SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA FLORILOR / SCM CRAIOVA-SCM RM. VÂLCEA (AZI, ORA 18:30, TVR1)

Derby de Oltenia în condiții speciale! Craiova nu a mai bătut Vâlcea de doi ani și 8 luni

Zeljka Nikolici a ajuns în această vară de la Craiova la Vâlcea
Zeljka Nikolici a ajuns în această vară de la Craiova la Vâlcea

Articol de - Publicat joi, 15 octombrie 2020 01:33 / Actualizat joi, 15 octombrie 2020 11:44

Selecționerul Bogdan Burcea față în față cu prietenul său de pe banca SCM Rm. Vâlcea, Florentin Pera. Probleme de efectiv pentru ambele echipe!

Prima etapă a Ligii Naționale feminine aduce în prima plan și „Derby de Oltenia”, disputa dintre SCM Rm. Vâlcea și SCM Craiova. Orgoliile și ambițiile sunt mari când e vorba de olteni. Mai ales că jucătoare și dintr-o parte și din alta au trecut pe la adversara de azi. Nikolici, Trifunovici, Florica, acum la Vâlcea, au jucat și la Craiova. De partea cealaltă, Dragut-Savu, Adespii, Crăciun-Țăcălie, au fost și pe la Vâlcea.

Derby de Oltenia în condiții speciale! Craiova nu a mai bătut Vâlcea de doi ani și 8 luni
Bogdan Burcea, antrenor Craiova

Vâlcea vrea să se bată la un nou titlu în România, SCM Craiova își dorește întoarcerea pe podium și revenirea în cupele europene. Cele două echipe au continuitate pe banca tehnică. Bogdan Burcea are deja patru ani de când antrenează în Bănie, iar cel mai bun rezultat este locul 2 în 2018, dar și câștigarea Cupei EHF în același sezon. Florentin Pera a împlinit și el doi ani și a cucerit în acest timp patru trofee cu Vâlcea: un titlu, o Cupă a României și două Supercupe.

4-0 Vâlcea în ultimii doi ani

SCM Rm. Vâlcea a câștigat în ultimele două sezoane toate cele patru partide. Dacă punem la socoteală însă meciurile de când Bogdan Burcea antrenează Craiova, scorul disputelor directe între Vâlcea și Craiova este de 5-3 în favoarea oltencelor de la nord. Sunt absențe însă în ambele echipe. Vâlcea nu se poate baza pe Irina Glibko, accidentată, iar Alicia Fraga Fernandez este incertă după ce a suferit o accidentare la naționala Spaniei. Mireya Gonzalez și Kristina Liscevici vin și ele după perioada de izolare din cauza coronavirusului și au doar câteva antrenamente alături de coechipiere.

Derby de Oltenia în condiții speciale! Craiova nu a mai bătut Vâlcea de doi ani și 8 luni
Florentin Pera, antrenor SCM Rm. Vâlcea

De partea cealaltă, Craiova nu va putea conta pe Adriana Crăciun Țăcălie, care și-a rupt un deget, și cel mai probabil nici pe Cristina Zamfir. Rusoaica Ekaterina Matlașova s-a antrenat alături de colegele sale, și va debuta azi pentru Craiova, sosindu-i permisul de ședere.

Programul zilei în Liga Florilor, la Ploiești

  • 13:00 Dacia Mioveni-Măgura Cisnădie 
  • 15:45 Activ Ploiești-Dunărea Brăila 
  • 18:30 SCM Craiova-SCM Rm. Vâlcea (TVR1)

Cu dedicație pentru antrenor » Fetele de la CSM i-au făcut cadoul perfect lui Adi Vasile de ziua lui

Noul sezon din Liga Florilor a debutat cu Rapid - CSM Slatina. Oltencele au produs surpriza!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
lionforever
lionforever  •  15 Octombrie 2020, 12:17

Au avut grijă eminentele roșii ce au condus craiova sa isi bată joc de o câștigătoare a unei cupe europene la handbal feminin, incompetența crasă și lipsă de bun simț in conducerea sportului craiovean.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează