SPORTURI  »  HANDBAL  »  EHF EUROPEAN LEAGUE

Dinamo a pierdut cu Fuchse Berlin în EHF European League, dar au existat greșeli de arbitraj

Kukic în duel cu apărarea germană FOTO Imago Images
Kukic în duel cu apărarea germană FOTO Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 22 noiembrie 2023 15:53 / Actualizat miercuri, 22 noiembrie 2023 15:55

Dinamo a pierdut marți partida retur cu Fuchse Berlin, 32-33, din etapa a 4-a în grupele EHF European League.

Într-o atmosferă fantastică, creată de peste 2.200 de suporteri, Dinamo s-a ridicat la pretențiile derby-ului cu Fuchse Berlin. Chiar dacă a pierdut la doar un gol, 32-33, Dinamo a arătat un handbal competitiv și deseori a fost la nivelul finalistei din Campionatul Mondial al Cluburilor, IHF Super Globe.

Față de partida tur de săptămâna trecută, când Dinamo și-a pierdut concentrarea și a fost condusă și cu 9 goluri, în returul din propria sală, campioana a luptat 60 de minute la același nivel și a demonstrat un handbal solid, modern, de care antrenorul Xavi Pasqual a fost mulțumit.

Când echipa joacă precum a făcut-o, nu pot decât să le mulțumesc băieților, chiar dacă am pierdut la un gol. Când joci cu echipe de top, se poate să pierzi și astăzi Berlin a fost mai bună decât Dinamo. Sunt mândru de echipă și de suporteri. Toată sala ne-a încurajat, a suferit pentru noi. A fost o atmosferă fantastică!", a declarat Xavi Paqual.

Cifrele confirmă superioritatea germanilor

Dinamoviștii s-au bătut pentru fiecare minge, au aruncat de 57 de ori la poartă și au marcat 32 de goluri, însă portarii Vladimir Ciupara și Heidarirad Saeid au scos împreună doar 5 mingi, față de cele 22 apărate de titularul lui Berlin, sârbul Dejan Milosavljev.

Diferența s-a făcut și la greșelile celor două formații: Dinamo a pierdut 14 mingi și a făcut 8 greșeli tehnice, în timp ce germanii au făcut 9 greșeli neforțate și doar 5 tehnice.

Liniștea târzie pentru germani a fost adusă și de superstarul danez Mathias Gidsel, care a fost fabulos în inter dreapta, jucând tot meciul. Considerat de specialiști Top 3 pe postul său, alături de Dika Mem și Alex Dujshebaev, dublul campion mondial Gidsel a marcat 9 goluri, dar și-a ajutat colegii și în apărare, demonstrând că este un handbalist complet la 24 de ani.

Arbitraj „inteligent"

Pentru că Dinamo a pierdut la un singur gol, se poate vorbi puțin și despre arbitrajul celebrilor spanioli Andreu Marin și Ignacio Garcia. Dacă la eliminări cei doi au fost echilibrați și au dat câte 3 de fiecare formație, cel puțin la acordarea aruncărilor de la 7 metri au părut confuzi și nu au judecat la fel pentru cele două adversare. 

După spusele oamenilor din handbal, Dinamo a fost văduvită de 2 aruncări de la 7 metri, în timp ce pentru Fuchse s-a dat tot ce era de dat, de la punctul fatidic.

Și cum în handbal, într-un meci extrem de echilibrat, orice decizie contează, se poate spune, judecând la extrem, că arbitrajul a influențat rezultatul partidei.

Citește și: 

CSM București i-a stabilit ULTIMATUM lui Adi Vasile: „Are un obiectiv simplu și clar. Ratarea lui înseamnă despărțirea!”
CSM BUCUREȘTI
CSM București i-a stabilit ULTIMATUM lui Adi Vasile: „Are un obiectiv simplu și clar. Ratarea lui înseamnă despărțirea!”
Braț la braț în grupele EHF European League! Superperformață pentru Dunărea Brăila și CSM Târgu Jiu
EHF
Braț la braț în grupele EHF European League! Superperformață pentru Dunărea Brăila și CSM Târgu Jiu

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
gigi.debelihu
gigi.debelihu  •  24 Noiembrie 2023, 08:59

Nu pot sa fiu de acord cu frustratul incorect și inutil numit MaxiP (caraghios I'd, probabil maxi pix)!..... Ce treabă are csm, care a jucat lamentabil in Europa până acum, cu meciul lui Dinamo!?.... Păi individul frustrat sa analizeze cu cine a pierdut CSM în Europa, și cu cine a pierdut Dinamo!??... Păi se compară vreun pic!?... Revenind la articol, opinia e absolut corecta!!.... In plus in jocul din câmp, arbitri au permis jocul deseori incorect al nemților, rămas NESANCȚIONAT!!!... Multe țineri repetate, evidente și inexplicabile rămase nesancționate!?.... De unde credeți că au venit paradele portarului și greșelile dinamoviștilor!? Tocmai din acest arbitraj cu doua măsuri! La Dinamo apărarea era sancționată rapid cu lovituri de la 7 m! La fuchse tinerilor și tragerile erau nesancționate!!... Cunoaștem acest arbitraj șmecheresc, golanesc, in favoarea echipelor mari, dar mai ales a celor nemțești!... Aici conducerea lui Dinamo București are multe de făcut, pentru ca Dinamo sa fie respectată mai mult de arbitri! Nu avem nici sponsori importanți la EHF.....

MaxiP
MaxiP  •  22 Noiembrie 2023, 20:23

Eu nu pot sa inteleg discriminarea asta grasa. Cand joaca CSM Bucuresti, care a adus totusi un trofeu de liga campionilor, n-a iesit mai repede de sferturi de finala de Champions League vreodata, toata lumea sare, bani publici, banii bucurestenilor. Cand joaca Dinamo, care efectiv din pacate nu prea bate nicio echipa de top din Europa, care efectiv investeste aceeasi suma de bani publici ca CSM-ul, nu doar a bucurestenilor, cu rezultate net mai slabe si sub asteptari, fata de CSM, nu zice nimeni nimic. Ceea ce denota spalarea pe creier a multora dintre suporteri, care vorbesc strict pe auzite si pe care nu ii deranjeaza sumele primite de egipteni, croati, spanioli din banii publici romanesti, ci strict cei ai Cristinei Neagu. Sigur, poate fi o problema sa cheltui de la bucuresteni, nu si de la altii, din ce observ acolo e buba. Altfel, cu tot respectul, suntem penibili la modul in care punem problema in general, dar ne si lipseste consecventa, adica macar sa fim penibili dar corecti.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează