SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPA ROMÂNIEI

Dinamo își adjudecă și Cupa României, după o finală dramatică împotriva rivalei Steaua

Dinamo și CSA Steaua dispută astăzi, de la ora 18:00, finala Cupei României la handbal masculin. Partida e liveSCORE pe GSP.ro și este televizată pe TVR 1.
Dinamo și CSA Steaua dispută astăzi, de la ora 18:00, finala Cupei României la handbal masculin. Partida e liveSCORE pe GSP.ro și este televizată pe TVR 1.

Articol de GSP - Publicat duminica, 15 mai 2022 19:42 / Actualizat duminica, 15 mai 2022 19:47

Dinamo a învins-o pe Steaua, scor 24-23, și a cucerit Cupa României la handbal masculin. Elevii lui Xavi Pascual își adjudecaseră și titlul săptămâna trecută.

  • În semifinale, Dinamo a trecut clar de Minaur Baia Mare, scor 33-23 
  • Steaua a avut nevoie de prelungiri pentru a o depăși pe Dobrogea Sud. A fost 18-18 la finalul timpului regulamentar, 25-22 după prelungiri
  • În finala mică, Dobrogea Sud a învins-o pe Minaur Baia Mare, scor 22-20.

După câștigarea celui de-al 6-lea titlu consecutiv în „Liga Zimbrilor!”, Dinamo și-a adjudecat și Cupa României! Elevii lui Xavi Pascual au tremurat serios pentru victorie. Finala de la Constanța a început cu „militarii” la conducere, reușind să se desprindă inclusiv la 4 goluri. Treptat, experiența căpătată în cupele europene și-a spus cuvântul, și i-a readus pe „dulăi” în meci.

Dinamo, victorie dramatică în fața Stelei

Finalul a fost de-a dreptul dramatic. În minutul 58, la scorul de 24-23 pentru „dulăi”, Iancu, portarul Stelei, a blocat o aruncare a lui Negru, aflat singur în extremă. La acțiunea următoare, „militarii” au obținut 7 metri, ratat de Hanțaru. Dinamo a încercat să ducă atacul din ultimul minut la limita pasivului, dar a pierdut mingea. 

Cu 20 de secunde rămase, CSA a avut șansa egalării. S-a mers pe mâna lui Șandru, dar aruncarea i-a fost blocată de Ghedbane și Dinamo a obținut a 7-a Cupă a României din istorie. Steaua rămâne liderul ierarhiei all-time, cu 9 trofee.

După câștigarea celui de-al 6-lea titlu consecutiv, Dinamo își dorește din nou eventul. 

Câte Cupe ale României au câștigat echipele din Final 4

  • Steaua - 9
  • HCD - 7
  • Dinamo - 7
  • Minaur - 6

Citește și alte știri din handbal: 

Ne-au ținut în șah tot meciul! Minaur Baia Mare pierde cu Viborg în Final Four și ratează ultimul act

Costi Prună, analiză la rece, după eliminarea lui CSM București din Liga Campionilor: Cine își merită fiecare cent din contract la CSM București?

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
ceaiuri
ceaiuri  •  16 Mai 2022, 17:27

ceva e putred in Danemarca ,cand ai echipa de C.L. si te chinui intr-un meci se se stie decisiv ..poate si antrenorul are partea lui de vina

cirus11
cirus11  •  15 Mai 2022, 21:31

Ma tot mir ca Steaua reuseste sa faca fata unei echipe cu super jucatori cum e Dinamo

elgabri
elgabri  •  15 Mai 2022, 19:45

Si la handbal toti impotriva lui Dinamo, cu atat mai mult performanta este mai valoroasa, Bravo Dulailor!!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează