SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

Dinamo se întoarce în Liga Campionilor » „Dulăii” au primit un un wild card

Saeid Heidarirad FOTO Gazeta Sporturilor
Saeid Heidarirad FOTO Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat marti, 29 iunie 2021 17:44 / Actualizat marti, 29 iunie 2021 22:04

Dinamo București a primit o invitație pentru a evolua în sezonul următor în Liga Campionilor, după ce în 2020 ajunsese până în optimi”.

Șaisprezece echipe vor lua startul în sezonul 2021/2022 în Liga Campionilor, printre ele și campioana României. Dinamo București, care-l va avea pe bancă pe reputatul spaniol Xavi Pascual, a primit o invitație pentru care aplicase în prealabil. 

Criteriile care au stabilit acordarea ei au ținut cont de sală, de expunerea media, de spectatori, de management, de prezența digitală și de rezultatele în cupele europene. Pe lângă formația din România au mai primit un wild card: HC Meshkov Brest (Belarus), Montpellier HB (Franța), Telekom Veszprém HC (Ungaria), Elverum Handball (Norvegia) și HC Motor Zaporoje (Ucraina).

Dinamo se întoarce în Liga Campionilor

Acestea se adăugă celor nouă care aveau deja asigurat dreptul de participare: HC PPD Zagreb (Croația), Aalborg Håndbold (Danemarca), Barça (Spania), Paris Saint-Germain HB (Franța), THW Kiel (Gerania), SG Flensburg-Handewitt (Gerania), MOL-Pick Szeged (Unagaria), Lomza Vive Kielce (Polonia) și FC Porto (Portugalia). A zecea e Vardar Skopje (Macedonia de Nord), însă este sub investigație după ce nu a îndeplinit cerințele fixate pentru sezonul trecut.

Competiția, care o va avea și pe Dinamo la start, va debuta în luna septembrie. Iar cele două grupe a câte opt formații vor fi stabilite pe 2 iulie.

În sezonul 2019/2020, când cea mai tare competiție avea alt format, „dulăii" au reușit să iasă din grupă și urmau să întâlnească în optimi de finală Paris Saint-Germain, dar pandemia de COVID-19 i-a determinat pe cei din forul european să anuleze partida. Apoi, în sezonul 2020/2021, i-a trimis pe cei de la Dinamo să evolueze în EHF Cup.

Pe lângă lovitura dată prin aducerea ca antrenor al lui Xavi Pascual, cel care a câștigat în actualul sezon Liga Campionilor cu Barcelona, cei de la Dinamo au o listă lungă de transferuri: Cedric Sorhaindo (pivot/Franţa), Kamel Alouini (coordonator/Tunisia), Christian Dissinger (inter stânga/Germania), Alex Pascual Garcia (extremă stânga/Spania), Ahmed Khairy (coordonator/Egipt), Robert Militaru (inter stânga), Raul Nantes Campos (inter stânga/Brazilia) și Dan Racoțea (inter stânga/România).

Doar CSM București

La feminin, Minaur Baia Mare, vicecampioana României, a solicitat și ea o invitație forului european, dar nu a primit-o, fiind preferate Team Esbjerg, Metz Handball, Rostov-Don, RK Krim Mercator, Kastamonu Belediyesi GSK și IK Sävehof. Astfel, România o va avea la startul sezonului viitor doar pe campioana CSM București. 

În cel încheiat în luna mai, țara noastră a fost reprezentată de echipa din Capitală și de SCM Râmnicu Vâlcea. Cele două grupe a câte opt echipe din competiția feminină vor fi stabilite tot pe 2 iulie. 

Citește mai multe știri din sport:

Mihaela Buzărnescu, eliminată în turul I de la Wimbledon! A pierdut greu cu Venus Williams

Simona Halep, prima reacție după retragerea de la JO: „Nimic nu îmi aducea mai multă mândrie”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
sioux1975
sioux1975  •  30 Iunie 2021, 08:28
Postat de bodystyle74 pe 29 Iunie 2021, 21:33

Ministerul de interne.

Vorbesti prostii...

creeperno115
creeperno115  •  29 Iunie 2021, 22:31

Forta dulai!

bodystyle74
bodystyle74  •  29 Iunie 2021, 21:33
Postat de 21lva pe 29 Iunie 2021, 18:06

Cine finanțează clubul de handbal Dinamo?

Ministerul de interne.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează