SPORTURI  »  HANDBAL  »  EUROPEAN LEAGUE

Dunărea Brăila - Tertnes Bergen » Începe aventura în European League!

Marina Dmitrovici (la minge) și colegele ei vor juca primul meci oficial după 8 luni de pauză FOTO RK Podravka
Marina Dmitrovici (la minge) și colegele ei vor juca primul meci oficial după 8 luni de pauză FOTO RK Podravka

Articol de - Publicat vineri, 09 octombrie 2020 13:51 / Actualizat vineri, 09 octombrie 2020 14:02

Dunărea Brăila va întâlni echipa norvegiană Tertnes Bergen, ambele meciuri jucându-se pe teren propriu. Tertnes a eliminat sezonul trecut pe SCM Craiova

Sâmbătă, de la ora 15:00, și duminică, de la 13:00 (direct DigiSport )Dunărea Brăila va juca partidele din turul 2 preliminar în EHF European League. Adversara vine din Norvegia, Tertnes Bergen, o echipă tânără, care a terminat pe locul 4 în ediția trecută a campionatului.

Neven Hrupec, croatul de pe banca Brăilei, a făcut radiografia dublei cu nordicele. "Când întâlnești o echipă norvegiană, trebuie să-ți iei toate măsurile de siguranță. Semnalul de alarmă ne-a fost dat de faptul că anul trecut, Tertnes a jucat cu Craiova, ambele meciuri în România, dar s-a calificat mai departe", a declarat Hrupec.

Croatul are mari bătăi de cap. "Cea mai mare problemă pentru noi e faptul că nu am jucat până acum. Avem o echipă nouă, cu multe jucătoare venite în vară, dar nu am putut să ne testăm forțele. Am jucat trei meciuri în Croația, dar acum mai bine de o lună, iar atunci nu toate fetele au putut evolua", spune Hrupec. Nici despre avantajul terenului propriu nu mai poate fi vorba. "Când joci cu sala goală, fără spectatori, e ca și cum ai evolua pe teren neutru. Nu trebuie să ne considerăm calificați. Dar vă asigur că vom face totul pentru a merge mai departe. Sunt fericit că măcar fanii noștri pot vedea meciurile la televizor", a spus Neven Hrupec.

Brăila își propune să ajunge în grupele EHF European League, acolo unde este deja calificată Minaur Baia Mare. Dacă va trece de echipa norvegiană, va mai avea însă un hop în turul 3 preliminar.

Meciul dintre SCM Rm. Vâlcea și Podravka Koprivnica a fost amânat!

Constanța, victorie în ultimele secunde cu Minaur Baia Mare, 29-28! Timișoara câștigă în fața CSM București

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează