SPORTURI  »  HANDBAL  »  EHF EUROPEAN LEAGUE

FOTO CSM Constanța, victorie mare contra lui Sporting în EHF European League » Ultimul minut a fost dramatic

CSM Constanța a învins-o pe Sporting Lisabona, scor 29-28, în runda cu numărul 3 a grupei H din EHF European League la handbal masculin. +26   FOTO
CSM Constanța a învins-o pe Sporting Lisabona, scor 29-28, în runda cu numărul 3 a grupei H din EHF European League la handbal masculin.

Articol de , - Publicat marti, 24 octombrie 2023 22:04 / Actualizat miercuri, 25 octombrie 2023 11:04

CSM Constanța a învins-o pe Sporting Lisabona, scor 29-28, în runda cu numărul 2 a grupei H din EHF European League la handbal masculin. 

Câștigătoarea Cupei României pornea, pe hârtie, cu șansa a 3-a în grupa de European League. Tragerea la sorți a fost potrivnică, dar elevii lui George Buricea au demonstrat în prima rundă că își pot propune calificare, victorie 29-24 în Ungaria, contra lui Tatabanya.

Dinamo defilează în EHF European League! Triumf fără emoții în Franța
European League
Dinamo defilează în EHF European League! Triumf fără emoții în Franța

CSM Constanța, victorie mare în EHF European League

În Sala Sporturilor „Simona Amânar” din Constanța, plină ochi, a venit marți Sporting, o formație obișnuită cu aerul tare al Ligii Campionilor. Portughezii se distraseră la debut, 37-20 contra polonezilor de la Chrobry Glogow.

Lusitanii au început bine și disputa de la malul Mării Negre. Au condus cu 4 goluri în prima parte, moment în care Buricea a cerut time-out și a ordonat ca atacurile să fie duse în 7, fără portar. Riscul asumat de constănțeni a dat roade. La pauză, tabela arăta 16-15 în favoarea oaspeților.

Cu rusul Vitaly Komogoroz în zi de grație, 8 goluri, Constanța a echilibrat finalul. Tensiunea a atins cote nebănuite în ultimul minut. Scorul era 28-28, iar Sporting avea posesia. Lusitanii au încercat să ducă mingea în extrema dreaptă. Valentino Ravnic a interceptat, sprintat pe contraatac și a înscris, o aruncare cu podeaua.

FOTO. Cele mai spectaculoase imagini din CSM Constanța - Sporting

+22 FOTO

Tensiunea a atins cote nebănuite în ultimul minut. Lusitanii aveau posesia. Au încercat să ducă mingea în extrema dreaptă, dar Valentino Ravnic a interceptat. A sprintat pe contraatac și a înscris, o aruncare cu podeaua.

Ricardo Costa, antrenorul oaspeților, a cerut time-out. Acțiunea desenată n-a funcționat, constănțenii s-au apărat impecabil și au obținut o victorie esențială în drumul spre „primăvara europeană”.

Golurile celor de la CSM Constanța au fost înscrise de: Komogorov (8), Aliokhin (4), Nistor (3), Stankovic (2), Ravnic (2), G. Ilie (2), Mourino (2), Nikolic (2), A. Andrei (2), A. Drăgan (1) și Chikovani (1).

CSM conduce grupa H din EHF European League. A învins principalele candidate la calificare. Urmează „dubla” cu polonezii de la Chrobry Glogow, pe 14 noiembrie acasă, la Constanța, returul o săptămână mai târziu.

Clasamentul în grupa H din EHF European League 

CSM Constanța, victorie mare contra lui Sporting în EHF European League » Ultimul minut a fost dramatic
FOTO: Flashscore

George Buricea: „La Constanța s-a jucat un meci de Liga Campionilor”

George Buricea, antrenorul celor de la CSM Constanța, a fost încântat de atitudinea elevilor lui: „Sunt superfericit. Vreau să-l mulțumesc acestor băieți, pentru că facem lucrurile extraordinare. Ritmul a fost incredibil, la Constanța s-a jucat meci de Liga Campionilor. Am luat time-out după nici cinci minute, pentru că impactul a fost dur. Le-am spus că această este viteza, nici nu ai timp să te bucuri. Suntem favoriți pentru grupele principale în acest moment"

Atmosfera a fost superbă. Nici nu mai auzeam indicațiile arbitrilor sau cele de pe bancă. Dar așa este frumos, să joci astfel de meciuri cu atât de mulți oameni în tribune
- Dan Vasile

Cum se desfășoară EHF European League

La startul competiției, a doua ca valoare după Liga Campionilor, sunt 32 de echipe, repartizate în 8 grupe de câte 4. Primele două clasate din fiecare se califică pentru grupele principale, unde vor fi patru serii de câte patru formații. Apoi prima merge direct în sferturile de finală, în timp ce formațiile de pe locurile 2 și 3 vor juca în play off-ul pentru "sferturi".

Câștigătoarele din faza primelor 8 se vor bate pentru trofeu în turneul Final Four din 25-26 mai.

Printre favoritele pentru calificarea în F4 se numără: Fuchse Berlin, Lowen, Flensburg, Hannover, Nantes, Dinamo, Silkeborg și Benfica.

Citește și alte știri din sportul românesc: 

Revoluție totală anunțată în rugbyul mondial » Ce se întâmplă cu România

Simona Halep, subiect de discuție în Parlamentul European: „Incredibil ce a putut să facă Mouratoglou din echipa asta!”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
MaxiP
MaxiP  •  25 Octombrie 2023, 14:51

Fantastica echipa! Au o ambitie ce intrece orice asteptare. In sfarsit au prins ocazia sa joace in grupe si iata ca fac o impresie superba, au luptat an de an cu adversare net superioare valoric si de fiecare data s-au apropiat. Atat le-a lipsit, sa si reuseasca, se pare ca pentru ei calificarile au fost mai grele. Poate ne trezim cu 2 echipe in Champions League la anul, compensator pentru sezonul asta.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează