SPORTURI  »  HANDBAL  »  NAȚIONALA FEMININĂ

EXCLUSIV Revoltă la naționala de handbal feminin: președintele Alexandru Dedu băgat în ședință de jucătoare

Articol de - Publicat miercuri, 02 octombrie 2019 17:56

Președintele FRH Alexandru Dedu a fost chemat de urgență la aeroport pentru a discuta cu „tricolorele” din echipa de handbal feminin.

Chiar dacă a avut două meciuri relativ ușoare în preliminariile Euro 2020, săptămâna trecută, cu Ucraina, la Brașov (27-24), și cu Insulele Feroe, la Torshavn (25-20), naționala feminină a României a avut parte de un cantonament zbuciumat. 

Nemulțumite de faptul că președintele Alexandru Dedu nu le-a achitat prima de calificare la Mondiale, promisă încă din decembrie 2018, „tricolorele” au ridicat această problemă. Au profitat și de faptul că Neagu, căpitanul „tricolorelor”, a fost convocată.

Fetele i-au adus aminte Cristinei de promisiunile neonorate. Căpitanul României l-a sunat pe Alexandru Dedu pentru a discuta. 

EXCLUSIV Revoltă la naționala de handbal feminin: președintele Alexandru Dedu băgat în ședință de jucătoare

De la 2.000 de euro s-au făcut 2.000 de lei 

La Euro 2018, în Franța, președintele Alexandru Dedu le-a promis fetelor că dacă se vor califica la Mondiale după acel turneu final și nu va mai fi nevoie să joace meciuri de baraj, fiecare va primi drept primă câte 2.000 de euro. Calificarea a fost realizată, România a terminat pe locul 4, dar prima nu a mai venit. A survenit accidentarea Cristinei Neagu și nimeni nu a mai pus banii pe primul loc. 

Numai că de la turneul final din Franța au trecut mai bine de 9 luni și federația s-a făcut că plouă! 

Președintele FRH s-a eschivat la Brașov spunându-i Cristinei Neagu că are treabă la Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic și Sportiv Român! Alexandru Dedu a încercat însă să le explice fetelor că s-au schimbat normele de premiere la Ministerul Tineretului și Sportului, iar conform normativelor în vigoare, poate să le premieze doar cu 2.000 de lei! 
 

Telefonul de la Crina Pintea 

După meciul cu Ucraina, de la Brașov, Cristina Neagu s-a despărțit de fete, ea nemergând în Insulele Feroe. Starea de nemulțumire a rămas. Președintele Alexandru Dedu a primit exact în ziua plecării în Insulele Feroe un telefon de la Crina Pintea. 

„Domnule președinte, fetele nu vor să plece în Feroe pentru că nu ne-ați dat niciun răspuns. Vă așteptăm să vorbim la aeroport”, i-ar fi spus pivotul naționalei României, rămas liderul echipei în absența lui Neagu. 

Dedu a ajuns rapid în aeroport și a încercat să le îmbuneze pe fete. S-a ajuns până la urmă la un compromis. „O să vă dau 1.000 de euro și 2.000 de lei de fiecare jucătoare”, a promis președintele FRH, banii urmând să fie virați în această săptămână! 

Promisiuni neonorate și la Mondialul din 2015! 

Nu este prima dată, spun tricolorele, când Alexandru Dedu le spune ceva și nu-și respectă promisiunile. 

„La Mondialul din 2015, căpitan de echipă era Valentina Elisei Ardean. Domnul Dedu era la București și o suna pe Alice pe telefonul acesteia. Cu toate fetele de față, pe speaker, domnul Dedu ne spunea în fiecare seară: «Dacă bateți Brazilia, aveți atât!». La fel la meciurile cu Danemarca, Norvegia, Polonia. Aveam la bani de luat de nu mai știam... Ce, credeți că i-am luat vreodată?”, au mărturisit câteva dintre fete. 

Poate și din cauza acestei lipse de respect, multe dintre jucătoarele cu experiență s-au retras.

 „Nimeni nu vine la echipa națională pentru bani, dar dacă simți că nu ești respectat, atunci ce rost mai are să ne încurcăm?”, au mai spus fetele. România a luat medaliile de bronz la Campionatul Mondial din 2015. 

Rămâne Ryde! 

Miercuri, în ședința Consiliului de Administrație al FRH, s-a pus și problema antrenorului selecționatei feminine, după ce Tomas Ryde și-a dat demisia de la CSM București.

Alexandru Dedu a transmis tuturor că tehnicianul suedez rămâne selecționerul României. Suedezul nu și-a exprimat dorința de a părăsi și naționala României, dar dacă acest lucru se va întâmpla, până la Campionatul Mondial din luna decembrie, din Japonia, se va merge, cel mai probabil, pe varianta Costică Buceschi, actualul secund al lui Ryde. 

Vezi și:

Tomas Ryde și-a dat demisia de la CSM București! Motivul care a dus la gestul extrem

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (8)
860474370654943
Luter King  •  03 Octombrie 2019, 10:42

presedintele de federatie nu trebie sa fine neaparat un fost, ci un bun manager .el trebuie sa asigure un buget bun si o buna organizare a federatiei .dedulesscu asta ,nu are capacitate mentala sa faca asa ceva poat si din cauza ca a primit prea multe baloane in capatana cand apara prin liga .MINCIUNILE de prin federatii sunt la moda in ROMANIA ,asa ca fetele sau saturat dew ele .AUT SI ALTUL CU CAPCITATE ,SA ADUCA BANI DIN SPONSORIZARI pentru federatie .

705985416522324
Tobias Tobias  •  03 Octombrie 2019, 01:42

Dedu nu a facut decat sa duca d erapa handbalul romanesc! Este si razbunator, nu-si respecta cuvantul. Pentru ca Digi si Telekom au avut curajul sa invite contracandidatii rezultatul a fost unul in defavoarea suporterilor. TVR exclusivitate in a transmite meciuri, pe o suma derizorie, cu pretentii foarte mari insa, vaduvindu-ne pe noi suporterii de a vedea meciurile echipelor favorite. A bagat criteriile de valoare, care sunt absurde, niciun un jucator din lotul primelor 10 echipe din lume nu va veni in Romania, si ce vrea sa protejeze? Nu avem jucatori romani de valoare la ora actuala sa putem avea macar o prima liga competitiva. Daca vrea sa protejeze, sa asigure suportul si competitii pentru echipele de tineret. Antrenorii echipelor nationale, un fisco total pe o gramada de bani. O prima schimbare in bine la echipa de baieti, dar deja toti jucatorii valorosi au fost indepartati de Dedu & co, datorita conditiilor precare (echipament, deplasari, asigurari medicale, jucatori accidentati la nationala si lasati de izbeliste, etc). Deci, votul acela care a facut diferenta, a ingropat hanbalul romanesc!!!

1391972634181505
Adrian Popescu  •  03 Octombrie 2019, 00:39

1. GSP nu l- a sustinut pe Dedu niciodata...daca esueaza se aplauda. Sunt federatii niciodata atacate de GSP cum sunt cele de inot dau volei... 2.Jucatoarele nu s- au plans la GSP este turnatoria lui Pera auzita de la jucatoare... 3. Domnule Ursescu niciodata nu o sa faceti jocurile in handbalul feminin romanesc!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează