SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

EXCLUSIV Neven Hrupec pleacă de la Brăila. Cine va veni în locul croatului?

Neven Hrupec va încheia a doua aventură în România FOTO Dan Potor
Neven Hrupec va încheia a doua aventură în România FOTO Dan Potor

Articol de - Publicat luni, 08 februarie 2021 23:34 / Actualizat luni, 08 februarie 2021 23:38

Neven Hrupec a semnat cu campioana Croației, Podravka Koprivnica. La echipa dunăreană va veni tot un antrenor străin, cele mai mari șanse avându-le muntenegreanul Vlatko Djonovici

Podravka Koprivnica, campioana Croației, și-a anunțat antrenorul pentru sezonul viitor. Este vorba de Neven Hrupec, croatul care antrenează Dunărea Brăila din decembrie 2019. Hrupec (47 de ani) a mai antrenat Podravka în trecut, câștigând de patru ori campionatul și Cupa Croației cu cea mai titrată echipă croată.

La Podravka, Neven Hrupec va avea în echipă și două românce, portarului Iulia Dumanska alăturându-i-se Bianca Bazaliu, interul stânga transferat de la CSM București. El îl înlocuiește la Podravka pe Zlatko Seracevici. În cariera sa, Neven Hrupec a mai antrenat în România pe CSM Ploiești, dar și în Polonia și în Italia.

”Sunt bucuros că mă întorc la echipa care m-a creat ca antrenor!”

EXCLUSIV Neven Hrupec pleacă de la Brăila. Cine va veni în locul croatului?
Site-ul clubului Podravka a anunțat deja știrea

"Sentimentul este uimitor. Emoțiile nu pot fi descrise în cuvinte, dar sunt extrem de fericit și nu-mi vine să cred că mă voi întoarce acasă. Îmi va lua ceva timp să realizez că o lungă perioadă de muncă în străinătate s-a încheiat și că voi avea încă o dată ocazia să mă întorc acasă, în clubul meu care m-a creat ca antrenor. Aș dori să le mulțumesc celor de la club pentru încredere și voi încerca să pun la dispoziția echipei toate cunoștințele mele ca să contribui la rezultate cât mai bune", a declarat Neven Hrupec pentru site-ul clubului croat.

Un muntenegrean e favorit

EXCLUSIV Neven Hrupec pleacă de la Brăila. Cine va veni în locul croatului?
Vlatko Djonovici s-a înțeles cu Brăila FOTO IMAGO


Dunărea Brăila trebuie să se orienteze repede și să caute înlocuitor. Neven Hrupec a fost la un pas de a fi dat afară de la Brăila, după primele etape de campionat în acest sezon. Și-a slavat postul după ce a eliminat Tertnes Bergen și Viborg și a calificat Dunărea Brăila în grupele EHF European League. Principalul favorit de a prelua echipa brăileană este tot un antrenor străin. Se spune că s-a bătut deja palma cu muntenegreanul Vlatko Djonovici (51 de ani), cel care antrenează în prezent Astrahanocika Astrahan. Conducătorii brăileni au vorbit inclusiv față în față cu Djonovici, la Baia Mare, acolo unde muntenegreanul a venit cu echipa rusă să joace în grupa C a EHF European League.

Djonovici a fost secundul la Dragan Adzici la Buducnost, dar și la "naționala" Muntenegrului, cu care în 2012 a câștigat titlul european și medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Londra. În 2019 a ajuns în Rusia la Astrahanocika Astrahan. Cu Astrahan a terminat pe locul 4 în sezonul trecut și a jucat în Final Four-ul Cupei Rusiei.

EXCLUSIV Crina Pintea pleacă de la CSM București și se întoarce la echipa la care a câștigat Liga Campionilor

SCM Rm. Vâlcea e blocată în Danemarca!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close