SPORTURI  »  HANDBAL  »  SCM RÂMNICU VÂLCEA

EXCLUSIV Interviu cu Ann Grete Norgaard, profa de mate transferată de campioana SCM Râmnicu Vâlcea: „E o mare oportunitate pentru mine”

Ann Grete Norgaard
Ann Grete Norgaard

Articol de - Publicat joi, 08 august 2019 11:45

Ann Grete Norgaard, noul star al campioanei SCM Rm. Vâlcea este în viața de toate zilele profesoară de matematică și științe sociale. Momentan handbalul îi ocupă însă tot timpul

La 35 de ani, Ann Grete Norgaard va juca pentru prima dată în afara campionatului Danemarcei. A avut multe oferte în carieră, dar le-a refuzat pe toate. Ce a făcut-o acum să accepte propunerea venită tocmai din România? Ce amintiri îi trezește sala din Vâlcea și ce amintiri are cu echipa României? Micuța blondă cu ochi albaștri și-a cucerit colegele încă de la primul antrenament. Viteza și aruncările cu precizie matematică din unghiuri imposibile sunt atuurile ei.

- Ann, cum ai primit oferta venită de la Vâlcea pentru un transfer la campioana României?
- Am fost foarte fericită. Nu am avut nici o urmă de îndoială că este o mare oportunitate pentru mine. I-am anunțat pe cei de la Viborg, clubul meu și le-am transmis că vreau să plec. Am mai jucat în Liga Campionilor, dar în urmă cu ceva timp, așa că șansa de a o face din nou mi-a surâs din plin.  

- Ce știai despre noua ta echipă înainte de a ajunge la Rm. Vâlcea?  
- Este actuala campioană a României. În urmă cu mai bine de zece ani, am jucat cu Viborg aici. Nu am jucat atunci, dar și acum mi se face pielea de găină când îmi amintesc ce atmosferă era în sală. Viborg era atunci câștigătoarea Ligii Campionilor și Oltchim, țin minte, a câștigat. Eu pun foarte multă pasiune în ceea ce fac, dau totul pe teren și îmi place felul în care spectatorii vâlceni își încurajează echipa, cum pun presiune pe adversar. Abia aștept să văd acest public minunat la treabă. 

- Cunoșteai vreo jucătoare de la echipă? 
- Cunosc multe dintre fete. Cu Liscevici am jucat în Danemarca, cu Asma Elghaoui și cu Mireya Gonzales am fost adversară. Abia aștept să joc alături de toate. 

- Luna viitoare faci 36 de ani. Ce te motivează să mai joci handbal? 
- Am suferit când Viborg nu s-a calificat în Liga Campionilor. Am evoluat la acest club încă de când eram o fetiță, acolo este casa mea, așa că le-am fost foarte recunoscătoare când mi-au oferit șansa unui transfer la Vâlcea. Mi-am dat seama că organismul meu poate face față în continuare provocării de a juca la nivel înalt și nu am putut rata șansa oferită. E tot ce doresc în acest moment, să joc handbal pentru că iubesc acest sport. 

- De ce nu ai acceptat până acum nicio ofertă venită din străinătate? 
- De-a lungul timpului am avut multe oportunități, dar niciodată nu mi s-a părut momentul potrivit să o fac. Prioritatea mea a fost întotdeauna echipa națională. Pentru că nu am mai fost convocată de trei ani încoace m-am hotărât să fac și acest pas, să-mi îndeplinesc dorința de a juca din nou în Liga Campionilor. Să încerc o experiență nouă, peste hotare, într-o țară nouă, într-un campionat nou, într-o altă cultură.  

- În viața de zi cu zi ești profesoară de matematică! Handbalul și matematica au ceva în comun? 
- (râde) Sunt profesoară de matematică și științe sociale. Am predat și limba engleză. Îmi place foarte mult să lucrez cu copiii, am predat la gimnaziu și am avut șansa să-i și antrenez la handbal în același timp. Este o satisfacție pentru mine să pot ajuta copii de 15-16 ani să se dezvolte, să-și croiască un drum în viață. Învățământul a fost o alegere naturală pentru mine, pentru o carieră de după ce mă las de handbal. 

- Cum te-ai descrie în numai trei cuvinte? 
- Pasionată, sinceră, profesionistă! 

- Ai jucat cu numărul 23, acum este ocupat, e al Irinei Glibko. Ai vorbit cu ea să ți-l lase ție? 
- Mi-aș fi dorit numărul 23, dar pentru că nu era disponibil, următoarea opțiune a fost 21. Mi-am început cariera ca jucătoare profesionistă cu acest număr. Dacă Irina îmi dă multe pase decisive, poate să păstreze ea numărul 23, nu mă supăr. Abia aștept să înceapă meciurile, să trăiesc atmosfera din sală. 

"Am jucat 19 ani în liga daneză, știu toate jucătoarele, toate arenele de acolo, așa că am vrut să schimb atmosfera. Acum 10 ani am venit cu Viborg la Rm. Vâlcea să joc în Liga Campionilor. 

Nu am trăit niciodată o atmosferă mai vulcanică. Abia aștept să văd publicul la treabă. Știu că oamenii își doresc să câștigăm iar titlul, mi s-a spus de rivalitatea cu CSM București. Și mie îmi place să câștigă, să dau totul pe teren și să trăiesc satisfacția victoriilor, mai ales a celor în Liga Campionilor"  Ann Grete Norgaard

522 de goluria marcat Ann Grete Norgaard în carieră pentru naționala Danemarcei. A jucat în 126 de partide în tricoul alb-roșu al țării sale

5 echipea bifat în carieră extrema stînga daneză: Viborg, Randers, Team Holstebro, Horsens și SCM Rm. Vâlcea

Turneu în Muntenegru

Campioana României, SCM Rm. Vâlcea, va ajunge joi seara la Podgorica, în Muntenegru, acolo unde va disputa un puternic turneu de pregătire alături de Buducnost Podgorica, campioana Muntenegrului, de Brest, vicecampioana Franței, și de Astahanocika Astrahan (Rusia). 

Vâlcea va debuta vineri, ora 19:30, contra franțuzoaicelor de la Brest. Va fi prima oportunitate pentru Ann Grete Norgaard să evolueze în tricoul noii sale echipe. Antrenorul Florentin Pera nu se va putea baza la acest turneu pe trei jucătoare: Alicia Fraga Fernandez, Ana Maria Savu-Dragut și Florentina Craiu. A revenit însă la echipă brazilianca Samara da Silva Vieira

Vezi și: 

Supertransfer pentru SCM. Rm. Vâlcea » Ann Grete Norgaard vine să joace în grupele Ligii Campionilor: „Îmi plac provocările” 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează