SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUTREMUR ÎN HANDBALUL ROMÂNESC

EXCLUSIV // Cristi Balaj confirmă GSP.RO! Președintele ANAD a notificat despre scandalul de dopaj din handbalul românesc

Articol de GSP - Publicat luni, 18 noiembrie 2019 22:40

Președintele Agenţiei Naţionale Anti-Doping, Cristian Balaj a vorbit despre cazul fără precedent în sportul românesc și confirmă informațiile publicate în exclusivitate de Gazeta Sporturilor.

Agenția Națională Antidoping a notificat 3 jucătoare de la Corona Brașov, dintre care două componente ale naționalei de handbal feminin a României, pe care le suspectează că au apelat, ca și restul componentelor de sub Tâmpa, la terapia cu laser intravenos, interzisă de regulamentul WADA. E vorba de Cristina Laslo (23 de ani), Bianca Bazaliu (22) și Daciana Hosu (21). 

"Certific existența unor notificări ca urmare a suspiciunii de utilizare a unei metode intezise. Codul mondial interzice să dezvăluim numele sportivilor. În cursul zilei de marți vom veni cu un comunicat pentru a dovedi transparență și pentru a oferi cât mai multe informații, atâtea cât ne sunt permise de regulamentul WADA să le facem publice în această etapă de gestionare a cazurilor", a declarat în exclusivitate Cristian Balaj, președinte ANAD, pentru Gazeta Sporturilor.

"Am fost înștiințați astfel printr-o notificare că trei sportive pe care voi le-ați anunțat deja au folosit o procedură nepermisă de către WADA. Am rămas ca la Nufărul și trebuie să vedem care sunt consecințele și ce putem să facem noi în această situație. Agenția Națională Antidoping va trebui să pună în practică lucrurile și să ia măsurile care se cuvin"
Alexandru Dedu, președinte FR Handbal

Citește și:

EXCLUSIV // CUTREMUR ÎN SPORTUL ROMÂNESC: handbalul feminin acuzat de dopaj! Trei jucătoare din lotul de Mondiale au fost notificate că au apelat la o terapie interzisă!

Prima reacție a Federației după scandalul de dopaj: „Nu știu acum dacă jucătoarele în cauză merg la Mondiale!”

Convocări de ultimă oră la naționala de handbal? Patricia Vizitiu, Elena Dache, Laura Chiper și Anca Plocoșer merg la Mondiale!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
138672209828437
Gelu Oanca  •  19 Noiembrie 2019, 08:10

Daca au facut asa ceva, sa piarda toate meciurile la masa verde.

1391972634181505
Adrian Popescu  •  18 Noiembrie 2019, 23:06

Daca tot lotul facea acest tratament arunci Tarca este zeita?

1391972634181505
Adrian Popescu  •  18 Noiembrie 2019, 23:03

Balaj a sifonat la GSP....Acum cei de la Bradov spun ca este terapie. detractorii spun ca este doping...Ideea este ca turnatoria vinede la....

Vezi toate comentariile (3)
Comentează