SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

ANALIZĂ De ce a ratat CSM calificarea? » Nu arbitrii au influențat rezultatul, ci erorile și temerile din jocul vicecampioanei României

Handbalistele de la CSM salută publicul Foto Imago
Handbalistele de la CSM salută publicul Foto Imago

Articol de - Publicat luni, 08 mai 2023 16:30 / Actualizat luni, 08 mai 2023 16:57

CSM București nu a reușit nici în acest an să ajungă în Final Four-ul de la Budapesta, după ce a pierdut „dubla” decisivă din sferturile de finală cu Esbjerg, scor 59-65 la general. Cine este de vină?

Arbitrii au eliminat-o greșit cu cartonașul roșu direct pe Emilie Arntzen, în minutul 36 al partidei retur, dar statistica arată că Esbjerg a fost superioară CSM-ului în cele 120 de minute. Cristina Neagu a acuzat direct maniera de arbitraj a spaniolilor Javier Alvarez Mata și Yon Bustamante Lopez, însă nu din cauza acestora CSM București a marcat duminică doar 31 de goluri din 48 de aruncări, nu din cauza arbitrilor CSM nu a avut niciun contraatac și, cu siguranță, nu din cauza arbitrilor CSM a dat pase în tribune sau mingi aruncate în bare și portari.

CSM, remember meciul tur

În urmă cu o săptămână, vicecampioana României a jucat prost la Esbjerg, a fost condusă cu 26-19 și a încercat tot meciul să strângă diferența.

Statistica revelează că CSM a marcat 28 de goluri din 48 de aruncări, ceea ce înseamnă un procentaj de doar 58%, în timp ce adversarele au avut 65%, portarii au scos 12 mingi din 44, iar cei ai lui Esbjerg 9 din 37. În meciul tur, CSM a primit 16 goluri din 17 acțiuni pe zona centrală la semicercul de 6 metri, în timp ce echipa lui Adi Vasile a fructificat doar 6 din 9 în acea poziție.

În prima repriză, CSM a ținut ritmul până în minutul 22, când de la 12-12 Esbjerg a închis tabela la 17-13. Repriza secundă a fost și mai slabă, dar până la urmă, de la 26-19, echipa bucureșteană a recuperat și Esbjerg a câștigat cu 32-28.

O diferență de 4 goluri care la acest nivel este mare, chiar dacă unii nu au băgat de seamă statistica și au trecut cu vederea că Esbjerg a pierdut în acest sezon doar 4 meciuri, 3 la două goluri și unul la un singur punct.

Jucătoarele de la CSM, timorate în meciul retur

Manșa a doua de la București a fost începută perfect de Esbjerg, care a demonstrat repede că este în mare formă și s-a distanțat iute, fără ajutorul arbitrilor, la 3 goluri. Buimăcită de diferența de pe tabelă, CSM a tras de ea, a egalat la 9 în minutul 15 și a dat speranțe fanilor că poate întoarce rezultatul atunci când a condus cu 17-14, în minutul 25.

65%a fost eficiența aruncărilor pentru CSM în meciul retur, 72% în prima repriză și 57% în a doua, în timp ce Esbjerg a avut 69%, fiind mai constantă, 67% în partea întâi și 71% în cea secundă

Prima repriză s-a terminat 18-16, iar arbitrii nu au ieșit cu nimic în evidență. Partea a doua a întâlnirii CSM-ul a început-o în inferioritate din cauza eliminării din minutul 30 a Crinei Pintea, care a prevestit cartonașul roșu pe care l-a primit în minutul 46 pentru a treia eliminare de 2 minute. Din păcate, pivotul CSM-ului a jucat foarte slab în "dubla" cu Esbjerg, marcând un singur gol în cele două meciuri.

De ce a ratat CSM calificarea? » Nu arbitrii au influențat rezultatul, ci erorile și temerile din jocul vicecampioanei României
Emilie Arntzen și Crina Pintea în tribună, după ce au fost eliminate Foto Imago

Un alt moment important în partidă a fost în minutul 37, când Emilie Arntzen a primit cartonașul roșu direct după un contact cu Ville Ingstad, duel judecat greșit de arbitri. În acel moment scorul era 20-19 pentru CSM București. Apoi, în jocul bucureștencelor s-a instalat degringolada, Esbjerg a marcat de 4 ori la rând și a rezolvat calificarea pentru F4, scor 31-33.

Cristina Neagu: „Singuri împotriva tuturor"

Declarația Cristinei Neagu, în care a acuzat de hoție arbitrii și că din cauza lor CSM București nu s-a calificat în F4, este emoționantă, dar pare puțin scoasă din context, mai ales pentru cine nu a văzut meciul din Polivalentă.

Chiar dacă arbitrii au greșit la eliminarea definitivă a lui Arntzen, să nu uităm că CSM nu a condus-o niciodată pe Esbjerg la o diferență de calificare, plus 5 sau măcar la plus 4, care ar fi dus meciul în final la aruncări de la 7 metri.

Nu arbitrii au făcut greșelile impardonabile ale CSM-ului la acest nivel, cu pase în tribună sau mingi aruncate în bare, portari și pe lângă poartă.

Nu arbitrii au pierdut meciul capital de la Krim Ljubljana și dintr-un posibil duel CSM-Rapid s-a ajuns la „dubla" pierdută cu Esbjerg.

De ce a ratat CSM calificarea? » Nu arbitrii au influențat rezultatul, ci erorile și temerile din jocul vicecampioanei României
Cristina Neagu a criticat arbitrajul la final Foto Raed Krishan

Nu din cauza arbitrilor CSM nu are de ani de zile inter dreapta de mână stângă și acest handicap s-a văzut clar în meciurile cu Esbjerg.

Nu din cauza arbitrilor lotul CSM-ului a fost „subțire" în acest sezon, cu 4-5 jucătoare care au făcut doar turism.

Nu din cauza arbitrilor CSM a prins vârful de formă în grupe și acum a capotat în meciul decisiv.

Nu din cauza arbitrilor unele scheme nu au ieșit la antrenamente, iar o jucătoare exponențială spunea: „În ritmul ăsta, nu avem nicio șansă cu Esbjerg!".

A vrut CSM  s-o evite pe Rapid?

Unii suporteri au reiterat și duminică, la returul cu Esbjerg, ipoteza că CSM a evitat-o intenționat pe Rapid, cu care are un palmares de 13 victorii și un egal, și a acceptat meciul cu Esbjerg, cea mai în formă echipă a Europei, pe care nu a învins-o însă în ultimele 6 partide.

Față de sezonul trecut, când CSM a pierdut la un singur gol calificarea în F4, tot cu Esbjerg, echipa lui Adrian Vasile a regresat, după înfrângerea cu 6 goluri la general din acest sezon cu danezele lui Jesper Jensen.

Și cum spunea Adrian Vasile înaintea returului cu Esbjerg: „Cine merită merge la Budapesta!"

Urmează ca din toamnă CSM București să mai bage o fisă de aproximativ 4 milioane de euro la bugetul echipei în încercarea de a ajunge după 6 ani între cele mai bune 4 echipe ale continentului.

Citește și: 

Cristina Neagu, acuzații incendiare după eliminarea din Ligă: „Hoție pe față! Am fost furate la noi acasă, e greu să lupți contra sistemului”
CSM BUCUREȘTI - ESBJERG 31-33
Cristina Neagu, acuzații incendiare după eliminarea din Ligă: „Hoție pe față! Am fost furate la noi acasă, e greu să lupți contra sistemului”
Vis frânt la „Polivalentă” » CSM București ratează Final Four-ul Ligii Campionilor, după o repriză de coșmar cu Esbjerg
CSM BUCUREȘTI - ESBJERG
Vis frânt la „Polivalentă” » CSM București ratează Final Four-ul Ligii Campionilor, după o repriză de coșmar cu Esbjerg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (43)
razvyyc
razvyyc  •  11 Mai 2023, 08:23
Postat de r9_bmf pe 09 Mai 2023, 18:52

si eu am cuprins csm in toata povestea asta. la naiba cu sala polivalenta pentru unirea neamului csm. si ai intuit corect: l-am votat pe nicusor. putea sa faca mai ***? evident. la urmatoarele alegeri voi face o evaluare si voi fota, fie o schimbare, fie continuitate. dar terenurile de iarba nu au aparut in 2020. Lis, basescu, oprescu si firea au avut ocaziile lor. vorbim oricum despre o problema nationala. nu am nimic impotriva unei infrastructuri sportive decente, dar inainte de toate trebuie pusa la punct cea esentiala: sanatate, transport, etc….intr-o jumatate de secol, cand ne dau banii afara din case, putem sa ne gandim si la cluburi sportive sponsorizate local

Ambele eliminări au fost regulamentare.

dragan
dragan  •  09 Mai 2023, 19:33

bati cimpii- probabil, iti bei ceaiul in redactia gaz(et)ei! fara cele doua eliminari- COMPLET GRATUITE SI FRIZIND NESIMTIREA- echipa bucuresteana se califica fara probleme! asta, calificarea, a fost ideea articolului si ura pentru Cristina Neagu e de neinteles: cind trupa lui basescu a inchis 82 (optzeci si doua!) de spitale- sute de medici relocati, mii de asistenti, soferi si brancardieri eliminati din sistem- n-ati scos o vorba! cu banii economisiti ASA, au facut doar un prapadit de stadion de fotbal- cel de la Craiova! stadioane pentru voturi? sigur! inutile- si unele si altele: in citiva ani, Romania va avea cel mult 10 milioane de cetateni- si aia, pakistanezi, veniti la munca cimpului si-n santiere lasate in paragina! nu va mai uriti valorile, sint ultimele- si Cristina, si Simona, si David- o ultima zvicnire de orgoliu a unui popor pe duca! si la propriu, si la figurat! macar taceti naibii din gura, cind ele, valorile astea, va explica mersul lumii si ce va asteapta in viitor!

r9_bmf
r9_bmf  •  09 Mai 2023, 18:52
Postat de pafnutie.gigel.becaliu pe 09 Mai 2023, 13:41

Vorbeam strict de CSM! Care a fost furată pe față de un cuplu de arbitri teleghidați, care sunt delegați de ani de zile la meciuri care trebuie să se termine cu anumite rezultate! Spaniolii ăștia sunt cunoscuți cat de *** sunt!..... Despre aspectul legat de terenurile de fotbal întreabă-l, te rog, pe Nicușor Dan! Voi l-ați ales, îl meritați și puteți să-l întrebați direct cate terenuri a construit, cate săli, cate patinoare! Uite, e la final de mandat și nici în cot nu-l doare!

si eu am cuprins csm in toata povestea asta. la naiba cu sala polivalenta pentru unirea neamului csm. si ai intuit corect: l-am votat pe nicusor. putea sa faca mai ***? evident. la urmatoarele alegeri voi face o evaluare si voi fota, fie o schimbare, fie continuitate. dar terenurile de iarba nu au aparut in 2020. Lis, basescu, oprescu si firea au avut ocaziile lor. vorbim oricum despre o problema nationala. nu am nimic impotriva unei infrastructuri sportive decente, dar inainte de toate trebuie pusa la punct cea esentiala: sanatate, transport, etc….intr-o jumatate de secol, cand ne dau banii afara din case, putem sa ne gandim si la cluburi sportive sponsorizate local

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (43)
Comentează