondială în 2019 alături de naționala Spaniei, și-a strigat disperarea pe rețelele de socializare." Ma, eu unul nu am auzit pe nimeni strigand in ultimele zile. Voi?

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  11 Februarie 2023, 18:37

...mie imi pare rau de ea ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează