SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR / SCM RM. VÂLCEA-CSM BUCUREȘTI (SÂMBĂTĂ, ORA 17:00, DIGI, TELEKOM, LOOK)

Avantaj moral pentru CSM București! Cine va arbitra duelul cu SCM Rm. Vâlcea, din Liga Campionilor

FOTO www.zrscg.com
FOTO www.zrscg.com

Articol de - Publicat marti, 02 martie 2021 19:21 / Actualizat marti, 02 martie 2021 19:39

Jelena Mitrovici și Andjelina Kazanegra vor fi arbitrele care vor oficia meciul dintre SCM Rm. Vâlcea și SCM București, din „optimile” Ligii Campionilor la handbal feminin. 

Federația Europeană de Handbal a anunțat cuplurile de arbitri care vor oficia la partidele tur din optimile de finală ale Ligii Campionilor, la feminin. În disputa românească dintre Vâlcea și CSM București, dreptatea va fi împărțită de două arbitre din Muntenegru: Jelena Mitrovici și Andjelina Kazanegra. Sunt două ”fluierașe” care au crescut mult în ultimul timp și care au primit tot mai multă încredere din partea forului european. Tocmai de aceea li s-au dat meciuri grele, cu miză mare.

SCM Rm. Vâlcea - CSM București, cu două muntenegrence la centru

Ultimul dintre ele este finala mică a Euro 2020, dintre Croația și Danemarca. Și deși toată lumea se aștepta să câștige țara gazdă, Croația a furnizat surpriza, 25-19, la capătul unui arbitraj foarte bun. Tot la Euro 2020, cele două muntenegrence au arbitrat Norvegia-România 28-20, Ungaria-România 26-24, dar și Norvegia-Germania 42-23, Croația-Ungaria 24-22 sau Danemarca-Rusia 30-23.

CSM București, trei victorii și un egal

În Liga Campionilor, Mitrovici-Kazanegra au început să arbitreze din sezonul 2016-2017. De atunci, au oficiat de patru ori la meciuri ale CSM București și niciodată în partide în care a fost implicată SCM Rm. Vâlcea. Cu cele două muntenegrence, CSM poate spune că a avut noroc. 

Cronologic, pe 4 februarie 2018, ”tigroaicele” au câștigat în deplasare disputa cu FC Midtjylland, 31-26, iar în același sezon, în finala mică, în Final Four-ul de la Budapesta, CSM a trecut de Rostov Don cu 31-30. Sezonul trecut CSM a câștigat disputa din grupe cu Metz, în Sala Polivalentă, 32-27.

Singura semi-sincopă s-a înregistrat în acest sezon, în faza grupelor principale, CSM București nereușind să treacă de Krim Ljubljana, la București. S-a terminat 22-22. Curios e faptul că din totalul de 12 meciuri primite în Liga Campionilor, în cele cinci sezoane, Jelena Mitrovici și Andjelina Kazanegra au arbitrat de 4 ori CSM București, ceea ce înseamnă 25%! În schimb, muntenegrencele nu au arbitrat niciodată campioana Europei, Gyor.

Citește și alte știri din handbalul feminin:

Cristina şi Kristina, cele mai valoroase jucătoare din handbalul românesc! Vor fi adversare în optimile Ligii Campionilor

Gafă a ministrului Eduard Carol Novak! Ce le-a urat handbalistelor de la CSM București

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează