SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA NAȚIONALĂ

Dunărea Brăila - SCM Craiova 20-21 » Craiova prinde Liga!

Iulia Dumanska Foto: Raed Krishan
Iulia Dumanska Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat sambata, 19 mai 2018 19:22

După ce a adus Cupa EHF în Bănie, prin intervențiile sale uluitoare, din ultimul minut, portarul Iulia Dumanska și-a salvat echipa și la Brăila, ajutând-o să termine pe locul 2!

Meci senzațional reușit de portarul Iulia Dumanska la Brăila, în ultima etapă a Ligii Naționale feminine. Echipa sa, SCM Craiova, avea nevoie de victorie pentru a rămâne pe locul 2 în clasament și a participa astfel, în sezonul viitor, în premieră, în preliminariile Ligii Campionilor!

Cu doar un punct avans în fața celor de la Măgura Cisnădie, Craiova a început partida hotărâtă să tranșeze totul din start. A fost 4-0 pentru oltence, care au profitat din plin de paradele Iuliei Dumanska și nu au căzut psihic după accidentarea groaznică a pivotului lor, Bobana Klikoca, în chiar minutul 2! Pentru brăilence meciul nu avea nicio miză, dar elevele lui Florentin Pera și-au jucat șansa pe teren, vrând să-și treacă în CV o victorie sau un rezultat bun la deținătoarea Cupei EHF.

Finalul groaznic, 10 minute fără gol

Pentru oltence totul părea în grafic. După 11-8 la pauză, oaspetele s-au desprins la 19-14 în partea a doua și 20-16 cu 11 minute înainte de final! A urmat însă o perioadă uluitoare pentru oltence, care pur și simplu au uitat să joace handbal. Au fost 10 minute și jumătate în care nu au reușit să marcheze, chiar și atunci când evoluau cu un om în plus pe teren!

Brăila a profitat imediat de degringolada oltencelor și a egalat cu mai puțin de două minute înainte de final! Sârboaica Nikolici a dus încă o dată Craiova în avantaj, 21-20, și după ce brăilencele au pierdut mingea pe atac, totul părea rezolvat. Mai erau doar 25 de secunde și Craiova avea atacul!

Antrenorul Bogdan Burcea a ezitat să ceară time-out, iar Andreea Pricopi a pierdut balonul. Mai mult, a agățat-o din spate pe Steriova și a primit și două minute eliminare. 17 secunde de joc, Florentin Pera a cerut time-out și le-a cerut elevelor sale să nu se grăbească și să arunce pe ultimele secunde din poziție clară, de la 6 metri!

O paradă pentru locul 2

"Tot sezonul nostru se joacă în aceste 15 minute, fetelor!", le-a strigat la time-out coechipierelor extrema craioveană Zeljika Nikolici, parcă pentru a le trezi la viață!
Brăila a plimbat mingea, a atacat poarta, iar rolul la finalizare i-a revenit macedonencei Șteriova. Interul stânga s-a înălțat și a aruncat. A uitat însă că în poarta craioveană era portarul Iulia Dumanska, goal-keeper-ul care a întins brațul stâng și a securizat victoria. Portarul naționalei a fost imediat înconjurată de colege și îmbrățișată. Ca și în finala EHF, cu Vipers Kristiansand, și acum Dumanska fusese eroul Craiovei. Unul pe care formația olteană îl va pierde însă din sezonul viitor, Iulia urmând să joace la HCM Rm. Vâlcea!

12
intervenții salvatoare a avut portarul Iulia Dumanska în partida de la Brăila. Celălalt goal-keeper, Flori Stanciu, a parat și ea 3 aruncări de la 7 m

Klikovac, ruptură de ligamente!

Ghinion teribil pentru pivotul Craiovei, Bobana Klikovac, în meciul de azi! În chiar primul atac al echipei sale, Bobana a plecat pe contraatac, a marcat pentru 1-0, însă în săritură a căzut cu genunchiul sub ea și a rămas întinsă pe suprafața de joc. A cerut imediat intervenția medicului, dar nu a mai putut continua și a fost scoasă pe brațe din teren. Cel mai probabil, muntenegreanca și-a rupt ligamentele la genunchiul stâng și va trebui să stea în afara terenului de joc cel puțin șase luni! Bobana semnase un contract de joc cu FTC Budapesta, vicecampioana Ungariei, urmând să plece la finalul sezonului de la Craiova!

Clujul a scăpat de baraj, Rapid a retrogradat!

Ultima etapă la fete a stabilit și ultima echipă care va da baraj pentru rămânerea în prima ligă! U Cluj Napoca a învins la Roman pe CSM cu 31-30 și, la egalitate de puncte cu CSM Slatina, scapă de locul 11, la rezultatele directe! Slatina și Danubius Galați vor fi astfel echipele care vor juca baraj cu alte 4 echipe din liga a doua (Neptun Constanța, Știința București, SCM Timișoara și Dacia Mioveni) pentru cele două locuri de primă ligă. Unirea Slobozia și Rapid București au retrogradat în eșalonul 2. Duminică, la ora 16:30, are loc ultimul meci al actualei ediții din Liga Națională, Rapid-HCM Rm. Vâlcea, miză fiind doar pentru oltence, care pot să depășească Zalăul în clasament și să termine pe locul 4.

Rezultate din ultima etapă

Corona Brașov-CSM Bistrița 37-31, Danubius Galați-CSM București 20-33, Unirea Slobozia-HC Zalău 22-34, Măgura Cisnădie-CSM Slatina 28-22, Dunărea Brăila-SCM Craiova 20-21, CSM Roman-U Cluj 30-31. Duminică, ora 16:30 (TVR 1), se joacă Rapid-HCM Rm. Vâlcea

Clasament final

1. CSM București 75p, 2. SCM Craiova 58, 3. Măgura Cisnădie 57, 4. HC Zalău 47, 5. HCM Rm. Vâlcea 46, 6. CSM Bistrița 42p, 7. Corona Brașov 39p, 8. CSM Roman 36p, 9. Dunărea Brăila 30, 10. U Cluj Napoca 26, 11. CSM Slatina 26, 12. Danubius Galați 21, 13. U. Slobozia 17, 14. Rapid București 12p

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
348990645552431
Cristian Ionescu  •  21 Mai 2018, 08:15

Rusine celor care au huiduit echipa care a adus multa bucurie in sufletele noastre. Pacat ca ne despartim de Dumanska. Succes in continuare fetelor !

jonescu
jonescu  •  20 Mai 2018, 07:45

...sa castigi Cupa EHF,sa fi vicecampioana nationala,sa ai mereu in sala de la 1500 de spectatori in sus la fiecare partida si sa NU fi in stare sa iti pastrezi in lot pe Iulia Dumanska !...asa este cand presedintele clubului este un pensionar ,fost contabil sef la Primarie ! Multumesc fetelor,multumesc Bogdan Burcea !

lionforever
lionforever  •  19 Mai 2018, 23:44

BRAVO LEOAICELOR ! Inca un motiv de bucurie si mândrie . Rușine conducerii ca au pierdut o pe Yulia Dumanska, trebuia să-i dea dublu salariu pentru ca merită cu prisosință. La fel si in cazul pricopi .

Vezi toate comentariile (8)
Comentează
Close