SPORTURI  »  HANDBAL  »  SCANDAL

EXCLUSIV Gloria Bistrița, acuzată că a orchestrat scandalul de dopaj de la Brașov: „Un club de infatuați și aroganți”

Articol de - Publicat vineri, 22 noiembrie 2019 14:16

Gloria Bistrița este bănuită că stă în spatele scandalului de doping de la Brașov. Mai exact, bistrițenii sunt bănuiți că au făcut acel denunț la WADA după ce Corona i-a eliminat din Cupa EHF. 

  • CONTEXT: GSP.ro a dezvăluit în exclusivitate că lotul Coronei Brașov este suspectat de DOPAJ de ANAD. 3 jucătoare, Cristina Laslo (23 de ani), Bianca Bazaliu (22) și Daciana Hosu (21), au fost deja notificate oficial că ar fi apelat la terapia cu laser intravenos, practică interzisă de WADA! (Detalii pe larg AICI);
  • România debutează pe 30 noiembrie la Campionatul Mondial din Japonia și a renunțat la toate jucătoarele selecționate de la Corona Brașov. 

Gloria Bistrița a depus joi un memoriu la Federația Română de Handbal în care cere să analizeze în regim de urgență evenimentele care au avut loc la Brașov, cu privire la procedura interzisă la care au apelat jucătoarele echipei de handbal. Bistrița speră astfel să-i ia locul Coronei în grupele Cupei EHF. 

Horațiu Pașca a dat detalii despre acest memoriu și a explicat de ce s-a ajuns aici. „Vorbim de foarte mulți bani publici pe care Consiliul Județean Bistrița îi investește în echipă. Suntem datori față de oamenii care bagă bani în echipă să avem o poziție față de Cazul Brașov. Nouă ni se pare că a fost o competiție neloială, furată! Asta e poziția oficială a clubului. Am depus un memoriu și la Federația Română de Handbal”, a declarat Horațiu Pașca. 

În funcție de măsura pe care Federația Română de Handbal o va lua, Gloria Bistrița a anunțat că va face un memoriu și la Federația Europeană de Handbal. „Luni va fi Consiliul de Administrație la FRH, vedem ce se întâmplă acolo, iar apoi urmează să notificăm EHF-ul. Publicul din Bistrița ne cere asta. Lumea se simte total nedreptățită. Nu știu care este procedura”, a subliniat Pașca.   

Gloria Bistrița și Corona Brașov s-au întâlnit în turul 3 al Cupei EHF. După ce Brașovul a câștigat la Bistrița 27-25, Gloria a învins sub Tâmpa 24-22. Corona a mers însă mai departe, pentru că a marcat mai multe goluri în deplasare! 

„Dacă ne-ar fi bătut Brașovul la 10 goluri nu am mai fi spus nimic, în schimb, o procedură interzisă cred că poate face diferența la un scor egal. Asta a fost poziția oficială a clubului” - Horțaiu Pașca, antrenor Gloria Bistrița 

Clubul din Bistrița a angajat o casă de avocatură care să-l reprezinte. „Îmi pare foarte, foarte rău de sportive. Sper să li se facă dreptate sportivelor. Probabil că ar fi trebuit să știe și ele, dar dacă nu ai încredere în clubul la care activezi, atunci în cine să mai ai încredere? 

Am înțeles poziția lor, sper să nu primească suspendare pentru că nu au făcut-o intenționat. Amtorismul de la club trebuie însă sancționat și aici vorbim de multe alte lucruri care nu sunt normale. Toate echipele și-ar fi dorit să beneficieze de condițiile alea de recuperare. Noi investim în recuperări normale, investim ca întrecerea să fie una curată”, a declarat Pașca. 

Bistrița arătată cu degetul? 

Tehnicianul Gloriei, fostul secund al „naționalei” României, știe că echipa sa este bănuită să este în spatele denunțului făcut împotriva echipei din Brașov. 

„Vă întreb eu. Și dacă ar fi, care e ideea? Ar trebui, cine e în spatele acestei povești, să-i facă cineva statuie că nu a riscat echipa națională și că n-am ajuns o țară de lumea a treia a handbalului? 

Brașovul, un club de infatuați și aroganți, și-a bătut joc de competiție și de sportivi. Trăim în țara , dau un exemplu, în care tu prinzi hoțul, hoțul își cere scuze, și pe tine te arată lumea cu degetul”, a tunat Horațiu Pașca.  

„Dacă aș fi în locul sportivelor și aș lua suspendare din cauza asta, m-aș îndrepta împotriva clubului și aș cere zeci de mii de euro daune”  - Horațiu Pașca, antrenor Gloria Bistrița 

„Noi am cerut doar urgentarea cazului!”

Eugen Cosma, directorul Gloria Bistrița, despre cazul ”Corona Brașov”

Directorul clubului Gloria Bistrița, Eugen Cosma a dat noi precizări în legătură cu memoriul depus de clubul ardelean la Federația Română de Handbal. 

„Am jucat trei meciuri cu Corona în tot acest timp, și ne-am simțit lezați pentru că ei au folosit niște metode nu tocmai normale de recuperare. Sursele noastre de informare nu au fost altele decât presa din România. Am trimis la federție un memoriu prin care am rugat să se urgenteze procedura, să informeze federația europeană", a explicat oficialul bistrițean.

„Nu știu dacă noi vom fi primiți în Cupa EHF, în locul Brașovului, dacă echipe de acolo se va descoperi că a trișat, dar pe noi ne interesează ca sportul să se desfășoare corect. Dacă se dovedește că Brașovul a folosit mijloace normale de recuperare, atunci să fie infirmate acele zvonuri", a adăugat Eugen Cosma.

Oficialul Gloriei nu recunoaște însă că Bistrița ar sta în spatele scandalului și că Gloria ar fi trimis la WADA acele dovezi, poze. 

„Credeți că dacă noi am fi avut acele informații nu le-am fi folosit înaintea dublei manșe? Sunt pure speculații! Vă spun sincer, nu au ajuns la noi niciun fel de informații, ci doar cele care au fost scrise de presă", a încheiat Eugen Cosma. 

16 jucătoarede la Corona sunt bănuite că au apelat la laseroterapia intravenoasă. Șase dintre acestea sunt componente ale echipei naționale, în lotul lărgit de 28 de handbaliste

Vezi și: 

VIDEO Alexandru Dedu și Cristina Vărzaru, conferință de presă despre scandalul de dopaj de la Corona Brașov: „E o eroare majoră! Nu există dopaj în handbal” 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (26)
1735767466699239
Mike Che  •  22 Noiembrie 2019, 22:23

Le-a pozat Bistrița cu acul în venă și le-a pus pozele pe Facebook???

elgabri
elgabri  •  22 Noiembrie 2019, 21:16

Hoti sau prosti tot una e, ai trisat de voie de nevoie platesti !! Foarte bine Bistrita, Brasovenii cred ca s au intalnit hotii cu prosti !!!

110742643367090
Tiberiu Bogdan  •  22 Noiembrie 2019, 21:05
Postat de ovidiu2019 pe 22 Noiembrie 2019, 17:15

Sa iti fie rusine, Pasca, imi aduc aminte cum impuneai jucatoare la nationala prin coruptie! Acum sa inteleg ca iar ai sabotat Romania? Rusinos acest caracter, om de nimic. Probabil ca s-a razbunat si pe Buceschi ca i-a luat locul. Numai ca va fi afectat campionatul Romaniei si mai ales nationala si aceste jucatoare...

Măi ești prost,păi bine a zis Pașca,îl prindem pe Corona furând și vinovati ar fi Bistrița că i-au prins,ce aveți în cap,...tărâțe cumva?

Vezi toate comentariile (26)
Comentează