SPORTURI  »  HANDBAL  »  EUROPEAN LEAGUE

video+foto Dinamo a obținut cea mai clară victorie din istoria participărilor în cupele europene! Număr nevorosimil de goluri înscrise

Articol de , , , - Publicat marti, 17 octombrie 2023 23:45 / Actualizat miercuri, 18 octombrie 2023 19:18

Dinamo a învins-o pe Izvidac, campioana Bosniei, scor 52-24, în primul meci al grupei G din European League la handbal masculin. E cea mai clară victorie din istoria participării în cupele europene. 

Refuzată de Federația Europeană în grupele Ligii Campionilor, Dinamo și-a început parcursul în EHF European League, unde are ca obiectiv calificarea în semifinale și din acest motiv s-a întărit considerabil în vară prin transferurile lui Luka Cindric, Vladimir Cupara, Miklos Rosta sau Aleksandr Cenic, cu o demonstrație de forță în fața celor de la HC Izvidac.

Victorie importantă obținută de CSM Constanța în EHF European League » A răsturnat calculele în Ungaria
European League
Victorie importantă obținută de CSM Constanța în EHF European League » A răsturnat calculele în Ungaria

Campioana din Bosnia Herțegovina nu a putut face forței dinamoviștilor și încurajărilor fanilor și în prima repriză a marcat doar șapte goluri, în timp ce liderul din România a perforat poarta adversă aproape în fiecare minut. Scorul pauzei a fost 27-7.

Dinamo, scor neverosimil în EHF European League

În partea a doua, jucătorii lui Dinamo au continuat festivalul de goluri, au improvizat în atac, au schimbat posturile pentru că diferența de valoare și scorul le-au permis. Dinamo a mai marcat 25 de goluri în partea doua, în timp ce HC Izvidac 17.

+8 FOTO

Cel mai bun marcator al campioanei României a fost Andrii Akimenko cu 11 reușite. Celelalte reușite au fost semnate de: Kuduz (6), Stanciuc (5), Rosta (5), Kasparek (5), Garcia (5), Racoțea (4), Bokhan (3), Kukic (2), Dedu (2), Humet (2), Zein (1).

VIDEO. Robert Militaru le mulțumește fanilor dinamoviști: „Datorită lor jucăm la intensitate maximă”

Din grupa G mai fac parte de Fuchse Berlin și Chambery. Următorul meci pentru Dinamo va fi pe 24 octombrie contra francezilor de la Chamberry.

VIDEO. Javier Humet: „Putem să ne batem cu oricine”

FINAL. Dinamo - Izvidac 52-24

S-a terminat partida! Dinamo obține cea mai clară victorie din istoria participărilor în cupele europene. 

min. 51: Racoțea, inter de meserie, demonstrează că are abilitățile necesare și pentru extrema stângă. 45-20
min. 38: Recitalul elevilor lui Xavi Pascual continuă. 34-11

A început repriza secundă! Dinamo conduce cu 27 la 7. 

FOTO. Cele mai spectaculoase imagini din Dinamo - Izvidac, EHF European League 

+8 FOTO

min. 18: Dinamo face o primă repriză fabuloasă! 18-4
min. 12: Akimenko e eliminat timp de două minute, dar Dinamo nu acuză situația. Rosta înscrie din nou de pe pivot. 11-3
min. 7: Noua tabelă din sala Dinamo arată bine! 7-2

Dinamo a obținut cea mai clară victorie din istoria participărilor în cupele europene! Număr nevorosimil de goluri înscrise

min. 3: Interii lui Dinamo funcționează bine. Kuduz înscrie și el. 3-2
min. 1: Kasparek ajunge în inter stânga și trage puternic, lângă bară. 1-0
A început partida! Peste 1.500 de spectatori sunt prezenți în sala Dinamo. Printre ei se numără Ionel Dănciulescu și Florin Bratu. 

Formatul sezonului 2023/2024 din European League la handbal masculin

La startul competiției, a doua ca valoare după Liga Campionilor, s-au aflat 32 de echipe, repartizate în 8 grupe de câte 4. Primele două clasate din fiecare se califică pentru grupele principale, unde vor fi patru serii de câte patru formații. Apoi prima merge direct în sferturile de finală, în timp ce formațiile de pe locurile 2 și 3 vor juca în play-off-ul pentru „sferturi”.

Câștigătoarele din faza primelor 8 se vor bate pentru trofeu în turneul Final Four din 25-26 mai. Printre favoritele pentru calificarea în F4 se numără: Fuchse Berlin, Lowen, Flensburg, Hannover, Nantes, Dinamo, Silkeborg și Benfica.

Citește și alte știri din sportul internațional: 

Antrenorului care i-a adus primul Grand Slam lui Roger Federer i-a fost amputat piciorul

Africa de Sud pe traseul apărării titlului: „Încă mai sunt două meciuri de jucat, deocamdată nu avem nimic!”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (12)
AdrianUCV1948
AdrianUCV1948  •  20 Octombrie 2023, 00:18
Postat de paolo12 pe 18 Octombrie 2023, 09:38

Ce va mai place sa va alintati...

De ce spui ca se alinta? Astea sunt motivele pentru care Dinamo nu a primit wild card.

MaxiP
MaxiP  •  18 Octombrie 2023, 16:08
Postat de paolo12 pe 18 Octombrie 2023, 09:38

Ce va mai place sa va alintati...

Acum, dpdv valoric chiar puteau intra. Mai ales ca se spune ca s-a ales intre ei si Pelistar. Care e echipa de umplutura in Liga.

MaxiP
MaxiP  •  18 Octombrie 2023, 16:06
Postat de r9nazario pe 18 Octombrie 2023, 02:04

E un sistem dubios, primele 9 campionate dupa coeficient primesc cate un loc (de la #1 intra si locul 2) iar ultimele 6 locuri se dau pe invitatii in functii de niste criterii subiective. Iar noi suntem pe 10 ca si campionat :)) Oricum daca luam europa league asta unde ar trebui sa fim printre favoriti alaturi de sporting si nantes sa zicem, intram 100% in CL la anul.

Foarte multa incredere in Dinamo... Sunt echipe bune in European League, nu doar Sporting si Nantes, mie inclusiv grupa din care fac parte mi se pare una grea, eu nu as baga nicidecum mana in foc ca trec de ea. Vad foarte multa lume destul de sigura ca Dinamo se bate la trofeu, i-am supraestimat serios si in Champions League, multi ii vedeau imediat de Final 4, realitatea e ca un sezon n-au prins optimile (adica primele 6 din grupa de 8), iar urmatorul in optimi au pierdut absolut neverosimil cu Kiel. Cred ca e si un motiv pentru care nu au primit locul anul acesta, n-au fost pe masura asteptarilor sezoanele trecute.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează