SPORTURI  »  HANDBAL  »  DREPTURI TV

Patru televiziuni interesate de drepturile TV pentru handbalul românesc » Ce sumă vor șefii FRH

Articol de - Publicat marti, 26 iulie 2022 09:06 / Actualizat marti, 26 iulie 2022 12:30

FRH a scos la vânzare drepturile TV pentru următoarele patru sezoane. Șefii handbalului au împărțit oferta în 3 pachete și speră să obțină aproximativ 700.000 de euro pe sezon

FRH a publicat pe site-ul său oferta de participare pentru achiziționarea drepturilor TV. Televiziunile interesate pot ridica până vineri de la sediul federației caietul de sarcini, iar pe 1 august conducerea forului de specialitate va deschide plicurile cu ofertele primite. 

Pe 4 august, FRH va anunța cine va transmite la televizor și online handbalul românesc până în 2026. Drepturile cesionate de federație sunt împărțite în trei pachete, iar televiziunile vor face ofertă pentru cel dorit.

Minaur, Dobrogea Sud și Potaissa Turda și-au aflat adversarele din primul tur preliminar al European League + Cu cine joacă Gloria Buzău
TRAGERE LA SORȚI
Minaur, Dobrogea Sud și Potaissa Turda și-au aflat adversarele din primul tur preliminar al European League + Cu cine joacă Gloria Buzău

Patru televiziuni interesate de drepturile TV la handbal

Președintele FR Handbal, Constantin Din, a testat piața și după ce a dorit într-o primă fază 1 milion de euro pentru tot handbalul, crede că prin această licitație poate obține 700.000 de euro pe sezon. 

DigiSport, Prima Sport, TVR și ProTV/Pro Arena sunt televiziunile interesate să transmită handbalul românesc. Ultimul contract pe care l-a avut FRH pentru drepturile TV a fost în valoare de 400.000 euro, meciurile fiind transmise de TVR. Televiziunea publică difuza între două și patru meciuri pe etapă.

Surse din piață spun că televiziunile de sport și-ar dori să transmită meciurile echipelor de top, Rapid, CSM București, Dinamo, dar și ale naționalelor de seniori și senioare. 

Din cauza audiențelor mici înregistrate de partidele transmise de TVR în sezonul trecut, care au culminat cu un rating de 0.3 la finala campionatului dintre SCM Râmnicu Vâlcea și Rapid, ceea ce înseamnă aproximativ 40.000 de telespectatori, televiziunile private nu pot transmite meciuri care nu fac audiență, din cauza costurilor mari de producție.

Dacă o televiziune ar transmite 3 meciuri pe etapă, F4 Cupei României, cele două meciuri din Supercupă și partidele echipelor naționale, costurile ar fi de aproximativ 700.000 euro pe sezon, la care se adaugă banii pentru drepturile tv. Astfel se ajunge la un preț de peste 1 milion de euro, bani care nu pot fi recuperați din publicitate.

Citește și: 

Uimitorul drum al danezului Jonas Vingegaard: din hala de pește spre victoria în Turul Franței. La început era pur și simplu „bolnav de stres”

Antrenorul Irinei Begu, despre tainele trofeului de la Palermo: „Toate aceste momente au prefațat titlul” » Obiectivele imediate + s-a retras de la următorul turneu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
Ostas
Ostas  •  26 Iulie 2022, 18:46
Postat de Costipf pe 26 Iulie 2022, 13:15

TVR TREBUIE SA TRANSMITA MAI MULT SPORT SI ARE NEVOIE DE AJUTORUL STATULUI, SUNT ZONE IN ACEASTĂ TARA UNDE TV urile FUNCTIONEAZA NUMAI CU ANTENE TERESTRE.

TVR este varză la transmisii HD! Transmitea numai 2 partide de la feminin și două de la masculin! Nu sunt suficiente! Pentru mine Dinamo - Minaur este mai important decât Steaua - Călărași etc.

demolarii
demolarii  •  26 Iulie 2022, 16:18

Problema e imaginea pe care o are handbalul. Nu calitatea lui. Tvr nu a investit deloc în imagine. De aceea a iesit in pierdere....

Costipf
Costipf  •  26 Iulie 2022, 13:15

TVR TREBUIE SA TRANSMITA MAI MULT SPORT SI ARE NEVOIE DE AJUTORUL STATULUI, SUNT ZONE IN ACEASTĂ TARA UNDE TV urile FUNCTIONEAZA NUMAI CU ANTENE TERESTRE.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează