SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

DINAMO - KRISTIANSTAD 28-25 //VIDEO „Câinii” urcă pe primul loc în grupa de Liga Campionilor

Articol de - Publicat miercuri, 18 septembrie 2019 17:42

Dinamo a trecut de Kristianstad, scor 28-25, și urcă pentru moment pe primul loc în grupa D a Ligii Campionilor.

Vicecampioana Suediei este considerată una dintre favoritele la calificarea în play-off-ul „optimilor” Ligii Campionilor. Când îl ai pe bancă pe Ljubomir Vranjes, unul dintre tehnicienii cu nume în handbalul mondial, e clar că ai în față o echipă cu pretenții. 

Numai că Dinamo nu s-a speriat de adversara ei. A jucat exact ceea ce știe mai bine și a fructificat încă o dată avantajul terenului propriu. Doar în start au fost ceva emoții pentru „câini”. Tunisianul Kamel Alouini a limpezit însă repede jocul lui Dinamo și acțiunile gazdelor au căpătat consistență. Saeid Heidarirad a ferecat poarta, iar Dinamo s-a desprins pe tabelă. Trei goluri au avut bucureștenii la pauză, în fața unei echipe care nu a putut sparge o defensivă excelent condusă de Mousavi și Savenco. 

În partea a doua, culmea!, cel care a schimbat liniile a fost Constantin Ștefan. Iar lucrurile nu au funcționat, la început, așa cum suporterii și-au dorit. Numai că tehnicianul nu a intrat în panică. Nantes Campos și-a intrat mai greu în rol, dar apoi ghiulelele sale au prins vinclurile porții suedeze. Dinamo s-a dus lansat la 6 lungimi distanță, 20-14 și 21-15, iar victoria prindea contur.  

Scandinavii au încercat și ei alte mutări, alte formule de echipă, s-au apărat mai bine pe centru, dar Dinamo a lovit letal prin extremele Gavriloaia și Asoltanei. La final a fost încă o dată motiv de sărbătoare în Ștefan cel Mare, cu dinamoviștii cântând alături de suporteri pentru primul succes în actuala ediție.  

28-25 pentru Dinamo și traseul stabilit la început pentru ajungerea în „optimi” pare cel bun. Urmează jocul cu GOG Gudme, tot la București, pe 25 septembrie. Danezii au câștigat primul meci, la scor, în Suedia, 33-24 și pot fi acum principalii contracandidați ai „câinilor” la câștigarea grupei. 

Dinamo 28 
Missaoui, Heidarirad (11 intervenții) – Vujici, Bannour 4, Alouini 5, Savenco, Asoltanei 6, Gavriloaia 4, Kuduz 3, Nantes 4, Mousavi, Mamdouh 2. 
Antrenor: Constantin Ștefan 

Kristianstad 25 
Larsson (5 intervenții), Kappelin (6) – Hansson 1, Nyfjall 3, Hennigsson, Canellas 1, Gudmundsson 4, V. Hallen 2, Freiman 1, Ehn 1, Birkefeldt 1, Einarsson 1, Chrintz 4, A. Hallen 6, Jaballah. 
Antrenor: Ljubomir Vranjes 
 

„Am dat de un portar în zi mare!”

Ljubomir Vranjes, fosta mare legendă a handbalului suedez, acum antrenor la Kristianstad, l-a lăudat pe Saeid Heidarirad, iranianul care, spune el, a făcut diferența în startul jocului și a adus multă încredere coechipierilor. 

„Noi nu am fost o echipă mare, am jucat și bine, dar și rău. Am ratat multe șanse, din situații clare. E adevărat, am avut în față un portar senzațional. Sunt mulțumit măcar că am luptat 60 de minute, dar mă așteptam la mult mai mult de la noi azi. Mai avem mult de muncă până să reușim să jucăm așa cum eu îmi doresc”, a declarat fostul campion mondial. Vranjes a lăudat și jocul campioanei României, dar a fost încântat și de public.

„Trebuie să o felicit pe Dinamo, a jucat exact, e o victorie pe care a meritat-o. În plus, aș vrea să remarc atmosfera creată de fanii români. Așa suporteri și-ar dori orice echipă”, a subliniat tehnicianul de doar 1,66 metri. 

„Și extremele de la Dinamo sunt mâini sigure!” 

Răzvan Gavriloaia a marcat de patru ori împotriva celor de la IFK Kristianstad. El l-a secondat pe Asoltanei, cealaltă extremă, care a marcat de 6 ori.

- Răzvane, un meci în care nu ați mai avut emoții pe final, o victorie de moral? 
- Da, meciul ăsta ne dă mare încredere în calificare. Împotriva unei echipe pe care toată lumea o vede în primele două din grupă am făcut un joc foarte bun și cred că suntem îndreptățiți să sperăm la calificare! 

- Azi, extremele au fost foarte bune: și tu, și Asoltanei ați marcat de 10 ori. 
- Sunt foarte fericit, am jucat colectiv. De multe ori suntem deficitari la jocul cu extremele, dar azi s-a văzut că nu am dat greș și am confirmat că suntem mâini sigure. Colegii pot avea încredere în noi. 

- Iar își canalizează Dinamo atenția pe Liga Campionilor? 
- Nu e vorba de asta. Este greu să joci la cel mai înalt nivel din trei în trei zile. Meciurile de Ligă ne consumă mult și resursele se împuținează. În campionat, de ce să nu recunosc?, cred că nici concentrarea nu mai e la fel, de multe ori desconsiderăm un pic adversarii. Dar trebuie să facem față pe două fronturi. 

- Vine meciul cu Gudme, care acum pare principala contracandidată. 
- E devreme să vorbim de favoriți. Kristianstad credeți că și-a spus orice cuvânt la calificare? Cehovski Medvedi a bătut și ea pe Wisla Plock, deși nimeni nu se aștepta ca polonezii să nu învingă, Kadetten au și ei șansa lor. Important e ca noi să ne canalizăm forțele pe fiecare meci în parte. Și cu fanii în spate, sunt sigur că va ieși bine.

Clasament grupa D 

EchipaPuncteMeciuri
1. Dinamo2
2. GOG21
3. Chekhovskiye Medvedi 21
4. Kadetten11
5. Wisla Plock01
6. Kristianstad02

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (11)
908431252639885
Lucian Preda  •  20 Septembrie 2019, 16:03

Bă, Ursescule, până la urmă care este numele echipei: Kristiansand, Kristianstad? Chiar atât de greu e sa știi cu ce echipă a jucat Dinamo, mai ales că tu ești "specialist" in handbal, chipurile?

143731175974645
Gelu Cristean  •  19 Septembrie 2019, 14:29

iar te-ai uitat la alt meci Ursescule.....in al tau a jucat si Savenco :))))

magura
magura  •  19 Septembrie 2019, 11:53
Postat de Razvan Claudiu pe 19 Septembrie 2019, 09:10

Ce e ala hambal?

fcsb-ist... ce sa-i ceri??? :))))))))))))))))))))))) Asa stie el... hambal, futbal, baskiet... ;)))))))))))))))))))))))))))

Vezi toate comentariile (11)
Comentează
Close