SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA FLORILOR

Derby cu casa închisă la SCM Râmnicu Vâlcea-CSM București!

Cristina Neagu în acțiune FOTO Cristi Preda
Cristina Neagu în acțiune FOTO Cristi Preda

Articol de - Publicat luni, 06 noiembrie 2023 18:10 / Actualizat luni, 06 noiembrie 2023 20:47

Trei mii de suporteri o vor încuraja pe SCM Râmnicu Vâlcea în derby-ul de marți, cu CSM București, care se va juca în sala Traian.

  • Meciul de marți, dintre Vâlcea și CSM București, contează pentru etapa a 9-a și va fi transmis în direct de televiziunea Pro Arena de la ora 17:30.

SCM Râmnicu Vâlcea este pe locul 2 în campionat, cu 19 puncte, iar CSM este pe primul, cu 24 de puncte, și din acest motiv partida suscită un interes maxim în orașul oltean.

Formația vâlceană a pierdut un singur meci în acest sezon, în urmă cu două etape, pe teren propriu, 32-33, cu Rapid, dar față de campionatul trecut echipa pregătită de norvegianul Bent Dahl joacă mult mai bine. 

Chiar dacă are 4 jucătoare accidentate: Irina Glibko, Julia Maidhof, Raluca Kelemen și Asma Elghaoui, SCM Râmnicu Vâlcea a jucat constant bine și a confirmat că în acest sezon are șanse reale pentru a ocupa un loc de cupă europeană.

Antrenorul Bent Dahl s-a bazat în această perioadă pe 3 jucătoare române tinere și extrem de talentate care au ajutat echipa să rămână pe podium după 8 partide. 

Rebeca Necula și Alicia Gogîrlă au impresionat prin siguranță și disciplină tactică, evoluând cu multă dezinvoltură pentru vârstele lor, iar Daciana Hosu, la 25 de ani, a demonstrat că este un portar matur, valoros și poate ajuta echipa pentru îndeplinirea obiectivului propus.

„Ne așteaptă un meci dificil împotriva campioanei României. Aștept cu nerăbdare această partidă și îmi doresc ca la ora startului să fim pregătite, să dăm totul pe teren, să ne respectam sarcinile și să fim cât se poate de lucide și de inspirate în decizii. Avem avantajul de a juca acasă alături de suporterii noștri, care cu siguranță vor umple sala și de această dată.

 Ne dorim să le oferim un spectacol handbalistic așa cum i-am obișnuit prin evoluțiile noastre cele mai bune. Ne dorim victoria, deci cu siguranță nu vom face economie la efort", a spus portarul Daciana Hosu pentru GSP.

Revanșa lui Gogîrlă

Partida dintre cele două forțe ale handbalului românesc are un iz aparte pentru Alicia Gogîrlă, interul dreapta de la SCM Râmnicu Vâlcea.

Considerată de specialiști cea mai bună jucătoare pe postul său la junioare și tineret, Gogîrlă a semnat în 2021 cu CSM București, dar stafful bucureștean i-a dat foarte puține minute pentru a se putea exprima, cu toate că antrenorii și-au dorit-o la echipă. În vară, tânăra de 20 de ani a rupt contractul cu CSM și a semnat cu SCM Râmnicu Vâlcea, pentru care a marcat 26 de goluri în primele 8 etape.

„O să fie un meci greu, de asta sunt sigură, dar vom da tot ce-i mai bun și vom juca un handbal frumos. Personal, mă bucur să-mi revăd fostele colege, dar de data asta vom lupta una împotriva celeilalte. 

Am rămas cu același respect și încă le sunt recunoscătoare pentru faptul că au fost alături de mine la fiecare pas cât am fost colegă cu ele. Sper ca marți sala să fie plină, avem nevoie de susținerea tuturor și promitem să nu dezamăgim", a spus interul Vâlcii, Alicia Gogîrlă, pentru GSP.

  • Un prim „7" posibil la SCM Râmnicu Vâlcea: Hosu, Wolik, De Jong, Necula, Gogîrlă, Hagman, Ljepoja.

„Este o plăcere să joci la Vâlcea!"

De partea cealaltă, CSM București, chiar dacă a suferit 3 înfrângeri în primele 6 meciuri din Liga Campionilor, în campionat dă senzația că poate rămâne invincibilă. 

Campioana a trecut cu bine în ultimele două etape de meciurile dificile de la Brăila și, acasă, cu Bistrița și după 8 etape are maximum de puncte, 24. Pus sub presiune de rezultatele slabe din Liga Campionilor în urma cărora suporterii i-au cerut demisia, antrenorul bucureștencelor, Adrian Vasile, știe că echipa trebuie să câștige în Zăvoi.

E unul din acele meciuri care au creat mereu interes, mai ales când este jucat în sala Traian. Știm că o să fie o atmosferă în care este o plăcere să joci, iar Vâlcea joacă bine pe teren propriu. Suntem pregătiți pentru un meci intens, de faptul că trebuie să fim cât mai eficienți în tot ce facem", a declarat, pentru GSP, antrenorul Adrian Vasile.

La CSM nu vor juca din cauza accidentărilor Grace Zaadi, Elisabeth Omoregie și Mihaela Mihai, iar Crina Pintea și Vilde Ingstad sunt incerte.

  • Un prim „7" probabil la CSM București: Glauser, Dindiligan, Neagu, Arntzen, Kobylinska, Ostergaard, Insgstad.

În ultimele 5 partide dintre cele două formații, CSM a câștigat 4, iar Vâlcea a învins o dată, 31-30, în 30 septembrie 2021.

Citește și:

Naționala masculină, înfrângere drastică, la 10 goluri, în amicalul cu Muntenegru » Urmează înfruntarea cu tripla campioană olimpică Franța
AMICAL
Naționala masculină, înfrângere drastică, la 10 goluri, în amicalul cu Muntenegru » Urmează înfruntarea cu tripla campioană olimpică Franța
Diana Ciucă, desemnată portarul etapei în Liga Campionilor! A avut un procentaj senzațional al mingilor apărate: 48,65%
LIGA CAMPIONILOR
Diana Ciucă, desemnată portarul etapei în Liga Campionilor! A avut un procentaj senzațional al mingilor apărate: 48,65%

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (2)
rocky3
rocky3  •  07 Noiembrie 2023, 11:56

Se înghesuie oltenii să vadă "primăresele"? Oricum, cu atâtea accidentări n-au nicio șansă...

Gebeleizis
Gebeleizis  •  07 Noiembrie 2023, 07:53

Valcea e pe locul 3, nu 2, si accidentata e si Zshocke, poate cea mai buna jucatoare din lot.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează