SPORTURI  »  HANDBAL  »  EUROPEAN LEAGUE

Dinamo și CSM Constanța, drum drept spre o înfruntare în Europa, în grupele principale!

Lazar Kukic a animat permanent ofensiva lui Dinamo Foto Imago
Lazar Kukic a animat permanent ofensiva lui Dinamo Foto Imago

Articol de - Publicat miercuri, 25 octombrie 2023 17:06 / Actualizat miercuri, 25 octombrie 2023 17:06

Dinamo București și CSM Constanța joacă excelent în grupele EHF European League și au deja câte două victorii în primele două etape. Dacă merg mai departe, vor fi în aceeași grupă principală

Dinamo și Constanța au câștigat și meciurile din etapa a doua în grupele EHF European League, 28-21 la Chambery, respectiv 29-28 cu Sporting Lisabona. Cele două echipe românești au șanse mari să se întâlnească în faza următoare a competiției, deoarece primele două clasate din grupele lor vor face parte din una dintre seriile principale ale competiției.

Dinamo București, ca în Liga Campionilor!

Dinamo a început perfect meciul din Franța, cu Chambery, unde a condus pe toată durata partidei, iar la pauză campioana României avea un plus de 5 goluri, 14-9. 

Și în repriza secundă, Dinamo a confirmat că are valoare de Liga Campionilor și că Chambery are lot doar pentru EHF European League, bucureștenii conducând cu 20-10 în minutul 36 și până la urmă au închis tabela la 28-21.

Dinamo a jucat perfect, cu o apărare solidă și elastică, în care Militaru, Racoțea și Rosta l-au protejat cât au putut în zona centrală a defensivei pe portarul Ciupara, care a blocat 13 mingi.

În atac, sârbul Kukic a strălucit, reușind de fiecare dată să găsească pentru colegii săi cele mai bune soluții din care aceștia să înscrie goluri ușoare. Alături de Kukic, Akimenko, Kasparek și Ali Zein au adus liniștea în atac, fiecare marcând câte 4 goluri.

„Am fost mai buni decât Chambery. Sunt bucuros pentru echipa mea, de modul în care a jucat, pentru că știam că avem în față o adversară valoroasă. Punctele obținute astăzi sunt foarte valoroase”, a declarat după partidă antrenorul Xavi Pascual.

După primele 2 etape, Dinamo are 4 puncte, la fel ca Fuchse Berlin, echipă pe care alb-roșiii o vor întâlni în deplasarea din 14 noiembrie.

CSM Constanța își confirmă valoarea

CSM Constanța confirmă parcursul excelent de până acum și, după ce a trecut de Granollers în preliminarii și de Tatabanya în prima etapă, a învins-o și pe Sporting Lisabona cu 29-28.

Dinamo și CSM Constanța, drum drept spre o înfruntare în Europa, în grupele principale!
Handbaliștii de la CSM Constanța sărbătoresc victoria Foto Facebook CSM Constanța

Handbaliștii pregătiți de George Buricea au dat dovadă de mare caracter în fața unei săli arhipline și au revenit în meci de la 1-5.

Au obținut o victorie fantastică, care le deschide drumul către grupele principale. Partida a fost extrem de echilibrată, cu un handbal de mare calitate, în final a semănat cu ruleta rusească, iar minutul 60 a declanșat explozia de bucurie în tabăra Constanței.

Cu un joc extrem de precis în apărare, în care au excelat Liviu Caba, Irakli Chikovani și Zoran Nikolic, iar portarul Dan Vasile a blocat 9 mingi din 34 posibile, Constanța a dovedit că are nivel european și poate spera la mai mult decât o clasare între primele 16 formații.

În atac, după accidentarea rapidă a lui Călin Căbuț, Andrei Drăgan și-a coordonat perfect colegii, iar Vitaly Komogorov și Mikalai Aliokhin au marcat împreună 12 goluri din pozițional, reușind să țină echipa în joc în momentele delicate. 

La fel de precise au fost și extremele, în frunte cu croatul Valentino Ravnic, căruia nu i-a tremurat mâna la aruncarea decisivă pe contraatac, care a adus golul victoriei din minutul 59 și 17 secunde.

Cu 29 de goluri marcate din 42 de aruncări, CSM Constanța a obținut a doua victorie în grupă și la modul în care s-a exprimat până acum, nu are cum să se împiedice în deplasarea din Polonia cu Glogow, din etapa viitoare și să obțină astfel, după doar 3 etape, calificarea în grupele principale în proporție de 99%.

Datorită rezultatelor celor două echipe românești de până acum, handbalul nostru se pregătește de o mare sărbătoare și de o încleștare fabuloasă în grupele principale ale EHF European League, dubla dintre Dinamo și CSM Constanța. Indiferent de pe ce loc se vor califica mai departe, 1 sau 2, Dinamo și Constanța vor fi adversare într-una dintre grupele principale.

Citește și: 

Dinamo defilează în EHF European League! Triumf fără emoții în Franța
European League
Dinamo defilează în EHF European League! Triumf fără emoții în Franța
CSM Constanța, victorie mare contra lui Sporting în EHF European League » Ultimul minut a fost dramatic
EHF European League
CSM Constanța, victorie mare contra lui Sporting în EHF European League » Ultimul minut a fost dramatic

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează