SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL

„Nu permit așa ceva în meciurile importante” » Discursul selecționerului Florentin Pera, după galopul de sănătate cu Chile + detalii despre Cristina Neagu

Florentin Pera / Sursă foto: Facebook@ Federația Română de Handbal +8   FOTO
Florentin Pera / Sursă foto: Facebook@ Federația Română de Handbal

Articol de - Publicat vineri, 01 decembrie 2023 22:00 / Actualizat vineri, 01 decembrie 2023 22:42

Selecționerul Florentin Pera s-a declarat mulțumit de jocul prestat de naționala României la debutul „tricolorelor” la Campionatul Mondial din Danemarca. Naționala a trecut fără probleme de Chile, 44-19, și privește cu optimism următoarele partide din grupă.

  • Pentru naționala noastră, urmează România - Serbia (3 decembrie) și România - Danemarca (5 decembrie). Turneul final este transmis în România de Digi Sport și Prima Sport.

Tehnicianul în vârstă de 44 de ani a vorbit la finalul meciului despre lucrurile pozitive remarcate în jocul echipei sale. Pera mărturisește că e fericit pentru modul în care naționala a reacționat la cerințele trasate înainte de meci, în contextul în care România a dat peste un adversar de un calibru net inferior.

Florentin Pera, mulțumit după victoria României cu Chile: „Am cerut să intrăm concentrați și să ne respectăm blazonul”

„Un meci bun pentru noi, în special în prima repriză. Asta am şi cerut echipei: să intrăm concentraţi, să ne respectăm blazonul. Eram echipa favorită şi cred că am făcut o primă repriză excelentă. Apărarea a funcţionat bine. Contraatacul, de asemenea. 

Am marcat multe goluri uşoare, lucru pe care l-am şi pregătit în această perioadă şi în meciurile de pregătire. Au intervenit şi sincope la finalizare sau relaxare în partea secundă. Dar e şi normal, la diferenţa pe care am avut-o”, a afirmat selecționerul Florentin Pera, potrivit Fanatik

Una peste alta, a fost un antrenament bun pentru noi, am rulat toate jucătoarele. Asta ne-am şi propus. Este bine că nu avem nicio accidentare, suntem pregătiţi de următorul meci cu Serbia.

- Florentin Pera, selecționer România

Debut cu dreptul pentru România la Campionatul Mondial: victorie la 25 de goluri cu Chile!
CAMPIONATUL MONDIAL
Debut cu dreptul pentru România la Campionatul Mondial: victorie la 25 de goluri cu Chile!

Florentin Pera: „Nu permit relaxarea în meciurile importate”

Tehnicianul le oferă circumstanțe atenuante elevelor sale pentru unele oportunități irosite în timpul meciului, dar spune că nu tolerează astfel de momente de relaxare în partidele importante.

„Au fost unele momente în care nu am tratat cu maximă seriozitate situaţii de 1 la 1, atât în apărare, cât şi în atac, dar, aşa cum am spus, am avut un avantaj foarte mare. Este şi normal să intervină relaxarea în rândul jucătoarelor. Nu permit asta în meciurile importante. Cred că şi fetele înţeleg acest aspect.

Sunt şi multe aspecte pozitive. Modul în care am început meciul, determinarea, ambiţia, colaborarea în apărare, atacul rapid. Extremele au mers bine în atac. Au fost multe aspecte pozitive. Dar Chile nu este un adversar puternic, ştiam asta de la bun început. Am vrut să ne respectăm blazonul”, a mai spus Pera, potrivit sursei citate

Plecăm favoriţi [cu Serbia], dar, din acest moment, niciun meci nu va fi uşor. Serbia încearcă să obţină puncte din această grupă. Este clar că Danemarca, România şi Serbia merg mai departe din această grupă. Este normal şi fiecare îşi doreşte să intre cu cât mai multe puncte în grupele principale.

- Florentin Pera, selecționer România

Sursă foto: Facebook @Angela Pop
+4 FOTO

Florentin Pera: „Așteptăm ca doctorul să ne dea un verdict în ceea ce o privește pe Cristina Neagu”

În privința situației Cristinei Neagu, în continuare accidentată și incertă pentru restul partidelor, selecționerul a precizat:

Nu ştim absolut nimic, aşteptăm ca doctorul echipei să ne dea un verdict în ceea ce o priveşte pe Cristina. Sigur, este o jucătoare foarte importantă, este căpitanul echipei naţionale. 

Încercăm să ne concentrăm pe lotul pe care îl avem şi să scoatem maximum. Eu am încredere în fete, atmosfera este bună în cadrul echipei. Suntem uniţi, forţa grupului este foarte importantă pentru mine şi sunt convins că putem obţine rezultatele aşteptate de propriii noştri suporteri”. 

VIDEO Constantin Din, președintele Federației Române de Handbal: „E necesar ca statul să investească în sport”

Citește și alte știri din handbal:

Debut cu dreptul pentru România la Campionatul Mondial: victorie la 25 de goluri cu Chile!

Prima reacție după debutul României la turneul final: „Ce caută naționala asta la Mondial?”

Fostul selecționer avertizează după victoria României cu Chile: „Echipa a arătat bine, dar toată concentrarea trebuie să fie pe meciul ăsta”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (3)
xtr72893Qs
xtr72893Qs  •  02 Decembrie 2023, 14:55

cand seraficianu rateaza din toate pozitiile cum vrei sa castigi cu o echipa care conteaza

oumuamua
oumuamua  •  02 Decembrie 2023, 08:26

O criticam des pe Neagu, si cand nu e, stam cu inima stransa. Nationala asta nu e coapta, e timida, si nu va face mare branza. Daca mai prindem si niste arbitraje ticaloase suntem gata.

cesinia
cesinia  •  01 Decembrie 2023, 23:16

Nu prea plecă favoriți în meciul cu Serbia. Am văzut în seara asta Serbia Danemarca. Scor 21-25. Serbia a condus tot meciul până în ultimile 10 minute, când au început arbitrii să tragă pentru daneze. N-au făcut-o decât la urmă când au văzut că danezele nu pot câștiga. Le-au lăsat pe sârboaice chiar și în 4 doar să marcheze danezele la 20-20. În ultimile 5 minute nu au fluierat nici un 9 metri pentru sârboaice care au pierdut atacurile. Așa că se pare că jocurile sunt făcute și de data asta. Va fi greu să batem Serbia, dar Danemarca e de bătut dacă le ținem în urmă cu cel puțin 5 goluri. Cu diferența asta și cu o apărare avansată n-au cum să ne bată.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează